Veckoblogg för v 17-2011

MÅNDAG: Gick upp och cyklade direkt då jag vaknade. Men benen var mjuka så det blev bara 8 km. Då jag kom ner så stod frukosten på bordet. Pratade med sonen, var flera veckor sedan jag ringt till honom. På kvällen såg jag programmet om Streaplers. Kotte åt ingen mat, man börjar bli orolig då inte han äter mat. Han brukar inte säga nej då han får något han gillar, som små råa abborrar. Men denna gång vägrade han äta av den. Och magen var helt på tok på honom. Tarzan har hostar, kanske det är hårboll som finns och irriterar.

TISDAG: Trött då klockan ringde, men vaknade till sedan man ätit frukost och druckit kaffe. Var till vårdcentralen på samtal på förmiddagen. Då jag kom hem så hade inte Kotte ätit och han verkade inte alls pigg. Ringde veterinären i Vännäs och vi har världens bästa veterinär där, ja hela den personalen är jättebra. Det var bara 2 veterinärer som jobbade, men de bytte patienter så vi fick Kottes veterinär. Han blev röntgad för att se hur det var i tarmen, blodprov togs. Blodsockret var perfekt 6,4 och lever och alla andra värden var bra. Däremot var han lite uttorkad, så han fick 350 ml dropp. Sen fick han en spruta som är bra för mycket. För Richard kunde inte hitta något fel på honom. På kvällen åt han lite kokt torsk och verkade lite piggare.

ONSDAG: Kotte var precis som vanlig igen, förutom att han tigger kokts torsk hela tiden. Just nu gillar han inte torrfoder alls, det är bara torsk som gäller. Vi var till rangen och slog lite golfbollar på eftermiddagen och Kjell cyklade hem. På kvällen var jag slö hela jag, hade tänkt cykla lite. Men det bet inte på mig. Tarzan hostar fortfarande och riktig matlust har inte han heller.

TORSDAG: En fin dag, såg att sonen ringt då jag kom hem. Ringde upp, men det var Lovisa som hade villat prata med farfar på morgonsidan. Men han var inte hemma på förmiddagen. Ville prata med henne, men hon hade inte tid hade fått en sparkcykel av pappa. Men det är för det mesta farfar som hon funderar på.

FREDAG: Var till apoteket innan jag for hem. Sen var vi och handlade för helgen både på Konsum och hos Karin. Lämnade in Kjells tips och betalade mitt andelstips. Köpte en sock snus också, blir billigare att göra det. Och så finns det hemma så man inte behöver göra någon extra resa för en dosa snus. Efter middagen såg jag att min fredskalla såg konstig ut. Det visade sig att katterna varit och ätit mycket på bladen. Och jag sökte på nätet och det är en giftig blomma för katter. De kan till och med dö om man har otur, för njurarna kan sluta fungera. Så vi fick veta varför katterna blev dåliga. Den åkte i soporna och kommer aldrig in någon mer sådan. Men jag har haft den sedan i januari och de har aldrig ätit på den förut. Är nog dags satt så lite gräs åt dem. Så då fick vi förklaringen på Tarzans hosta också, den kan nämligen irritera på katten och ge hosta.

LÖRDAG: Sov till nästan nio, var trött som sjutton. Det blev städning av katternas lådor. Det är viktigt att de skuras ofta, för de vill ha fräscha sandlådor och gå på. Var till Bjurholm och hämtade mitt andelstips. Sen blev det städning av nedervåningen. På kvällen blev det Rågberget för att höra på Noblesz och fika. Vi for hem då brasan tändes, jag är inget för att få ner rök i luftvägarna. Det brukar bli ganska tätt i bröstet om jag får det. Sen är ingen av oss något för att stå och titta in i en eld. Men underhållningen var bra.

SÖNDAG: Sov länge även denna morgon. Har varit en jobbig dag. Skulle hjälpa L-E med hemsidan som jag gjort tidigare. Lite ändringar skall göras, men det blev stopp i huvudet och så kom den hemska ångesten över mig. Försökte flera gånger, men det var stopp kom inte ihåg alls hur jag gjort tidigare. Så jag måste försöka få tag på någon som kan göra det till honom. Har ju varit ganska bra nu ett tag, men nu är allt tillbaka igen som jag kände tidigare. Och jag vill inte hamna på ruta ett igen. Nu har vi sett på Mästarnas Mästare, det var synd att inte Hanna klarade sig. Hon skulle ha valt någon i hennes egen storlek då har det nog gått bättre för henne. Får se om jag ringer veterinären i morgon för Tarzans skull, jag tycker inte han är i form. Han äter och är som vanligt då det gäller det, men det finns något över katten som inte stämmer tycker jag. Nog är det bedrövligt att man inte kollar upp blommorna innan man köper några. Kanske jag har förstört Tarzans njurar nu, för att jag haft denna blomma som han kunnat äta på. Men jag kommer aldrig ta hem någon mer blomma som är giftig för katterna.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.