Veckoblogg för v 9-2011

MÅNDAG: Var trött då klockan ringde, men piggnade till då jag hämtade tidningen. Sista dagen i februari månad och mors namnsdag. Var en jobbig dag, men jag lyckades cykla 5 km efter middagen i alla fall. Men det fanns inte lust eller ork för mera.

TISDAG: En fin vårvinterdag, plusgrader i solen. Var till vårdcentralen på förmiddagen. Och så blev det Bjurholm på eftermiddagen. Det var dags för att få en enda hårfärg, så nu är det rödhåriga perioden över för min del. Hade tänkt cykla efter maten, men lusten försvann och orken också. En av bröderna ringde på kvällen, fick mail adressen till prästen. Så jag skickade iväg det jag skrivit ner och ville få uppläst. Hade trott han skulle ringa, till alla men det gjorde han inte.

ONSDAG: Trött då klockan ringde. Var och tankade bilen full innan jag for till biblioteket. På eftermiddagen for jag till Bjurholm igen. Då lämnade jag in Kjells tips och så var jag och köpte mig lite nytt till begravningen. Hade presentkort på 500 så det gick jämt upp. Packade ner ett ombyte med kläder + de svart kläderna. Ulrika var in och lärde sig hur Kotte skall skötas, bl.a. ge insulin och ge laktulos. För det är något han måste ha varje dag. Gjorde bilen klar för avfärd och mådde inte alls bra. Kändes hur jobbigt som helst inom mig hela dagen och hela kvällen.

TORSDAG-LÖRDAG: Vi for strax före halv åtta. Jättejobbigt att sätta sig i bilen och fara. Hade lust att bara stanna hemma, men det kunde jag inte göra. Det var mycket långtradare och blött efter vägarna så det var ganska sen kört. Vi stannade och drack kaffe hos bekanta i Norberg. Det blev sent innan vi var i Kristinehamn, kring åtta var vi hos den minste lille brodern. Och son och lilla Lovisa kom dit också. Var roligt få träffa dem, även om det hade varit bättre om det varit under andra omständigheter. Kändes tungt att vakna på fredags morgon, jag var uppe först. Sen kom de andra upp. Vi for till Degerfors där vi skulle ha begravningen. Det blev jobbigt som sjutton, många tankar och frågor i mitt huvud. Men vi hade en bra präst i alla fall. Han läste upp det jag skrivit i kyrkan och så även några rader under kaffet. Son och lilla Lovisa for tillbaka till Göteborg. På kvällen for vi syskon med barn, sambo och makar ut och åt. Synd att vi inte var alla samlade, men mellanbrodern stannade i Degerfors hos släkt till hans fru. På lördag morgon for vi från Kristinehamn strax före halv nio. Det var mindre långtradare efter vägen och mycket torrare. Så resan hem gick fortare än ner, men vi var inte om till Norberg något. Utan körde raka vägen hem, förutom stopp för att tanka och äta. Men Kjell han måste ha fått dåliga köttbullar sista måltiden, för han blev dålig. Så han fick en dålig kväll och natt. Han sade redan då han åt att han tyckte det var konstiga köttbullar. Synd att han inte tog den mat som jag gjorde, då hade han sluppit må dåligt.

SÖNDAG: Var vaken en del under natten, för Kjell har inte alls mått bra. Synd att han skulle bli så dålig av maten. Var till Bjurholm och handlade lite vid lunch. Och så hämtade jag förra veckans tipsvinst och så hade det blivit vinst även denna helg. Så jag fick 361 kronor att lägga i burken för onyttiga saker. Marcus ringde, han kommer nog i början av sportlovs veckan och det ser jag fram emot. Inger ringde och det är alltid lika roligt, synd bara att det inte fanns tid över att hälsa på henne. Men det kommer bli en resa i vår eller tidig sommar, så då kanske det passar bättre att fara och hälsa på då istället. Nu hoppas jag att den sjuka piggnar till och får sova ordentligt denna natt. Sen hoppas jag att det var köttbullarna, men det visar väl sig detta dygn som kommer. Klarar jag mig, då var det maten och jag hoppas det var maten. För det räcker att en är dålig.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.