Veckoblogg för v 16-2011

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men nattsömnen hade inte varit den bästa. Dagen blev fin men blåsig. Kjell han tog fram golfklubborna och slog några bollar på åkern. Själv så avstår jag tills det blir varmare väder. Hade tänkt cykla på kvällen men latmasken tog överhand på mig. Så det blev bara att slappa framför tv:n.

TISDAG: 6,4- som kallast under natten. Men älven blev isfri denna dag. Känns bra då det är isfritt och så känner man lukten av öppen vatten, då är det vår. Jag hade gissat att det skulle bli isfritt måndag eller tisdag. Men Kjell trodde inte på det, men nu fick jag rätt i alla fall. Det brukar vara han som har rätt då det gäller isen och älven. På eftermiddagen var det behandling i Vännäs hos Lasse. Och så blev det en sväng in till Ica innan vi for hem. Sen blev det en trött kväll som det alltid blir efter massagen.

ONSDAG: Kändes kyligt då man steg upp på morgonen, men det blev en fin dag med sol och ganska behaglig temperatur. Kjell deklarerade och jag pratade med Inger en stund. Mina rosor kom så vi hämtade dem på busstationen. Så jag satte dem i en hink med vatten, då vi kom hem. Och så blev det lite gofika till kvällen, kunde inte låta bli att köpa med mig lite gott hem. Då vi hämtade rosorna, wienerbröden låg där och man blev frestad.

TORSDAG: Då jag kom hem så hade Kjell krattat en stor del av gräsmattan och så var han igång med att slå golfbollar på åkern. Vi for till Bjurholm efter lunchen och tog bort krans och lykta från graven. Sen blev det handling hos Karin. Vi köpte även plantjord så jag kunde sätta ner rosorna som var nya. Det är 5 smårosor och en stamros och en vanlig ros. Får hoppas att de tar sig och kommer blomma hela sommaren och även överleva något år i källaren på vintern. De får stå i växthuset tills det är dags att sätta ut tomaterna.

FREDAG: Sov till halv tio denna morgon, var väldigt länge sedan jag sov så länge. Kjell bar ut rosorna som överlevt vintern i källaren. Så de fick ny jord och även de får stå i växthuset och börja bli gröna. De hade skjutit nere i källaren men jag klippte bort det och får hoppas det kommer nytt på dem. Vi blev bjudna på tårta hos Ulrika, Anna var hemma så det blev ett litet kalas i efterhand för henne. Och så fick hon sin present av oss. Städade i köket på övervåningen, så nu är det jordfritt där. Blir en hel del jord då man skall plantera om alla tomater. Så köket blev fint i alla fall.

LÖRDAG: Vaknade före åtta, så jag gick upp och tog en promenad innan jag hämtade tidningen. Det blev 30 minuter och det var skönt väder ute. Då jag kom tillbaka så var det dukat för frukost. Vi for till Bjurholm med påskliljor i kruka som vi satte på graven. Skulle lämna in tipset men det var inte öppet då. Så det blev en extra tur lite senare på förmiddagen. Och så handlade vi för helgen, det blev 10 rätt på andelstipset. Så det blir kanske en 3-4 kronor i burken för onyttiga saker. På kvällen var vi till A på 60-års kalas, var trevligt och mycket gott att äta. Trött då vi kom hem på kvällen.

SÖNDAG: Trött och slö då man vaknade vid nio tiden. Före lunchen så for jag och motionerade efter vägen, det blev 2,5 km och försökte jogga. Men det blir bara ont i smalbenen och så kände jag av astman. Fast jag får skylla mig själv, har slutat med min medicin. Och nu är det nog nödvändigt att använda den om man skall slippa bli tätt då man anstränger sig. Var jättevarmt ute i alla fall och skönt då man slipper ha en massa tjocka tröjor på sig. Provade att slå några golfbollar på åkern. Kändes roligt att göra det, får bara hoppas att armen håller. Så det inte blir som förra året. Känns skönt att det är en dag kvar på påskhelgen. Hoppas att vi får flera fina varma och soliga dagar.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.