Veckoblogg för v 10 – 2011

MÅNDAG: Vaknade tidigt hade gallbesvär som började redan på söndagen. Man kan tydligen få besvärligt i gallgångarna även sedan man är opererad. Att äta pommes frites 3 dagar i rad var nog inte så lyckat + smörgåstårta. Hade lugnat ner sig en del men efter det jag ätit middag så började det om igen. Så kvällen blev inte speciell rolig.

TISDAG: Vaknade vi fyra tiden och hade ont, det höll i sig ända tills jag fick komma till vårdcentralen och få tabletter. Så jag kunde vara på biblioteket på förmiddagen. Det blev bättre med tabletterna, men började igen sedan vi ätit lunch och då var det ordentligt ont. Ringde akut till vårdcentralen och Kjell fick köra upp och få mera tabletter. Det släppte inte av de tre som jag tog då han kom hem, blev något bättre men det kändes ordentligt ändå. Men jag tog de sista tre innan läggdags och som tur var så hjälpte de ordentligt. Så jag somnade i vettig tid.

ONSDAG: Vaknade och hade inte ont, kändes skönt att det släppt. Men det blev att var försiktig med maten hela dagen. Var och handlade på eftermiddagen. Och strax innan middagen kom Marcus och Elin. Kändes roligt att de kom till farmor, det är farmors ”lilldräng” och kommer alltid vara det. Pratade med min äldsta lillebror, nu har pappren kommit från läkaren och obduktionen på vår mor. Men det är synd att det är skrivit på läkarspråk, så man förstår inte så mycket av det. Han skall i alla fall skicka kopia till mig. Kanske man kan få någon som förstår vad det står att förklara för mig. Själva dödsorsaken vet vi vad det var, men man vill gärna veta allt som står där efter obduktionen. Spelade kort med ungdomen sedan vi fikat på kvällen. Men farmor fick stryk av ungdomen.

TORSDAG: Snöat lite under natten. Mellan broder ringde och vi pratade ganska länge. Sen for Kjell och jag till Nordmaling och hämtade torrfodret till katterna. Hade tur för det var 100 kronor i rabatt på Hills 10 kg säck. Och så fick jag en plasttunna att ha fodret i, den är så fin så den får stå framme. Är bra att man slipper den otympliga säcken i något skåp. Gjorde plättar till middag, det blev sylt och grädde till. Vet ju att Marcus gillar det och jag tror även Elin tycker om det. Sen blev det kortspel med ungdomen, men då vi skulle börja den andra omgången så började Marcus må dåligt. Så vi fick avbryta och magsjukan började på honom.

FREDAG: Trött då klockan ringde. Marcus fick sova från halv sju på morgonen. Då jag kom hem så sov han. Och så blev det stopp i brunn, så vi fick ta hit Allmiljö så vi fick brunnen tömd. Är dags för att göra ny trekammarbrunn, så man slipper sådant på vintern. Men det gick inte spola med den bilen som kom. Elin hon for hem med fyra bussen och Marcus fick stanna och krya på sig. Men för att ev. klara sig från magsjukan så blev det en liten flaska whiskey, gillar inte alkohol egentligen. Nu har jag hört att det är bra om man vill undvika magsjuka, så det var bara att ta sig småsnuttar. Även Kjell tog, för om det var matförgiftning han hade, så låg han risigt till. Han vill inte bli dålig igen. På kvällen blev det final på ”På spåret” och så såg jag Lets Dance på slutet. Marcus började bli lite piggare, men någon mat blev det inte för honom. Köpte hem proviva åt honom som han fick dricka istället för mat.

LÖRDAG: Sov till halv nio, var -14 grader och solsken då. Blev en fin vinterdag och ganska varmt i solen. Mycket folk i skidbacken, är trevligt då man ser skidåkarna i backarna mitt för oss. Var till Bjurholm och Karin och handlade och så lämnade vi in Kjells tips. Har tvättat två maskiner, hade en del tvätt nu. Spelade kort med Marcus innan middagen och som vanligt så har han väldig tur med korten. Farmor förlorade två gånger i 500. Sedan vi ätit middag så for Marcus hem. Men han mådde inte helt bra, ville hem i alla fall. Hade tänkt cykla, men det fanns ingen lust för det. Så jag fortsatte att vara slö på att röra på mig. Det var 10 rätt på andelstipset så det blir 8 kronor i burken för onyttiga saker.

SÖNDAG: Vaknade halv nio och då gick jag ut i det fina vintervädret och gick en liten sväng. Gick även efter älven en bit, men där är det tunggått. Efter frukosten så tog jag reda på den andra maskinen med tvätt som var torr. Och upptäckte att det var ganska rörigt i min garderob. Så jag städade den ordentligt och gallrade bort kläder jag inte kan ha. Förstår inte vem det är som stökar till där för mig. Även linneskåpet fick sig en genomgång. Fick även sängöverkastet tvättat och torrt. Har satt om några blommor också, men jorden tog slut så jag fick sluta. Fick en vit hibiskus av Inger då hon var här i september förra året. Och nu har den börjat blomma igen, den fick en stor självvattnad kruka. Ringde till Marcus för att höra hur han mådde, det var mycket bättre för honom idag. Så han kan nog gå i skolan i morgon. Cyklat 6 km och det märktes att det är 13 dagar sedan sist. Benen blev möra fort på mig, men jag hoppas att komma igång med motionen nu. För det är nödvändigt känner jag. Och så märks det på vågen tyvärr. Nu är det bara en vecka kvar på biblioteket, synd att det redan är över. Jag har ju fått två extra veckor, så jag hade ju tur med det. Men inget varar i evigt har jag lärt mig.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.