Veckoblogg för v 15-2011

MÅNDAG: Var till Af., innan jag for till biblioteket för jag kulle underteckna papper. Har fått praktikplats fram till den 19 juni. Då får man samma som A-kassan, så det är inte särskilt mycket. Men jag får prova på i lugn takt och det är värt mycket också. Var en fin och solig dag och det börjar kännas som vår nu. På kvällssidan blev det motion efter vägen. Och jag fick inte ont i smalbenen, nu försökte jag jogga knappt 1 km och resten gick jag. Det var soligt och kring 7 grader varmt då jag var ute. Kändes skönt att vara ute i friska luften. Senare på kvällen gick vi och gratulerade Linn som blev 10 år. Även Anna fyllde år hon blev 17 år, men är i stan under veckorna så hon fick inte sin present. Den får hon när hon kommer hem nästa gång.

TISDAG: En mulen och kylig dag. Var slö hela dagen, men tog mig i kragen och gick upp och cyklade innan hockeyn började, det blev 1 mil och så använde jag 6 växlar så det blev ganska tungt. På 6:ans växel är så tung så man orkar knappt trampa runt. Och Färjestad vann hockeyn, inte riktigt vad ”gubben” önskade.

ONSDAG: Kändes kyligt då jag for på morgonen, så det blev täckjacka. Men det behövdes inte då man for hem. Då var det ganska varmt och skönt ute. På kvällen satt jag med Kjells bokföring, men jag fick inte det inte klart. Det blev lite för mycket siffror i skallen så jag fick sluta. Måste få det klart innan han kan deklarera. Min egen deklaration har jag gjort, är lindrigt då man kan göra det över nätet.

TORSDAG: -7,6 som kallast under natten. Men det blev en jättefin vår dag. Hade tänkt fara ut och motionera på eftermiddagen, men det blev inte. På kvällen var jag till biblioteket och B och jag sorterade majblommorna till skolklasserna. Majblommorna var försenade, de kom inte förrän på eftermiddagen. Och det var nödvändigt att det blev klart till barnen innan det är påsklov. Men det gick bra då vi var två stycken. Pratade med den äldste lillebrodern, nu håller väl allt vara klart med bouppteckningen och allt papper som skall fyllas i. Hockey på kvällen och Skellefteå blev inte svenska mästare. Men det visste jag redan innan slutspelet började.

FREDAG: Trött då klockan ringde, men vaknade till då jag hämtade tidningen. Hade ingen lust eller ork för att motionera. Och det blev inte gjort något sedan jag kom hem, jag var bara lat. På kvällen ringde Lovisa, men det var farfar hon skulle prata med. Men det gör inget att det är han som gäller just nu. Jag fick i alla fall säga hej till henne. Var tv för min del på kvällen, såg ”Så skall det låta”.

LÖRDAG: Vaknade kvart i åtta, då gick jag upp och tog på mig och for ut och tog en promenad. Försökte jogga då jag skulle hem, men benen ville inte alls denna morgon. Fick ont på en gång i smalbenen/benhinnorna. Känns som man nog skall skita i allt och bara sätta sig och äta en massa godis och bli en stor gris. Vore ju roligt om man kunde vara ute och motionera då man tycker om det. Men det verkar inte finnas någon hjälp för detta, har frågat flera men ingen har något svar till mig. Sommardäcken kom på bilen och den går betydligt tystare med dem på. Då Kjell var klar med det så blev det handling hos både Karin och Konsum. Lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Tomatplantorna har fått lite stöd av blomkäppar, de behövde det. Och jag har fått upp daturafrön, men det tog lång tid. Hade nog vattnat för mycket från början. Nu har 7 stycken kommit upp, men tre är väldigt små. Så de kanske man inte får nytta av i sommar. Före middagen så blev det 5 km på motionscykeln. Och så blev det även 5 km före kvällsfikat. Kvällen blev framför tv:n, såg Postkodlotteriet och även Körslaget och tyvärr så åkte Team Lisa ut.

SÖNDAG: I morse så vaknade jag inte förrän klockan nio och var inte alls pigg då jag steg upp. Kändes som man ville sova vidare några timmar. Men man vaknade till sedan man ätit frukost och fått kaffe. Satte mig och gjorde klart Kjells bokföring, nu är allt färdigt. Så nu är det bara att deklarera. Tvättat ett par maskiner under dagen, men jag vågade inte hänga ut tvätten för jag trodde det skulle bli regn på förmiddagen Men det blev en fin dag, så har man hängt ut den så har säkert tvätten torkat fort i blåsten. Kom på att jag skulle göra klart påskäggen som skall skickas till ”lilldrängen”. Så det blev en tur till Konsum och handlade in både godis och ägg. Men det blev för mycket godis, fick inte ner allt i äggen. Så tyvärr så finns det godis hemma och jag har svårt att låta bli det. Och latmasken har tagit överhand så någon cykling blev det inte idag. Fast man skulle ha behövt cykla minst 3 mil för att få bort godiset som hamnat i magen.

Veckans höjdpunkt är att Färjestad blev Svenska mästare i hockey.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.