Veckoblogg för v 19-2011

MÅNDAG: En riktig sommardag hela dagen. Då jag kom hem så rensade jag den enda rabatten som är kvar. Tvättat och hängt ut tvätten, känns skönt att få ha tvätten ute. Det luktar så gott då man tar in kläderna nu. Marcus ringde, han är alltid farmors ”lilldräng”. Kjell följde med mig till terrängbanan. Och så gick vi den långa banan, det var 20 grader då vi slutade vid halv åtta tiden. Roligt att slippa gå själv, det var torrt och fint, bara på ett ställe efter den som det är fuktigt. Ont i armen efter träningen med golfen igår, det känns inte riktigt roligt. Verkar som armen är skör och inte tål några felslag.

TISDAG: Ledig hela dagen, skulle hämta barn och barnbarn på tåget i Umeå. Men Marcus gjorde det så jag slapp gå upp strax efter fem. För tåget skulle komma in 06:25. Marcus hade närmre att fara. Han och Elin fick äta frukost här innan de for tillbaka till Umeå och skolan. Roligt att få träffa son och Lovisa. Hon kände igen oss och blev glad över att se både farfar och farmor. Var full rulle på henne hela dagen. Hon sov middag ganska länge men behövde det också. Trött på kvällen och ont i höften, blir mer och mer ont i den.

ONSDAG: Trött då klockan ringde. Lovisa hon var trött mitt på dagen, men vägrade sova middag. Så det blev att till slut hålla henne vaken till klockan åtta på kvällen. Men då slocknade hon på en gång. Linn kom och lekte en stund med henne eftermiddagen. Blev ganska varmt på eftermiddagen. Men det var minus under natten.

TORSDAG: Lovisa vaknade strax före halv åtta. Då kom hon ner till oss, hon fick vara med farfar tills pappa steg upp. Betydligt svalare denna dag och blåste ganska mycket på eftermiddagen. Så det var inget vidare att vara ute. Trött och ont i höften hela dagen. Var en dag då jag var trött hela dagen. Marcus och Elin kom hit och var här hela dagen nästan. Roligt att ha Lilldrängen hemma här hos oss också.

FREDAG: Var och såg musikskolans elever uppträda på förmiddagen. De är verkligen duktiga och särskilt en tjej var helt otrolig. Hon spelade gitarr och sjöng själv, men namnet kommer jag inte ihåg. Var till Bjurholm efter vi ätit middag och köpte Lovisa skor och stövlar. Som blev present.  På kvällen skötte jag om fikat på Agnäs IK:s årsmöte. Sen blev det hem och hockey på tv, inte för min del. Trött och ont i i höft och muskler på kvällen.

LÖRDAG: Linn ville ha med Lovisa på badhuset. Men det visade sig att det inte var öppet som Linn trodde. Så det blev handling för helgen istället. Och Lovisa fick köpa en blombukett som hon ville ha. Hon verkar tycka om blommor, men det går även bra med plastblommor. Är full rulle på henne och någon middag sover hon inte längre. Vi fick vara barnvakt hela kvällen och det gick bra. Var bara då Lovisa skulle i säng som det blev lite grin. Men det gick över efter någon sekund och så sov hon som en stock. Lovisa och jag sov på övervåningen.

SÖNDAG: Lovisa sov till nästan halv nio, så även jag fick sova ut. Vi var och tittade på kalvarna. ”Lilldrängen” och Elin kom också hem hit. Nu har vi haft kalas i förskott för den lilla damen som fyller 3 år om 2 veckor. Så vi har haft tårta och go fika som vi fick från Elins mamma. Ulrika och Linn och Anna, Patrik, Sandra och hennes kompis och så vi själva. Så det blev ett gäng som åt tårta och fikade. Det har blivit lite motion denna vecka, men jag tror jag fått en del genom Lovisa. Har varit en härlig vecka med både barn och barnbarn hemma. Det är ju inte allt för ofta de är här. Nu skall jag gå och kika lite på hockeyn, jag tror att Finland vinner VM. De brukar kunna ha tur på slutet.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.