Veckoblogg för v 30-2011

MÅNDAG: En lat dag och blåst ganska mycket. Tycker det blåser varje dag denna sommar. Plockade in lite tomater och så blev det vattning i växthuset. Krukorna ute behövde ingen vattning, de fick då det var åskregn. Hängde ut tvätten på förmiddagen och det tog inte lång tid innan den var torr. Var ett riktigt bra torkar väder.

TISDAG: Telefon ringer ganska precis 7:30, svarar lite trött. Och i andra ändan hör jag en liten flicka som frågar vad jag gör. Det är Lovisa, hon skall snart komma till oss säger hon. Sen är det farfar hon skall prata med. Var roligt att bli väkt av henne även om det är lite svårt att höra vad hon säger jämt. För hon kan fara från telefon ibland också. Då jag berättade om glassen så försvann hon för hon skulle berätta för mamma att farmor köpt glass. Kjell han for till golfbanan och var med på tisdagsgolfen. Jag valde var hemma och städa övervåningen i stället. Men jag fick nu inse att ryggen är sämre än jag trott. För det skall ändå inte göra ont att bära en dammsugare till övervåningen. Och kännas som om ländryggen skall gå av för varje skurtag man tar. Men jag fick i alla fall våningen klar. Och så diskade jag resten av blomkrukorna och faten, så nu finns det rena om jag behöver till någon blomma.

ONSDAG: Varmt och riktig rötvärme. Städade på nedervåningen grundligt och det kändes skönt då det var klart och var damm och katthårsfritt. Var och handlade hos Karin då vi ätit lunch. Efter middagen så for vi till Golfbanan och gick en 9 håls runda. Gick ganska bra tycker jag själv även om det inte blev personbästa. Marcus ringde då vi kom hem och man blir alltid glad då man hör av honom.

TORSDAG: Gick upp vid halv åtta och då vi ätit frukosten, så kom Marcus, Tommy, Lovisa och Miceli. Marcus hade hämtat dem på tåget i Umeå. Var roligt att få träffa dem och Lovisa hon är ett litet yrväder. På kvällen var vi till Mia och fikade, blev att fira henna en dag för tidigt för hon jobbade den rätta dagen.

FREDAG: Sov till halv nio, skulle väcka Marcus då. Men han var redan vaken då jag steg upp. Han for till Umeå för att hämta Elin och så kom de tillbaka på eftermiddagen. Lovisa hon följde med Pappa och Miceli till Agnsjön och badade. Hon var ivrig att få komma iväg, innan de for så hade hon hjälpt farmor att vattna i växthuset. Marcus och Elin kom från Umeå och Lovisa fick komma och vara här själv under kvällen och natten. Hon sov hos storebror på övervåningen.

LÖRDAG: Lovisa vaknade vid åtta och då kom hon ner till farmor och farfar. Kjell han for till Golfbanan och skulle vara med på klubbmästerskapet så han var borta gansak länge. Marcus och Elin for till Umeå på släktträff. Jag och Lovisa for och handlade, sen for jag till Angsjön med henne. Hon skulle sova där med Pappa och Miceli. Jag for hem och vilade rygg och ben. Kvällen blev slapp framför tv:n. Vi såg speedway, gillar det och det gick bra för svenskarna.

SÖNDAG: Sov till nio, var trött. Vi skulle fara till auktion, men jag hade tomt i däcket på min cykel. Så det blev att försöka få luft i det, men är nog något större fel för det går inte pumpa däcket. Nu var det lika bra det, för det kom en ordentlig skur så det har inte varit något trevligt att vara där. Vi fick besök av den f.d. arbetskompis till Kjell, han kom från auktionen. Kom en riktig regnskur på eftermiddagen också. Marcus och Elin kom hem från Angsjön vid lunch tid. Sen for han och hämtade lillasyster och pappa och Miceli. Elin och Marcus for till Umeå i kväll. Blir alltid tomt då Marcus far, han är och kommer förbli farmors ”lilldräng”. Är roligt att han hem barnbarnen några dagar.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.