Veckoblogg för v 35-2011

MÅNDAG: En riktig sommardag, var både soligt och varmt ute. Vi bytte ut lamporna i lyktstolparna vi har på gården. Så nu lyser det bra igen, blir trevligare på kvällen då det lyser ner efter vägen mot garaget. Kjell hade besvärligt i ryggen så han var med som Candy då jag gick en runda efter maten. Var varmt och man kunde ha kortärmat och det var kanonväder för en golfrunda. Gick visserligen dåligt, men det behövs en runda med att prova olika klubbor också. Man skall nog inte försöka sätta personligt varje gång. Utan det är träning som gäller också. Satt en stund på kvällen med att försöka göra nya dagbokssidor till höstmånaderna till min hemsida. Det är en del pussel innan man får ihop det.

TISDAG: Även denna dag var som en sommardag. Tog en tidningsrunda på morgonen och det kändes bra att göra det. På eftermiddagen var det dags för Vännäs och behandling av alla onda delar på kroppen. Handlade på Ica innan vi for hem. Trött på kvällen som vanligt då jag fått behandling.

ONSDAG: Inte så mycket sol under dagen och lite svalare också. Efter lunchen så var jag till Karin och handlade och till Bjurholm på Konsum. Löste ut biljetterna till Flamingo kvintettens 50 års jubileum i oktober. Det ser jag fram emot, har alltid gillad det bandet. Tog en promenad då jag hämtade posten, så jag fick ihop 50 minuter totalt under dagen. Kändes bra att börjar få igång motionen igen.

TORSDAG: Min vikt håller på att gå över styr, så jag är rädd att slaktbilen kommer till jul. Därför har jag tänkt göra något åt saken, vet ju att jag kan bara viljan finns. Och nu finns viljan, så nu blir det att dra ner på kolhydraterna. Så jag kommer undvika bröd, potatis, pasta och ris. Sen kommer jag äta allt som är gott. Måste stoppa nu, för snart orkar inte benen med min kropp. Skall försöka få bort 20 kg på 10 månader. Jag klarade ju 32 kg på 1 år för flera år sedan. Vet att det är de 2 första månaderna som är jobbiga. Då man väl kommer in i rutinerna och matvanorna så går det bra. Kjell skall hjälpa till och inte äta kakor och annat som är frestande för mig. Han skall gömma det och äta då jag inte ser. Blir jag på dåligt humör från början så får han väl ta hjälm på sig. Var ute och gick både då jag hämtade tidningen och posten. Sen blev det en tur på kvällen också, men tyvärr är det stängt för korna efter vandringsleden så man kom inte så långt.

FREDAG: Inte så soligt men det var varmt i alla fall. Blev bara tidnings och postrundan den korta. Städade skafferiet på förmiddagen och det var en del som datumet gått ut. Blev bra plats och man hittar lätt efter städningen. Vi for till golfbanan på eftermiddagen, först åt vi middag innan vi gick ut på banan. Kjell hade vunnit en måltid, så han utnyttjade den och själv så tog kött och sallad. Det blev man mätt av också. Regnskur då vi gått hälften av 9 håls rundan. Så man var ganska blöt då man var framme. Fick byta till torra kläder då vi kom hem. Och jag frös på kvällen. Lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Är länge sedan vi vann på andelstipset, då det är väl dags att det blir några kronor snart. För burken för onyttiga saker är ganska tom.

LÖRDAG: Inga rundor under dagen. Efter frukosten så fick dammsugaren motion, det var Kjell som skötte om det. Jag gjorde resten och det var skönt då det var klart och luktade såpa. Vi for och handlade hos Karin för lunchen. Då vi ätit så satte jag mig och gjorde matlista för 4 veckor och skrev av vissa recept. Blev en helt vilodag från motion. Skall inte börja för hårt så jag ställer till att jag får problem med benhinnorna igen. Då vi ätit middag fortsatte jag med att skriva av recept. På kvällen blev ”Fångarna på fortet”.

SÖNDAG: Kjell gick upp tidigt för att vara söndag. Han skulle till golfbanan och tävla. Är roligt att han fått blodad tand för golfen. Synd bara att säsongen är så kort här uppe. Jag steg upp en timme senare. Tog det lugnt och åt min frukost. Hade tänkt gå ut då jag ätit den, men det regnade så jag väntade tills det blev bättre väder. Blev en promenad på 40 minuter och det var riktigt skönt ute. Fördelen med att gå så man är trött då man kommer tillbaka är att jag är inte hungrig. Så det blev inte mycket till lunch för mig, för jag orkade inte äta det jag skulle. Men skatorna behöver också mat. Jag fortsatte och skriva ner recept för kolhydratfattig kost. Och så har jag beställt Björn Ferrys bok, verkade mycket goda recept i den. Bl.a. Västerbottens chips, som jag bara måste prova. Tror jag kommer gilla hans recept. Om någon ser att jag faller för frestelsen och köper sura godis, så titta extra mycket då. Så kanske jag skäms och låter bli att köpa det. Eller säg till mig, det är bra om man inte kan fuska.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.