Veckoblogg för v 11-2011

MÅNDAG: En fin vinterdag men blåsigt. Kommunen kom för att spola upp avloppet, men de hade inte rätta saker för det. Det blev att ringa ett företag i Umeå istället, brunnen var full igen. Och det beror på mig, glömde bort mig då jag tvättade. Det skulle inte ha varit gjort innan vi fick upp nederdelen av avloppsröret. Fick gå in till Ulrika på dagen och äta på papperstallrikar. Men på natten fick man använda toaletten. Ringde min moster och grattade, allt var bra hos henne. Cyklade 7 km före middagen och så innan kvällsfikat blev det 8 km.

TISDAG: -19 då jag steg upp, så man vaknade till då man hämtade tidningen. Det var tur det för jag var gör trött då klockan ringde. Då jag kom hem så hade det blivit fixat med brunnen. Var en från Umeå som kom och fick upp det. Nu får man hoppas att det inte fryser något mera. Utan vi klarar oss tills vi får göra om brunnen i sommar. Vi hämtade Linn i Bjurholm, hon hade varit på kalas. Fick följa med oss in och få lite mat. Hade tänkt cykla på kvällen, men latmasken tog överhand. Försökte hjälpa Linn med lite matteläxa, men det var inte det lättaste. Man håller på att vara trögtänkt.

ONSDAG: Kall natt, men det blev den fin vinterdag. Då jag kom hem från biblioteket var jag tom i huvudet. Var länge sedan det kändes som det gjorde idag. Men det är långt mellan gångerna som det blir rörigt och stressigt i min skalle. Gjorde en köttgryta av älgkött och det är inte det lättaste att ta fram älgkött här hemma. Tarzan är hopplös, han är en stor diggare av just älgkött. Finns ingen annan mat som kan göra honom så tokig. Men alla tre katterna fick sig lite smakbitar. Petter han gillar inte det som är rått, han skall ha kokt kött eller fisk. Cyklade 9 km med tunga ben före kvällsfikat.

TORSDAG: Var ensam på biblioteket idag, men det går bra att vara det med de uppgifter jag haft under dessa veckor. Har varit trött mest hela dagen. Så det blev ingen motionscykeln som jag hade tänkt. Inger ringde på kvällssidan och det är alltid roligt få prata med henne. Synd att hon är så långt borta. På kvällen såg jag ”Landskampen” på tv 3. Synd att det är så mycket reklam bara. Läste ut boken om Hep Stars, men det var en ganska tungläst bok. Inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig. Men vissa saker gjorde att man mindes ungdomen. Gjorde en smörgåstårta på kvällen.

FREDAG: Sista dagen på min arbetsträning och så blev det smörgåstårta till morgon fikat. Men det blev en del kvar på tårtan, så vi åt av den till lunch. Och så blev det en bit kvar till kvällsfikat. Inger ringde på eftermiddagen, det hade kommit en hel del snö neröver under natten. Då vi ätit middag for vi och handlade för helgen och lämnade in tipset och så löste jag ut min tipsvinst från förra helgen, det var hela 16 kronor som åkte ner i burken för onyttiga saker. På kvällen så såg jag på Lets Dance från början och hela programmet och det blev en av mina favoriter som gick till final. Frank Andersson, tyvärr så åkte Tina ut.

LÖRDAG: Sov till halv nio, då gick jag ut och hämtade tidningen. Var ganska fin vinterdag även om det blåste en del, så det kändes inte så varmt även om det var flera plusgrader. Då vi ätit frukost så motionerade Kjell dammsugaren. Och jag skurade och gjorde resten av städningen. Var och köpte mera blomjord, så jag fick skola om tomatplantan som börjat växa en del. Sen satte jag om 5 krukväxter, så förhoppningsvis så blir det mera fart på dem sedan de fått nya och näringsrik jord. Satte mig på motionscykeln före middagen och cyklade 10 km. Använde mig av både 1-2-3:ans växel, men 3:ans växel var gör tung för mina ben. Kvällen tillbringade jag framför tv:n. Skulle se Morden i Midsomer på kanal 8, men det var ett avsnitt som vi sett och som inte var särskilt bra. Så jag slog över och såg Körslaget i stället.

SÖNDAG: -9 då jag steg upp och solen sken. Det blev fort + grader även i skuggan. Började med att cykla 15 minuter före frukosten. Sen blev det 15 minuter före lunchen och 4,3 km ungefär före middagen. Så jag har fått ihop 2 mil under dagen. Mycket folk har det varit i backen. Då jag sitter på cykeln så ser jag nedfarter från köksfönstret. Det har varit långa köer till liften. Roligt att se att det är så mycket folk och åker. Har satt om ett par blommor, nu är det bra för ett tag i alla fall.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.