Veckoblogg för v 38-2011

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, låg kvar en liten stund. Blev bara den korta rundan då jag hämtade tidningen. Kände mig spak hela dagen och behövde inte göra så mycket för att jag skall börja svettas. Och kände mig tung i huvudet, då jag hämtade posten så gick jag bara rundingen här på gården och så runt grannens ladugård. Så jag fick lite frisk luft i lungorna. Vi tog in vattenslangen, för nu vattnas det inte något mer med den. På eftermiddagen tog vi en tur till Nordmaling för att köpa torrfoder. Nu fanns det bara små påsar av den sorten vi brukar köpa. Så vi beställde en 10 kg säck, köpte en liten provpåse av Royal Canin för stiliserade och kastrerade katter. Det är inte så mycket fett i den heller. Skall testa om Kotte kan äta den för sin mage. Går det bra så kanske vi går över till Royal Canin, den är billigare än Hills. Men det är Kottes mage som får bestämma maten.

TISDAG: Gick tidningsrundan och det var ganska skönt ute. Regnet hade slutat under natten som tur var. Jag for till Bjurholm på förmiddagen, skulle till Af + Däckcentralen. Vi hade dåliga däck och då jag såg hur dåliga de var så blev jag rädd. Kommer aldrig sätta mig och köra en bil med nötta däck något mera. Att besikta den med dem har säkert blivit körförbud. Det var skillnad att köra den med nya däck, den har inte gått så bra efter vägen sista månaderna. Var och handlade lite lätt på Konsum innan jag for hem. Gick en del i Bjurholm så jag gick ingen postrunda. Det blev verkligen en fin dag, både sol och riktigt skönt ute hela dagen. På kvällen såg jag Super Star och stickade då det var reklam.

ONSDAG: En fin dag och solen tittade till och med fram. Då vi ätit frukost så gick vi ut och tog in pumpen och drog upp slangen från älven. Sen blev det att tömma växthuset och krukorna med sommarblommor. Kändes bra då allt var tömt. Rosorna får vara kvar ute tills det blir kallare. De mår bättre ute nu än i källaren. Kjell fick fara iväg med sin rygg till Bronemo. Jag gick en sväng efter lunchen och det var varmt och skönt ute.

TORSDAG: Regnade lite då jag hämtade tidningen, så det blev inte den vanliga tidningsrundan. Var och handlade på förmiddagen. Kjell var på skolan och hjälpte till där. Det var en dag då både vädret och humöret var grått.

FREDAG: Bättre väder äntligen, men det blev inga rundor under dagen. Var och handlade och löste ut vinster från Miljonlotteriet. Hade samlat ihop så man kunde ta ut lite vettigare vinster. Marcus kom på eftermiddagen med möbler som han fått från mamma och Peter. De skulle bäras ner i källaren, men sofforna kom inte genom källardörren. Så de fick bära upp dem till övervåningen. Är ganska fullt i tv rummet där nu, men det gör inte så mycket. Hur man skall få ner dem igen, det får bli att klura ut det då de fått lägenhet. Tittade på tv och stickade på kvällen.

LÖRDAG: En fin höstdag. Började med en tidningsrunda, sen blev det en runda via målarbacken och till affären. En riktig omväg kan man säga. Men det var lämpligt för mig att gå den rundan. Handlade lite lätt hos Karin innan jag gick hem. Då jag ätit lunch så blev det städning. Kjell han var i skolan och hjälpte till det, så han fikade även där vid lunch. På kvällen blev det stickning och tv tittande.

SÖNDAG: Äntligen två dagar med fint höstväder. Sov länge, men det blev en tidningsrunda i alla fall. Innan vi skulle ät lunch gick jag en sväng, blev 45 minuter. Gick bl.a. efter forsen och den dånade ordentligt. Man hörde aldrig musiken från hörlurarna, utan forsen överröstade musiken. Var behagligt att höra den brusa, ångrade att jag inte hade kameran med mig. Kjell han tog upp lite potatis under tiden jag gick. Sen for han till golfbanan och gick en runda själv. Jag hade ingen lust att fara, jag har ställt bort golfsetet för i år i alla fall. Sen får jag se hur jag gör nästa år. Vägde mig i morse och vågen visar 2,6- sedan första september. Så jag är rätt nöjd med det. Det går ju åt rätt håll och jag tror jag kommer kunna få bort 3 kg under september månad. Men jag är noga med maten och äter så lite kolhydrater som möjligt. Lite av det måste man ha. Men jag är aldrig hungrig eller sugen mellan måltiderna. Och fördelen är att man får äta så mycket som är gott. Det passar mig verkligen eftersom jag tycker om sådan mat. Ibland saknar jag mjukbröd till frukosten. Men jag har inte hittat något som har lite kolhydrater. Jag vet att den finns, men glömde skriva upp vad det hette då jag hittade ett i en tidningen. Nu hoppas jag att vi får flera dagar av uppehåll. Hösten kan vara fin om den får vara som den var idag.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.