Veckoblogg för v 22-2011

MÅNDAG: Ringde tandvården direkt från morgonen och fick en tid för att laga tanden. Var till läkaren på eftermiddagen och så gick vi igenom medicinen. Fick även nya recept och så fick jag hjälp att förstå en del av obduktionspappren från min mor. Så nu vet man lite mera om hennes död och lite annat också.

TISDAG: Ganska kyligt från morgonen regnade lite på förmiddagen. Kjell och Sture var och spelade golf på eftermiddagen. Och sedan vi ätit middag så for Kjell och jag upp, så jag fick spela lite också. Men vi gick bara 7 hål denna gång, det räckte för min del. Det blev ganska mörkt ute på kvällen, trodde vi skulle få åska. Men vi klarade oss bra, hörde bara en knall och den var långt bort då i alla fall. Trött på kvällen, är bra att gå en runda på 2 timmar på kvällssidan.

ONSDAG: Kändes som om sommarvärmen var på gång, var ganska behaglig temperatur under dagen. På eftermiddagen var jag till tandläkaren och lagade tanden jag bet av, 1649 kronor blev priset för att jag bet på hårda surisar. Kjell han klippte gräset och jag packade inför resan.

TORSDAG: Vi gick upp strax före sju, och strax före åtta for vi iväg till Värmland. Var ganska mycket trafik men det flöt på bra i alla fall. Det var bara några enstaka långtradare och det gör också att det flyter på bra. De delade vägbanorna med mitträcke är väldigt bra, man kan göra säkrare omkörningar. Vi stannade i Norberg och fikade innan vi for vidare, så det drog ut på tiden innan vi var i Åtorp där vi skulle bo. Var ett vandrarhem, men det var f.d. pensionärslägenheter så det var kök och rum och toa med dusch. Vi for till Degerfors och handlade lite fil och annat som vi kunde äta sedan vi lastat in väskorna. Var trött då man lade sig och somnade ganska fort.

FREDAG: Vaknade vid åtta och solen sken och det var jättevarmt ute. Vi gick till Ica affären och köpte två buketter med rosor innan vi for till Degerfors. Först gick vi på mormor/morfars grav och satte dit blommorna. Mina bröder kom efter ett tag och så blev det urnsättning, det var en enkel ceremoni med bara klockringning. Men det var en fin plats på minneslunden som var valt. Då vi var klara, så blev det en resa till Kristinehamn där vi åt mat hos den yngste av bröderna och hans sambo. Jättegod mat och efterrätt och kaffe, var bara mellanbrodern som inte var med dit. Han skulle spela en golftävling i Degerfors. Lite synd att vi inte kunde vara med alla syskon. Sen blev det en resa till Rudskoga där vi överraskade släkten, där blev det också mat och fika. Strax efter halv elva for vi till vårt sovställe. Och det var en varm och solig dag, kändes bra att det var så fint väder då vi skulle ta ett sista farväl av mor.

LÖRDAG: Vaknade vid åtta, då vi ätit så for vi till Skänninge. Stannade i Motala och köpte blommor, vi for och överraskade min halvsyster. Som fyller år på tisdag, det blev som en tidig 60 års present. Det blev inte så länge där, för vi skulle vidare och hälsa på flera. Men var roligt träffa henne, var nästan 20 år sedan vi sågs sist. Hon kände igen Kjell men inte mig, bevis på att han inte åldrats lika mycket som jag gjort. Sen blev det en resa till Olshammar och hälsade på Inger och Kalevi. Där blev det också middag och efterrätt innan vi for tillbaka till Åtorp för att sova där sista natten.

SÖNDAG: Strax före åtta for vi från Åtorp, denna gång körde vi över Västerås. Brukar köra över Norberg då vi far ner. Det blev ca 1 mil längre, men vi har motorväg från Örebro till Västerås så det är bra väg. Var mycket trafik även denna dag men flöt på bra ändå. Vi stannade inte så många gånger så vi körde hem på drygt 9 timmar. Kändes skönt att vara hemma igen och alla katter verkade bli glad då vi kom hem. Men de hade fått bra omsorg av Ulrika då vi varit borta. Kändes bra att komma hem och veta att nu var en del av mitt liv avslutat.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.