Veckoblogg för v 12-2011

 

 MÅNDAG: Tog en tidningspromenad och det var flera + grader. Sen blev det Af., så nu är man inskriven där. Och det blev att ta en massa kopior, alla sjukintyg mm., som skall med då man skickar in ansökan om A-kassa. Bäst att få iväg alla papper på en gång, så det inte blir så att man skall hålla på att komplicera hela tiden. Efter lunch så blev det biltvättning hos grannen. Var dags att få bort all salt på den. Väldigt varmt hela dagen. Blev 5 km på cykeln innan kvällsfikat, hade tänkt cykla lite längre men latmasken tog överhand på mig.

TISDAG: Var till vårdcentralen på förmiddagen. Nu blir det 5 veckor till nästa besök och skulle tro att det blir sista gången då. Det blir längre och längre mellan de jobbiga stunderna och då de kommer går de över fortare. Men jag är fortfarande känslig för stress, så det försöker jag undvika om det går. Vi var till Vännäs på eftermiddagen och fick behandling av alla onda muskler i nacke, axlar och käkar. Var in till Veterinärstationen och köpte kattmalt till Kotte och så beställde jag tid för kontroll av Kotte och hans diabetes. Sen skall Petter med och så skall vi göra en hälsokontroll på honom. Och så blev det ett besök på Ica där och handlade sådant som jag inte hittar i Bjurholm. Under dagen så töade det en hel del, men så blåste det och var kring 5-6 grader varmt. Kvällen blev slapp, jag satt och såg på tv och halvsov. Blir alltid trött efter massagen.

ONSDAG: Promenad på morgonen då jag hämtade tidningen. For till Bjurholm och köpte lite blommor, skulle bara köpa till Ulrika. Men jag kom hem med en tulpanbukett och en browallia till mig själv också. Var till L. efter vi ätit lunch, så då fick jag en liten promenad då också. Vi var och uppvaktade Ulrika på hennes födelsedag. Men det blev inte tårta på kvällen eftersom hon jobbade då. Och på kvällssidan blev det 5 km på cykeln, skulle ha behövt cykla längre. Men det fanns varken lust eller ork för mera.

TORSDAG: Blåste som sjutton då jag steg upp, så det blev bara rundningen runt gården. Kändes som man skulle kunna blåsas omkull, snön som kommit under natten/morgontimmarna yrde så man såg inte ner till byn. Men solen tittade fram i alla fall. Blev ingen postrunda heller. Jag satte mig på cykeln före middagen i stället och cyklade 7 km. Och jag använde 1-5:ans växel. Men att trampa på 4-5:an är tungt för benen. Det blev tidig fika på kvällen hos Ulrika, det var hockey på tv:n så vi var ju tvungna att hinna fika innan den började. Mia och Anna hade bakat goda kakor och bullar. Egentligen skulle jag behövt cykla ett par mil efter den fikan. Men jag gick hem och såg sista delen av ”Landskampen”, synd att Norge vann.

FREDAG: Blåsigt även denna dag, vi for och handlade på förmiddagen hos Karin. För det var ganska tomt i kylskåpet. Till middag blev det våfflor, men eftersom inte Marcus var hos oss så blev det ingen grädde till dem. Och så blev det 8 km på cykeln, men benen var tunga så det blev bara på lägsta växeln. Mia kom in med sin pojkvän, första gången vi träffade honom. Det är roligt då barnbarnen kommer hem till oss med sina pojk och flickvänner. Marcus han har gjort det i flera år. Men det var första gången Mia kom till oss med sin pojkvän. Jag var oartig och satte mig och såg Lets Dance. Men min favorit Frank vann inte.

LÖRDAG: Sov länge, klockan var nästan nio innan jag kom ut och hämtade tidningen. Vi åt en tidig lunch, för vi skulle på revy i Umeå klockan två. Skulle se Lövångers revyn, vi har sett dem en gång förut. Tycker de är bra, men vissa dialektord är lite svåra att förstå. Var in och handlade lite mat som gick snabbt att värma på Ica innan vi for hem. Klockan hade hunnit bli ganska mycket och hungriga var vi båda två. På kvällen så såg jag körslaget. Vi fick 12 rätt på andels tipset, synd bara att det inte gav så mycket och ingen utdelning på 10 rätt. Men 50 kronor bör det bli att lägga i burken. Vad det blir för onyttigt vet jag inte ännu, har inte kommit på något ännu.

SÖNDAG: Trött då man vaknade klockan nio, men egentligen var ju klockan bara åtta. Nu kommer man vara trött några dagar framöver innan kroppen ställt in sig på den nya tiden. Så är det  för mig varje gång vi går över till sommartid. Jag hade tänkt fara ut och motionera efter vägen. Men som tur var så hann jag inte ut innan snön började falla. Kanske lika bra att jag inte kom ut, då slipper jag onda smalben i alla fall. Satte mig på motionscykeln istället och trampade 1 mil. Och så körde jag på lite tyngre växlar, var ända till 6:ans växel, men det gick bara trampa drygt 30 sekunder på den växeln. Men då jag började cykla så var det nog bra om jag kom runt på 3:ans växel. Så det är nog bra träning för att få starkare ben. Nu är det snart dags för finalspel på hockeyn. Det blir nog så att skall jag se på den så får jag gå på övervåningen. För vi håller på olika lag i detta hus. Men jag har talat om för ”gubben” vilket lag som kommer bli svenska mästare. Han ser inte så glad ut då jag talar om att det är det lila laget som är bäst då det gäller. Har pratat med Lovisa i telefon, hon vet ju vem farmor är nu. Och farfar han är viktig i hennes liv. I kväll börjar ”mästarnas mästare” så nu är söndags kvällarna räddade ett tag framöver.

www.rallyfarmor.se

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.