Veckoblogg för v 37-2011

MÅNDAG: Trött på morgonen, så det blev bara den korta vägen då jag hämtade tidningen. Men vid lunch så tog jag en postrunda, det var varmt och skönt ute. Kjell fick ont under bröstet på eftermiddagen. Och jag var lur på gallstensanfall, han fick 2 stekta ägg vid lunch. Men vi ringde vårdcentralen för man kan aldrig vara säker då man har ont under bröstet. Vi skulle ringa ambulansen, så han kom. Men ekg var bra, men de tog honom till Umeå i alla fall. Så det blev många timmar på akuten innan jag kunde åka hem. Kjell fick åka till kirurgen och vara där. Det skulle göra mera utredningar, bl.a. kolla upp gallblåsa och lite annat. Eftersom prov visat på högre värde. Var trist att komma hem till tomt hus. Ulrika hjälpte mig ge Kotte insulin, för det kan jag inte själv.

TISDAG: Var jättetrött då klockan ringde, hade inte sovit så himla bra under natten. Blev bara den kortaste vägen då jag hämtade tidningen och posten. Vädret var inget roligt alls. Ringde och avbokade vår tid i Vännäs. Kjell ringde på förmiddagen sedan han varit på ultraljud. De hade kollat lite annat och inte bara gallblåsan. Jag for till Vännäs och Ica innan jag for till Umeå. Men vi fick vänta länge innan han fick besked att åka hem. Det blir återbesök för nytt prov på gallvärde. Sen får han komma tillbaka om det blir värre. Lutar nog åt att det blir operation för honom också. Jag skall då inte ge honom stekta ägg på ett tag i alla fall. Köpte garn på Ica i Vännäs och försökte hitta ett bra mönster. Så jag började på en tröja, har inte stickat klart Lovisas hårig tröja ännu. Men det gör inget att ha två saker på gång. Var trött på kvällen, det var vi båda två. Kjell hade väl inte sovit så bra i sjukhussängen.

ONSDAG: Trött även denna morgon, somnade om sedan klockan ringt. Vi for till Bjurholm på förmiddagen, Kjell skulle lösa ut medicin som han skall ha om han får ett anfall igen. Det var inget vidare väder för att ta promenader vid tidning och posthämtning. Gick den lilla postrundan då jag hämtade posten bara. Vi fick älgkött så nu finns det både stekar och färs i boxen. Så nu slipper man köpa någon köttfärs ett tag. Skall kanske köpa lite fläskfärs och ha hemma, då man kan blanda ut älgfärsen ibland. Kvällen blev det Superstar på tv: och stickning vid reklamavbrotten.

TORSDAG: Solen tittade fram och det blev en riktigt bra dag. Fick gå min tidnings och postrunda. Då Kjell for till golfbanan så åkte jag med till Karin och handlade lite innan jag gick hem. Tog ryggsäcken för det är bättre att bära då man har den. Så jag fick bra med motion. Kvällen blev framför tv:n och så stickade jag.

FREDAG: Det började regna då jag hämtade tidningen, så jag gick bara den korta rundan då jag hämtade tidningen. Men som tur var så var det bara en stund som det regnade. Så då vi ätit frukosten och läst tidningen gick jag ut och plockade in pelargoner, häng fuchsia och toppade daturorna/trumpetblommorna. De har inte blommat för mig, antagligen fått för lite gödning. Nu tog jag topp skotten och skall försöka få dem att rota sig. Och så får man försöka hålla dem levande under vintern. Klarar man det så kommer de igång tidigare också. Pelargonerna har fått komma upp i köksfönstret. Häng fuchsian får stå ute på altan några dagar till. Det blir ju inte minus grader där riktigt ännu. Sen blev det tidningsrunda och då var det ett fint väder. Vi for och handlade på eftermiddagen, var både till Karin och till Konsum. Inger ringde på eftermiddagen och det blev ett långt samtal. Var ett tag sedan vi pratats vid och ibland har man mer att prata om. På kvällen blev det lite stickning och tv tittande.

LÖRDAG: 0 gradigt under natten. Ingen tidningsrunda, men jag följde med Kjell då han for till golfbanan. Jag gick av vid busskuren ute vid Heja sen gick jag hem. Hade stannat och lämnat in ryggsäcken hos Karin och så handlade jag lite innan jag gick hem. Var skönt väder för en promenad, lämplig temperatur. Då jag ätit lunch så tog jag fram dammsugaren och städade. Det blev en grundligare städning, städade på kökshyllan också. Och där fanns det gamla tidningar och annat som vi sparat. Varför vi sparat allt där vet i sjutton, det blev rensat ordentligt i alla fall. Plockade in tomater, hade bra mycket moget igen. Hade glömt hämta mitt andelstips, så vi for och hämtade det. Det blev 10 rätt, så det blir nog kring 4 kronor i burken. Är ju bättre än inget alls. Kvällen blev slö jag kände mig spak, satt och slötittade på tv:n och stickade. Jag stickar bara småstunder så det har gått bra hittills.

SÖNDAG: Första natten det varit minus grader. Och så har jag vägt mig, det är minus 1,4 kg. Hade tänkt det skulle bli 1 hg om dagen, men då måste man få vara ute varje dag och röra på sig också. Det har ju varit dåligt väder, men jag får nog sätta mig på cykeln de dagar jag inte kan vara ute och ta mina rundor. Men det går åt rätt håll i alla fall. Tog min postrunda innan vi åt frukost, det var ett så härligt höstväder. Solen sken och det var klar luft. Då vi ätit lunch for vi till golfbanan. Men det gick gör dåligt, hade lust att bara slänga klubborna och gå hem. Det var i alla fall fint väder och man fick ordentligt med motion. Hade stegräknaren på mig, så jag såg att man tar otroligt många steg under en 9 håls runda. Och för skoj skulle kollade jag hur många gånger jag varit på banan i sommar. Det var 28:e gången jag var och spelade. Ville Kjell skulle kolla hur många gånger han varit där. Men han ville inte det, jag tror att han säkert varit där minst 60 gånger. Nu är det snart slut på säsongen, synd att den inte räcker längre. Får väl hoppas att det får fortsätta vara uppehållsväder, så man kan få spela några veckor till.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.