Veckoblogg för v 42-2011

MÅNDAG: Ganska vitt på backen då jag gick min tidningsrunda, var drygt 3 – grader då. Rev upp den urväxta tröjan från Mia klart och så fram med dammsugaren. Det blev en hel del rester från garnet då jag var klar på golvet. Sen började jag sticka en mindre storlek, 4 år. Så jag får nog en hel del garn över. Mias var det 12 år på, men den var inte mycket använd så det går bra att återanvända det garnet. Anna hon hade sin tröja mycket mera, så den var inte lönt att repa upp. Blev en ordentlig postrunda också, var ett underbart höstväder. Kvällen blev det lite stickning då jag såg på tv.

TISDAG: En grå och trist dag med en hel del regn. Men jag fick ihop lite motion i alla fall. Var ganska slö hela dagen. Satt och stickade småstunder på kvällen och halvtittade på tv. Tycker att tröjan kommer bli fin till lilla Lovisa. Ringde och pratade med Marcus på kvällssidan.

ONSDAG: Kortare rundor vid tidning och posthämtning. Hade ont i benen, varför vet jag inte. Men jag satte mig på cykeln på eftermiddagen och då blev det 14 km. Sen var jag less i benen. Men det blev 6 km på kvällen innan fikat, så jag fick ihop bra med motion i alla fall. Kanske benen behöver lite vila från promenaderna. Och då är cykeln väldigt bra att ta till. Och jag gjorde av med 451 kalorier på min cykling. Sen blev det lite stickning på kvällen, även framstycket blev klar.

TORSDAG: Följde med Kjell då han for på morgonsidan. Gick av uppe i byn och så gick jag hem. Hade ryggsäcken så jag kunde handla en del också. Blev fulla säcken, nu går det inte i så mycket men blev tungt i alla fall. Och det gick säkert åt mer kalorier då man har vikt på sig. Blev en kort postrunda, men fick ihop ca 3 km under dagen i alla fall. Solen kom fram under dagen, men då vi for på morgonen så regnade det lite. Men det gick över fort, så man behövde inte bli blöt då man gick. Var lite halt fläckvis efter vår väg på morgonen. Ringde till Inger på förmiddagen var ett tag sedan jag pratade med henne.

FREDAG: En vilodag dag från motion, gick bara de korta rundorna då jag hämtade tidning och post. Var en fin höstdag med sol och ganska behaglig temperatur. På eftermiddagen blev det Bjurholm och så handlade jag lite på Konsum och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Och löste ut de stora vinsterna för två helger sedan, det blev 16 kronor i burken för onyttiga saker. Kände mig trött mest hela dagen. Pratade med sonen och så fick jag klart sista ärmen på tröjan till Lovisa.

LÖRDAG: Då vi ätit frukosten så lassade Kjell Subben och körde till Bränngropen med skräpet från oss och Ulrika. Jag följde med honom och steg av efter Stensvattsvägen och gick hem, fick ihop ganska precis 3 km. Sen blev det handling hos Karin. Kjell bytte däck på Volvon, så nu är man beredd om vintern kommer. På eftermiddagen så kom dammsugaren fram och fick motion. Det behövdes, för det hade spritt sig lite garntussar då jag gjorde klart tröjan. Den blev i alla fall fin och så började jag med mössan. Har inte fått måttet på Lovisas huvud, men jag gjorde den så stor som jag tror hon är. På kvällen såg jag avslutningen på Fångarna på Fortet.

SÖNDAG: För ett år sedan denna dag så var det vitt på backen, hade kommit en hel del snö då. Men som tur var så har det inte kommit något av den varan ännu. Hade tänkt gå en längre promenad, men det var så trist väder. Så jag fick lite tips av Kjell hur jag skulle köra intervall på motionscykeln. Och det var länge sedan jag var så himla trött då jag steg av cykeln, det blev 15 km i alla fall. Får hoppas det var nyttigt, men jag tror inte man vill cykla på detta sätt mer än en gång i veckan. Har stickat klart mössan till Lovisas tröja, så nu får jag skicka iväg den. Hade tänkt hon skulle få den till jul, men det är en tröja som är mer till nytta nu på höstsidan. Är själv nöjd med resultatet, så nu hoppas jag hon kommer gilla den också.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.