Veckoblogg för v 29-2011

MÅNDAG: Var en grå dag och regnade en del. Blev mörkt fort och behövde lyset på till kvällsfikat. Men det är ju mörkare tider framöver, dagarna blir kortare och kortare. Blev inte något gjort denna dag, hade tänkt städa garderoberna mina, men jag tappade lusten för det.

TISDAG: Vakande till solsken och det var ganska varmt hela dagen. På förmiddagen så blev det att städa garderoberna. Och det behövde verkligen, vet i sjutton vem som stökar till där. Nu gjorde jag lite grundligare städning och de kläder som inte passar hamnade i kassar. Och förhoppningsvis så passar de någon gång. Är väldigt irriterande att ta fram ett klädeplagg och så är det för litet. Man kan få ta flera innan den rätta storleken kommer fram. Men nu är det bara sådant som passar som finns där. Var till golfbanan och följde med på en runda med damerna. Men det gick gör dåligt, tror orsaken var att det var helt okända damer jag skulle vara med. Blev lite nervös kändes det som. Men det var en otrolig fin sommarkväll och helt myggfritt. Kjell han gick med ”herrarna” och det gick bra för honom, han kunde sänka sitt handicap igen. Men nu tycker han säsongen är för kort, han skulle vilja att den kunde börja i slutet av april eller början av maj.

ONSDAG: Solig och fin dag även denna dag. Var till affären på förmiddagen för det var ganska så tomt i kylskåpet. Fick köpa drygt 5 kg rensade hjortron av Bo-Erik och Windey. Så det blev att leta burkar och diska upp dem. Men fanns inget socker hemma så det gick inte att koka sylten direkt. Vattnade i växthuset och så har jag plockat in färska tomater. Är så gott att äta dem som frukt också, man behöver inte bara ha dem till maten.

TORSDAG: For till affären då vi ätit frukost och köpte syltsocker och några plastburkar. För jag hade inte tillräckligt hemma. Började koka hjortronsylten och blev klar på eftermiddagen. Det blev 6,7 kg sylt av den, men fick över socker så jag gick till grannen. Och där fick jag tag på jordgubbar så jag fick koka sylt av det och göra av med sockret. Så nu finns det sylt så vi klarar oss till nästa år skulle jag tro. Är länge sedan vi hade hjortronsylt, fryser in den så då slipper man ha konserveringsmedel i den. Var trött i rygg och armar då kvällen kom.

FREDAG: Var till Nordmaling på förmiddagen, först for vi och hämtade torrfodret till katterna. Måste beställa då jag skall ha 10 kg säck, för det har de inte hemma på lager. Och vi måste köpa bra foder till dem och speciellt till Kotte, han kan inte äta torrfoder som finns på Ica och konsum för sin tarm och diabetes. Vi gick sen på marknaden en stund och så blev det Näslunds och fikade där innan vi for hem igen. Och så läste man och hörde på tv om det hemska i Norge. Hemskt för dem som var på läger och fick se hur deras vänner mördas. Och de som fick sätta livet till i Oslo. Människan kan verkligen vara grym.

LÖRDAG: Handlade på förmiddagen. Gör varmt hela dagen, vi var till golfbanan och tog lektion med Tomas. Vi behövde det och vi fick lära en hel del. Nu gäller det bara att öva på det som jag fick lära mig. Vi åt middag på restaurangen eftersom Kjell vunnit två måltider där. Sen gick vi och spelade 3 hål innan vi for hem. Var om till graven och vattnade och det behövdes verkligen. På kvällen åskade det, men vi slapp ha den allt för nära i alla fall. Fick en hel del regn under någon timme. Så man behöver ju inte vattna potatislandet i alla fall och hade inte behövt vattna på graven heller, men man kunde ju inte veta att det skulle komma regn. För det är inte jämt vädret stämmer som metrologerna visar.

SÖNDAG: Sov länge och jag kände mig trött hela förmiddagen. Det blev i alla fall ganska bra väder. Vi for till golfbanan sedan vi ätit middag och det var lämpligt varmt för en runda. Så vädret var det inget fel på, men det gick väldigt dåligt för mig. Det var inget som stämde, så jag skulle nog ha bara följt med och tittat på gubben. Kändes som om armar och axlar inte ville vara med. Tror det blev för mycket träning i går för mig. Får hoppas det går bättre nästa gång. Pratat med sonen, var flera veckor sedan vi pratades vid. Nu blir det Mord i Midsomer på kanal 8, man får lov att stå ut med alla reklam.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.