Veckoblogg för v 43-2011

MÅNDAG: Var ganska kyligt på morgonen, hade ett par tunna vantar på mig, men det kändes som man hade behövt vinter vantar i stället. Gick en bra postrunda och även en hyfsad tidningsrunda så det blev en hel del minuter för mig. Passade postbilen så jag fick iväg tröjan till Lovisa. Hon har vattenkoppar, så det passar bra att hon får ett paket då. Var till Bjurholm på eftermiddagen och tankade bl.a. bilen. Kvällen tillbringade jag framför tv:n och började sticka på en ny tröja till Lovisa, men denna gång blir det inte hårigt garn.

TISDAG: Kall morgon, men det är fint då det är vitt av frost i träden. Blev bara den korta tidningsrundan runt gården. Och en kortare postrunda, men den var betydligt längre än tidningsrundan. Började bära in rosorna sedan jag druckit ett par koppar kaffe extra efter frukosten. Behövde vakna till, för jag var väldigt trött då jag steg upp. Men två krukor sparade jag till Kjell, de var för tunga för mig. Det verkade vara bottenfrusna krukor, så jag har kanske haft dem ute för länge. Men det syns fram mot våren om de börjar kvickna till i källaren. Hade 11 krukor, så någon av dem borde väl överleva vintern. På eftermiddagen så for vi till Vännäs och fick behandling för onda muskler. Kilade in till Ica som vanligt och så var jag om till apoteket innan vi for hem. Fyllde på med spolarvätska, är bäst att se till att det inte fryser där. Kvällen blev slapp framför tv:n och stickning, såg då Färjestad vann över Linköping bl.a.

ONSDAG: Kall morgon, men solig och fint i alla fall. Följde med Kjell då han for och så steg jag av ca 2,2 km hemifrån. Det var skönt väder och så blev det en tur då jag hämtade posten. Men sedan jag ätit så kom jag på att jag skulle gå mot Stensvattnet och möta Kjell. Men kom på efter ett tag att jag kunde få gå långt innan vi möttes. Nu blev det inte så, jag hade hunnit gå ca 30 minuter då vi träffades. Så jag fick åka hem, men det blev över 1 timmes promenader under dagen. Ville passa på att vara ute i det fina höstvädret. Upptäckte att mina hörlurar håller på att gå sönder, så jag beställde nya. Kan inte vara utan musik då jag skall gå en längre bit. Tycker det är en skön avkoppling med musik under promenader. Kvällen blev framför tv:n och stickning.

TORSDAG: Trist väder, dimmig och disigt och halt på vår lilla väg. Så det blev bara korta tidnings och postrundor. Var till Bjurholm på eftermiddagen och handlade lite på Konsum och skulle lösa ut biljetterna till Elvis Forever den 27 november. Men det går via biljettcentrum så det gick inte få ut dem här. Löste ut min tipsvinst från helgen som var, det blev 8 kronor till burken för onyttiga saker. Tog kontakt med Marcus, så han skall gå och hämta biljetterna till oss i Umeå i stället. Löste ut paket med present till honom, så nu är den klar då han fyller år. Innan Go Kväll började så cyklade jag 15 km på motionscykeln. Sen blev det att slöa resten av kvällen.

FREDAG: Var trött då klockan ringde, blev en hel vilodag från motion. Så trött som jag kände mig på dagen är länge sedan. Kanske det blivit lite mycket motion några dagar, så jag lyssnade på Kjell att man måste vila någon dag också. Och jag behövde nog det också, sen var det så trist väder så det passade bra att vara inomhus. Vi var och handlade på eftermiddagen, både hos Karin och till Konsum. Sen var vi till graven och satte dit stödet för kransen och lyktan. Men ljus och krans kommer dit senare. Kvällen blev slö framför tv:n och med stickning.

LÖRDAG: Följde med Kjell då han for och så gick jag av en bit efter Stensvattsvägen och gick hem. Det blev 3,7 km då jag gick rundningen också. Var skönt väder för promenad. Då jag kom hem så städade jag bland garn och stickor. Så nu har jag bättre ordning där. Gjorde en himla god soppa av frysta gröna ärtor. Den gick fort att göra och var riktigt god också. Tänk vad mycket gott man får äta då man slopar en massa kolhydrater. Och jag har inte alls något sug efter något mellan måltiderna. För min del så passar den maten mig mycket bäst. En fördel är också, att man inte går ut och äter så ofta. För man vill inte betala fullt pris då man inte äter mer än kött och sallad.

SÖNDAG: Vaknade och kände mig pigg, var nog timmen man fick extra under natten. Fick med mig Kjell och gå terrängbanan innan lunchen. Det var skönt väder för en promenad och något som gjort mig glad var att jag kunde ta ”mördarbacken” (jag kallar en backe för det) i stora kliv och inte vara trött då jag kom upp. Det är länge sedan jag kunde göra det, så jag fick bevis på att konditionen har blivit mycket bättre på mig. Och en sådan där liten sak gör en glad. Ibland behövs inte mycket för att man skall vara det. Har räknat ut mina timmar jag motionerat denna vecka och det är faktiskt ganska många timmar. Så det är nog inte så konstigt om man är trött vissa dagar. Och jag tror man behöver en dag i veckan i hel vila trots allt. Jag väger mig inte förrän på tisdag, då får jag resultatet för 2 månader. Men jag vet på ett ungefär hur mycket jag gått ner och det är nog bra att det inte går allt för fort. Lagom är ju alltid bäst. Hoppas att snön inte kommer så fort, för det är bäst att få gå varje dag. Och nu kan man gå utan att behöva riskera att halka. Så jag håller tummarna på att vi får en vecka med sol och fint höstväder.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.