Veckoblogg för v 13-2011

MÅNDAG: Gick upp klockan åtta och hämtade tidningen. Då vi ätit frukost så blev det Vännäs och veterinärstationen där. Vi var iväg med både Kotte och Petter. Kotte han skulle på kontroll för sin diabetes och hans blodsocker var 6,7. Så det får vi vara nöjda med. Petter blev kollad upp, lyssna på hjärtat bl.a. Men han verkar vara frisk nu, däremot måste han sättas på en strikt diet. För han måste ner till 6 kg i alla fall. Blev ingen motion alls under dagen, men det var fint vårvinter väder i alla fall. Pratade med Lovisa i telefon, det var egentligen farfar hon skulle prata med. Men han var inte hemma, så det fick duga med farmor. Är lite svårt att höra vad hon säger ibland. Men då får man hitta på något annat att prata om. Farmor har lovat köpa färgpennor och målarbok tills hon skall komma.

TISDAG: -15 då jag hämtade tidningen och gick en liten sväng på morgonen. Men det känns inte lika kallt nu vid 15 – som det gör då det är samma temperatur i jan, feb. Det kanske är inbillning, för man lurar sig lite då solen lyser. Blev en liten sväng vid lunch också. Satte mig med Kjells bokföring, men det går inte sitta långa stunder för då blir det rörigt i min skalle. Så det får bli lite korta stunder då och då i stället.

OSNDAG: Var kallt även denna morgon 14- klockan åtta. Gick en liten sväng då jag hämtade tidningen. Solen sken och det var riktigt fint vårvinterväder hela dagen. En av mina bröder ringde, mellanbrodern. Då jag hämtade posten så var det fågelkvitter i buskarna. Är härligt då man hör det då man är ute. Fortsatte med pappersarbetet en stund på eftermiddagen. Och på kvällen satte jag mig och cyklade 8 km på motionscykeln.

TORSDAG: Var för lat för att stiga upp då klockan ringde, så jag låg kvar i sängen till halv nio. Då blev det en liten tur och så hämtning av tidning, -10 i skuggan och i solen var det riktigt skönt. Fick ovälkommet besök vid skatmaten, det var 3 kajor. Vet inte vad jag har emot dem, men jag vill inte ha dem kring huset. Tror det är sedan man bodde i Värmland och såg en massa kajor på taken. Jag vill att skatorna, rågskrikan och i viss mån kråkan skall få vara ensamma om matresterna. Får väl försöka att inte lägga ut mat ett tag nu, så får jag se om de försvinner. Var till Bjurholm på eftermiddagen, löste ut min tipsvinst på andelstipset som var ett par veckor gammalt. Det blev 81 kronor till burken, nu håller den på att vara ganska tung eftersom största delen är mynt. Och då vi kom hem så kom dammsugaren fram, så det blev fritt från katthår några dagar i alla fall.

FREDAG: Snöade lite lätt på morgonen då jag hämtade tidningen. Och då jag tog min lilla promenad så såg jag ett kajpar som bygger bo i ett ödehus hos grannen. Så nu lär vi få ha dess fåglar i vår närhet, det tycker jag inte om. I vår skorsten kan de inte bygga, för vi har skydd över den för att inte det skall bli boplats för fåglar. De vill ju bygga i skorstenar där det inte eldas. Då vi satt och åt frukost hörde vi om en olycka i byn och Ulrika var inte hemma. Och hon svarade inte i telefon. Så Kjell for och kollade att det inte var hon, men hon jobbade och var helskinnad. Sen ringde Lovisa, hon skulle prata med fafa. Men farmor fick också prata lite med henne. Just nu är det bara farfar som gäller, men det gör inte mig något. Och så fick jag telefon från mig mailvän från Småland. Roligt att prata med den som man mailar till, vi har varit vänner på det sättet i 7-8 år. Så det var jätteroligt att höra från henne. Och så blev det 1 mil på motionscykeln på kvällssidan. Kjell han var tidtagare på klubbmästerskapet på skidor. Sen blev det ”Så skall det låta” för min del. Ville se det för att ”Brolle” var med, honom gillar jag skarpt.

LÖRDAG: Skickade in resultatet från klubbmästerskapet till VK och VF fredag kväll 21:20. Och då vi läste tidningen så såg vi att det var inne i både VF och VK. Det var nog rekord för att få in ett klubbmästerskap från Agnäs IK i alla fall. Då vi ätit frukost så började jag att frosta av frysen i köket. Det var på tiden för det var inte gjort någon gång sedan vi skaffade det. Och efter lunchen blev det handling hos Karin. Sen blev det en tur till Bjurholm, skulle lämna in Kjells tips och hämta mitt andelstips. Det blev 11 rätt denna gång på andelstipset, så det blir lite att lägga ner i min burk för onyttiga saker. Men snart måste jag växla in den, för den håller på att vara väldigt tung eftersom det mesta är mynt. På kvällen blev det Körslaget för min del.

SÖNDAG: Sov till nästan nio, stängde av klockan då den ringde och somnade om. Det är varmt ute och nu börjar det bli halt på gården också. Gjort köttbullar och biffar då vi ätit frukost. Nu blev det inte så mycket som jag tänkt, för det finns nämligen tre katter som tigger väldigt bra då det finns älgfärs i detta hus. Men de måste ju också få något gott ibland. Då det var klart så blev det motion ute i det fria. Var skönt väder för det, men betydligt jobbigare att försöka jogga än sitta på cykeln. Nu är det även bart på vägkanten så man kan vara på mjukare underlag bitvis. Klarade smalbenen tills på slutet, men jag gick drygt halva sträckan så det inte skulle bli för jobbigt för benen från början. Sen blev det bara 2 km denna gång, men bättre att börja försiktigt. Före middagen så cyklade jag 6 km. Men det kändes i benen att jag varit ute efter vägen. Nu blir det ”Mästarnas Mästare”, skall bli roligt att se vem som får åka hem först.

Veckans höjdpunkt är då jag fick prata med Lovisa.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.