veckoblogg v 27-2011

MÅNDAG: Då vi skulle vattna så visade det sig att pumpen inte gick. Kjell fick hjälp av Stellan och de lånade en båt för att lättare komma åt backventilen. Vi fick fara och köpa en ny, för den var färdig den som satt där. Så till slut så fick man vattna växthuset och krukorna. Det behövs mycket vatten då det är så varmt och torrt.

TISDAG: Då vi steg upp och släppte ut katterna från Tv rummet. Så upptäcker Kjell att Kotte är helt borta. Han är totalt förvirrad och vet inte vart han är eller vem vi är. Först blir tanken järnblödning. Men jag kom på hur ord. Veterinär Richard hade förklarat vad som kan händ vi blodsocker fall. Ringde veterinären i Vännäs, men jag fick vänta på att de skulle ringa upp. Jag vågade inte vänta med att göra något så han fick en blandning av dextropur och lite mjölk. Det tog inte många minuter förrän man såg att ögonen blev mindre och han kände igen sig igen. Vi fick en tid på eftermiddagen och det blev att kolla hans socker. Han var på 7 då vi kollade där. Då hade han även ätit drygt 1 timme innan, men det togs ett annat prov också där de kan kolla hur han legat i 2 veckor tillbaka. Men det skickas till Uppsala så det tar någon dag om man har otur. Kan hända att vi får gå ner en enhet om vi har. Men vi fick en bra tjej och hon ville han skulle gå ner till 4 kg. För hon trodde tarmen skulle må bättre och arbeta mer om han var lättare. Så vi får göra ett nytt försök med att väga maten till Petter och Kotte. Även om det är lite bökigt att hålla isär vem som äter vad. Men det skall väl kunna gå tycker jag. Kjell han for och spelade golf på kvällen var ju klubbtävling. Själv så var jag hemma och slappade och så blev det Mord i Midsomer innan det var läggdags.

ONSDAG: Varmt och torrt. Vi kupade potatislandet och jag får vara häst och så rökte vi lite tistlar. Det ogräset växer bra verkar det som. Vi försöker hålla bort så mycket som möjligt för att ev. få lite potatis. Fick ta in de första mogna tomaterna och de var gör goda. Det är stor skillnad på dem och de man köper på affären. På eftermiddagen blev det städning på nedervåningen. Så det blev fritt från katthår några dagar i alla fall. Men det är nog för varmt för katterna, för de slogs inte sedan vi städat. Det brukar de göra för det mesta.

TORSDAG: För varmt för att jag skall trivas. Man vill inte röra sig så värst mycket. Var lat och slöade hela dagen. Det enda som jag gjorde var att vattna och duscha blommor och tomater. Såg att en del rosor börjar knoppas och en del har börjat blomma. Stamrosen har en hel del knopp. Blir spännande att se hur den kommer se ut då den blommar.

FREDAG: Varmt även denna dag. Ringde till Veterinärstationen och fick svar på Kottes prov. Han skall fortsätta med den dos vi har på honom idag. Vi var och lämnade in tipset och hämtade mitt andelstips innan vi for till golfbanan. Men det var nästan för varmt för att spela, tur man tar mycket vatten med sig. Och huvudet var inte med hela tiden. Men det var ändå skönt att vara ute och röra på sig.

LÖRDAG: Då vi ätit frukost for vi till Karin och Bjurholm och handlade. Och fyra gånger under dagen så blev det strömavbrott. Verkar vara dåliga ledningar som går över Agnäs. För vi har mera strömavbrott än det är i Bjurholm. Vi fick lite regn, men det var inte många droppar, skulle ha behövt mera. För det är himla torrt i marken. Det blev en slö dag, man har ingen lust för någon större aktivitet då det är så varmt.

SÖNDAG: Trött i morse och somnade om och det blev lite för länge. Hängt ut den rena tvätten och det torkar bra då de blåser för jämnan. Idag har varit en dag då det varit lite grått inombords. Men det blir längre och längre mellan gångerna. Bara jag slipper stressa så går det ganska bra. Fick i alla fall färdig min Wheels sida och fått in alla kort som jag tog då vi var dit. Nu får man hoppas att vi får lite regn till veckan för jorden behöver det.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.