Veckoblogg för v 32-2011

MÅNDAG: Regnade på morgonen, men sen kom solen fram stundvis. Var och handlade lite lätt hos Karin. Köpte lite Euro choper fisk till katterna, halva fick de rå och den andra halvan kokade jag. Brukar köpa sådan fisk ibland, för att de skall få lite ombyta. Är ju inte så kul kanske att äta samma mat jämt. Då vi ätit middag så blev det golfbanan. Men det var väldigt blött på den och vissa hål var riktigt blöta. Så bollen rullade inte någon längre bit och det är en nackdel för min del. Och så blev jag genomblöt redan på första hålet, så då vi kom hem så frös jag ganska bra om fötterna. Men det var bra temperatur i alla fall och en fin kväll för golfspel.

TISDAG: Vi gick upp strax före åtta. Och efter frukosten så for vi till Umeå och Nolia mässan. Vi var ute i rätt tid så det var lätt att parkera och gick ganska fort att komma in också. Fördelen var att det var inte så mycket folk i hallarna. Är många som demonstrera produkter och tänk vad det låter bra då de gör det. Och så upptäckte jag att det är männen som är mest aggressiva med att presentera sina produkter. Jag köpte en snygg klocka i alla fall, visserligen onödig. Men jag gillar smycken och denna är både smycke och klocka. Sen blev det saluhallen och där trivs jag. Har lust att köpa med mig mycket hem av bröd och annat. Fanns en hel del goda ostar, en sort köpte vi. Men det fanns flera sorter som man har vilat ha. Sen blev det snus på hink. Hade fått tips av Marcus att det fanns billigt snus på nätet, swedsnus.nu. Så jag hade beställt två dosor för att prova. Man får portionspåsarna torra, sen skall man fylla på lite vatten och låta det stå kallt minst 2 dygn. Sen är det bara att snusa. Nu stod de där på Noliamässan och hade ännu bättre priser på sin snus. Jag köpte två hinkar, så nu går varje snus dosa på 9,50 istället för 28 för den jag använder. Och det är ett bra snus tycker jag själv. Vi åt lite lunch innan vi for hem. Och så blev det en snabb tur till Granngården för att köpa vitaminer till Tarzan. Var trött då vi kom hem och var bara lat resten av dagen. Kjell han var till golfbanan och spelade tisdags golf. Gick bra för honom, så det blev en lunch i pris igen.

ONSDAG: Trött på morgonen då klockan ringde. Men det var skönt att det inte kom något regn. Blåst ganska bra så det torkade upp en del i marken. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen, skulle till apoteket och så handla lite lätt. Gjorde klart med räkningar på veterinärbesök på Kotte, skickade det till Agria. Så nu får man se hur mycket man får tillbaka. Det borde bli lite i alla fall efter självrisken. Ringde sonen på kvällen, hade inte pratat med honom sedan de for tillbaka till Göteborg.

TORSDAG: Tog reda på den rena tvätten. Och kom på att jag skulle sy om två påslakan som var nötta till ett underlakan. Vill ha hela lakan och det blir mycket tyg då man sprättar isär påsklakan. Så man kan ta bort den nötta delen, så vi fick ett bra underlakan. Var till Bjurholm en sväng och löste ut ett paket. Men det passade inte, så det får gå tillbaka. Sen blev det tv en stund på kvällen.

FREDAG: Fin sensommardag. Hängde ut tvätt, men det märks att det inte är högsommar. Tvätten torkar inte så fort nu. Då vi ätit lunch for vi till golfbanan. Och jag fick äntligen göra personbästa runda. Var lite synd att jag klantade mig på sista hålet på puttningen. Men så är det, då man vill mycket så blir det lätt fel. Jag var nöjd efter rundan i alla fall. Sen blev det tv på kvällen.

LÖRDAG: Såg på repris på ett program om Laila Westerlund. Jag har sett henne många gånger i Karlskoga parken och har alltid gillat henne. Man har fått många skratt tack vare henne då man var ung. Då programmet var slut for vi och handlade och lämnade in tipset. Eftermiddagen blev ganska slapp, tog in kläderna och vattnade i växthuset. Och tog in färska tomater, det mognar bra nu. Började gå genom Kottes dagbok från det han kom hit. Är mycket man glömt och roligt att se hur det var från början.

SÖNDAG: Kjell for till golfbanan, han skulle vara med på en tävling. Jag var slö och låg kvar och somnade om. Så det blev en sen frukost för min del. Har fortsatt att gå genom Kottes dagbok. Funderar på att göra något med den. Min dröm är att göra en enkel bok av den och låta överskottet gå till djurskyddet i Umeå. Men det beror på vad det kostar att trycka upp. För det får inte bli för dyrt, skall ju bli lite pengar över efter tryckningen annars är det ingen idé. Men det är mycket jobb att få det färdigt för ev. tryck. Skall försöka att göra det klart så man får se hur många sidor det skulle bli. Tog in färskpotatis, verkar bli en del trots tisteln. Har spelat den nya bingo lotton, en fördel är att det inte är en massa reklam. Och lämplig längt på programmet, fast att vinna något är nog lika svårt som tidigare. Nu blir det ”Snålvatten och jäkelskap”, vi gillar farser både Kjell och jag.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.