Veckoblogg för v 20-2011

MÅNDAG: Ingen rolig dag, det kändes jobbigt att det var sista dagen som barn och barnbarn var hemma. Marcus han kom upp vid halv tio och då blev det frukost för honom och så till Umeå på skolan. Jag tog till vara på tiden med Lovisa så gott det gick. Tror hon hade resfeber, för hon var inte sig riktigt lik. Det var en napp dag, den släppte hon inte många minuter. Var en regnig dag, men vi behövde allt som vi fick. Marcus och Elin kom tillbaka på eftermiddagen efter skolan. Sen skjutsade de pappa och Lovisa, men han fick inte plats med packningen så den tog vi i vår bil. Men jag tog avsked av dem på parkeringen till järnvägen. Orkade inte se dem åka iväg med tåget. Det blir bara jobbigare och jobbigare för varje gång de far ifrån oss. Vet inte om det är åldern det beror på.

TISDAG: Trött då jag vaknade och trött hela dagen. Var till Volvo och fick oljeservice på bilen på förmiddagen. Fick lämna den där och hämta den innan lunch, så nu klarar vi oss igen 1000 mil. Men det blir inte billigare att ha miljöbil i alla fall, för man måste byta olja oftare än om man haft bara bensin bil. På eftermiddagen var vi till Vännäs och kan ju inte påstå att det var roligt då jag fick behandling på mina höfter. Höger höften är värst, är tålig för smärta. Men denna gång så gjorde det jäkl….. Ont. Trött då vi kom hem och trött på kvällen, slappade framför tv:n tills det var dags att gå och lägga sig.

ONSDAG: Då jag kom hem så vattnade jag tomaterna som skulle ut. De har växt väldigt mycket sista veckorna. Då Kjell var klar på fotbollsplanen i byn, så högg han käppar till växthuset och tomatplantorna. Han hjälpte mig att bära ut plant för plant, de är så stora så man måste vara försiktig så de inte går av. Hade 15 stycken, men det blev bara 11 stycken inne i växthuset. Och så den som jag fick av ”lilldrängens” svärmor. Kjell bar ut vatten så jag fick vattna också då jag satt ner plantorna. Nu är det bara att vänta tills man får plocka solvarma färska tomater.

TORSDAG: Trött då klockan ringde, hade gärna sovit en stund till. Men jag vet att man piggnar till också då man kommer ut och går till postlådan och får sin frukost. På eftermiddagen for vi till Nordmaling och köpte torrfoder. Vi skulle ha en 10 kg säck, men det fanns inte av Hills light. Så vi fick köpa en mindre påse, så de klarar sig tills den stora säcken kommer hem. Inger ringde och det är alltid roligt, var ett tag sedan vi pratades vid. Körde igång värmen i växthuset, vill inte riskera att plantorna fryser bort.

FREDAG: Fin försommardag, Kjell var på golfbanan på förmiddagen. Sen kom han hem och vi for och gick 6 hål på den nyare delen. Vissa hål gick bra för mig och vissa gick inte alls. Ville inte gå alla hål eftersom armen måste få en lämplig start. Skulle betala medlemsavgiften då jag kom dit. Men det var stängt, så det blev betalning via bankgiro istället. Var roligt att vara ute i det fina vädret i alla fall. Kjell han tappade en klubba, så vi var och letade efter den på kvällssidan men hittade den inte.

LÖRDAG: Riktig sovmorgon, klockan var nästan nio innan jag steg upp. Då vi ätit frukost for vi och handlade hos Karin. Sen fick Kjell hjälp av Patrik att få ner pumpen så jag kan vattna i växthuset. Det gick ovanligt bra att få igång det, skönt att få vattna med älvvattnet. Satte om min daturor som kom upp till slut. De har börjat växa ganska bra nu, så de fick komma ut i växthuset och få större krukor. På kvällen for vi och skulle se om vi fick se någon björn, men inte ens en lite hare såg vi. Kyligt var bara 3 grader varmt då vi kom hem från bilturen. Så det var att ställa in timern så man kan ha värme på om nätterna i växthuset.

SÖNDAG: Sov länge även i morse, soligt men inte så varmt och så blåste det en del. Vi var och gick vårlunken, mycket folk som vanligt. Det var Ulrika som hade gjort frågorna, lite kluriga saker var det. Efter det var klart for vi till golfbanan och gick 9 hål. För min del så gick det ganska bra, var nog den bästa rundan jag gjort. Nu är det nog dags att gå över till rött, skall prova nästa gång vi är iväg. Var mycket folk där och fint väder, vi åt på restaurangen innan vi for hem. Och så såg vi renen, den lever lite farligt, har den otur får den en golfboll i skallen. Och det vore synd, är trevligt med en ren på golfbanan. Kjell han fick igen klubban, någon hade hittat den och lämnat in den på kansliet. Så nu har han alla klubbor igen, är ju inget roligt då man tappar bort dem. Men som tur är så verkar golfare vara ärligt folk, så man får säkert igen klubban med tiden.

Veckans höjdpunkt är att det gick och spela golf utan att få ont i armen.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.