Veckoblogg för v 14-2011

MÅNDAG: Milt hela dagen och det har töat ganska bra. Ont i mina smalben/benhinnor så det var lite svårt att gå från början av dagen. Verkar inte som jag kan vara efter vägen. Det är synd för att kunna jogga/springa är den bästa motionen om man vill få bort några kilon. Och så är det ju ganska roligt också. Någon hjälp verkar inte finnas för detta. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen, det blev ett besök på apoteket. Och så blev det lite handling hos Karin. Innan kvällsfikat så blev det 1 mil på motionscykeln. Försökte hålla ett högre tempo men på lägsta växeln. Sen blev det lite tv på kvällen, men det finns inte så mycket att se på måndag och onsdagar.

TISDAG: En varm vårdag och det kändes riktigt varmt i solen. Ställde upp altandörren en stund så man fick in lite vårluft i tv. rummet. Tog reda på den rena tvätten och lade in i skåpen. Sen blev det Vännäs på eftermiddagen och fick behandling på mina ömma ben och muskler i nacke och axlar. Och en tur in till Ica och handla lite innan vi for hem. Då vi kom hem såg jag att arbetsförmedlingen ringt. Så jag ringde upp då vi ätit och det var positivt. Får börja på biblioteket igen, kändes roligt få det beskedet. På kvällen var det hockey, första finalmatchen mellan Skellefteå och Färjestad. Kjell och jag håller på olika lag. Värmlänningar vann och man kan ju inte låta bli att retas lite efter den förlusten för Västerbotten.

OSNDAG: Kjell steg upp före mig, han var till sjukgymnasten tidigt på morgonen. Då han kom hem så upptäckte vi att Petter var ordentligt blöt om baktassarna och bakre delen av magen. Min första tanke var att han trillat ner i toaletten, men spåren gick ner till källaren. Och där i f.d. vedrummet och där vi har pumpen var fullt med vatten på golvet. Det var inte precis lite, och vattnet hade nått till under pumpen. Så Kjell fick gå ut och skotta upp diket, jag stannade och öste bort vatten i hinkar. Inget bra göra om man inte har bra rygg. Men till slut så fick jag bort vattnet så det inte var under pumpen. Kjell fortsatte med det då jag for till tandhygienisten. Och innan jag for hem så hämtade jag Mia vid bussen. Var trött och hade ont i ryggen på kvällen, så det blev ingen motionscykeln som jag hade tänkt. Tror att alla hinkar med vatten som jag bar bort var nog bra motion. Ringde sonen på kvällen ville höra hur det var hos honom, Lovisa pratar mycket om farfar. Roligt att veta att hon inte glömt bort vilka vi är.

TORSDAG: Trött och låg kvar en stund sedan klockan ringt. Mulet och tris väder hela dagen. Den äldste lillebrodern ringde, han behövde en fullmakt från mig. Är lite långt att åka 160 mil t.o.r för att skriva under ett papper. Så jag var och fick mitt namn bevittnat. Sen var vi till Bjurholm och postade brevet. Ibland är det bra att präster skiljer sig, tack vare det fick vi lägenheten såld fort. Köpte glass av glassbilen, egentligen skulle jag inte ha hemma glass. Men jag vill ha det om ”lilldrängen” kommer hem och så kommer kanske Lovisa innan månaden är slut. Och jag vet inte om glassbilen hinner hit en gång till innan dess. Den kör ju inte lika ofta på vintern, nu är det 4 veckor mellan turerna. Cyklade 10 km innan ishockeyn började. Men jag såg inte så mycket på hockeyn denna kväll. Det blev ju en för lång match, nu står det 1-1 i vinst.

FREDAG: Blev en fin och solig dag, satte om allt tomatplantor och de fick lite stöd också. Har växt ganska bra nu, så de behövde större krukor. Jag har 15 stycken plantor så man kan välja de kraftigaste plantorna då det är dags för växthuset. Inger ringde och det är alltid lika roligt då man får prata med henne en stund. Vi skulle iväg med tidningar och kartonger då vi skulle till affären. Så jag tog och kollade i tidningsbunten att det inte fanns kuvert där. Där fanns det ett från Postkodlotteriet. Hade inte öppnat det, trodde det var reklam från dem. Men då jag öppnade brevet så visade det sig att jag vunnit 3000 kronor. Nu har man inte missat vinsten även om brevet åkt i soporna för pengarna går in på konto. Var en roligt överraskning och min första tanke blev en ny kamera. Får se om jag ev. lägger ihop denna vinst med pengarna i burken för onyttiga saker. Det kanske räcker till en kamera, får se hur jag gör. Cyklade 6 km innan kvällsfikat, benen kändes som blyklumpar så det blev inte längre. Och så blev det tv, bl.a. Så skall det låta för min del.

LÖRDAG: Sov till halv nio, soligt men blåsigt under dagen. Vi var till Bjurholm sedan vi ätit frukost. Hämtade mitt andelstips och så till Konsum för att handla lite saker som jag inte fick tag på igår. Hade tänkt cykla men jag var för lat för att göra det. Istället tog jag hand om tvätten sedan vi ätit middag. Och så kikade jag lite på ishockeyn, det blev ju vinst för mitt lag. Kjells lag hade ingen chans denna gång. Sen räknade jag pengarna i min burk för onyttiga saker. Men om jag lägger till Miljonlotteriets vinst och pengarna i burken. Så fattas det ändå lite för att köpa kameran jag vill ha. Så jag får hoppas det blir fler vinster på andelstipset, då har jag en ny kamera innan sommaren. På kvällen blev det ”körslaget” för min del.

SÖNDAG: Sov till halv nästan nio denna morgon. Då vi ätit frukost blev det en resa till Umeå, först så var vi om till Granngården. Skulle köpa långtidsgödning så jag får använda det till tomatplantorna. Sen blev det Ishallen och kattutställning, Kjell var så snäll att han följde med. Jag tycker det är roligt att se alla raser som finns utställda. Och Kjell tyckte också det var roligt att se på alla fina kattraser. Vi fikade där och det var jättebilligt, men det var mycket folk som satt och fikade också. Så de kanske hade igen att de var billiga på det. Och jag fick se två av mina drömkatter, det är Maine Coon och Sibirisk katt. Men det finns mycket fina kattraser. Just nu håller vi oss till våra ”bonnkatter”, raskatt får bli den dag vi bara har två katter kvar. Hade egentligen tänkt cykla, men jag är för lat för det idag. Så det blir soffan och tv tittande resten av kvällen.

Veckans höjdpunkt var kattutställningen.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.