Veckoblogg för v 44-2011

MÅNDAG: En fin höstdag, följde med Kjell och gick av efter Stensvattsvägen. Denna gång skulle jag gå en annan väg så jag kom ner på Österbyvägen. Trodde den skogsvägen skulle vara frusen, men det var den inte. Är ganska surt efter vägen, då jag hade en bit kvar efter den vägen så såg jag björnspår. Kände mig lite skraj, men började sjunga under tiden. Tänkte att finns den i närheten så går den nog undan då den hör min sång. Men då jag tog Kjell med mig för att visa spåren så hittade jag inget. Däremot mycket spår efter häst, så Kjell sa att det var spår av hästen jag sett. Kunde jag ha sett så fel, såg ju klor. Eller var det rädslan som gjorde att det blev björnspår av hästhovar?? Får aldrig veta hur det var eftersom jag inte hittade det jag sett. Så Kjell har nog rätt, jag såg i syne. Vi fick tvätta bilen hos grannen på eftermiddagen, så nu är den ren igen. Bra att få bort saltet som man fått på den. Senare på kvällen fick jag gå och klippa mig hos Windey, så nu är man korthårig igen. Och nu bara en färg i håret, men det är verkligen grått. Man har blivit gammal fort ser jag, i alla fall i håret. På kvällen så fick jag ont av gallan och det var riktigt ont, fick ta flera tabletter innan jag kan kunde somna. Men vaknade igen vid halv tre och då hade det börjat om. Så det blev mera tabletter för att kunna somna om, tur jag hade både Voltaren och Papaverin för gallbesvär.

Har gått ner 5 kg på två månader och minskat i midjan, så jag är nöjd med det. Är nog lämplig viktnedgång, är inte bra om det blir för häftigt.

TISDAG: Vaknade och var trött och jag fick ont på en gång jag åt lite, så det blev mest fil denna dag. Till middag blev det lite sallad, men fick ont då också. Det var Skagenröran som utlöste mitt anfall denna gång, det är jag säker på. Och så har det varit mycket ägg ett tag också. Så Skagenröran får vara ett tag nu för min del. Även om det är gott till ägg. Trött på kvällen, men som tur var så var allt ont borta innan det var dags att gå i säng. Blev en hel dags vila från motion för mig, hade inte tänkt så. Men jag orkade inte vara ute och gå.

ONSDAG: Upp tidigt, vi skulle ha Volvon på service. Så vi for och lämnade den i Bjurholm och Kjell kom och hämtade mig med Subben. Kände mig trött, så jag gick och lade mig en stund sedan vi kommit hem. Innan lunch gjorde jag en god soppa med sötpotatis och morötter, fort och enkelt var det att göra den. Efter lunchen for vi och hämtade bilen, kilade in och köpte en krans till graven. Blev en hel dags vila från motion, kände inte för att gå. Och jag behövde en slö dag kände jag. Marcus gammelfarmor från Degerfors ringde och vi pratade länge. Hon kommer alltid ihåg sina barnbarnsbarn. Jag brukar köpa presenter från henne då hon skickar pengar. Och så brukar jag skicka kort på barnen så hon får följa dem på så sätt. Stickade klart en tröja till Lovisa och tittade på tv på kvällen.

TORSDAG: Kjell for till skolan på morgonsidan så jag åkte med honom, han fick skjutsa mig till vägen som går till skidbacken. Sen gick jag hem och så runt grannen och så blev det ordentlig promenad vid lunch. Så jag fick ihop totalt ca 7 km under dagen, det var jag nöjd med. Trådarna i min hörlurar gick av helt innan jag var hemma. Tur jag hade skickat efter nya. Fick paket med julklappar till Lovisa från hennes gammelfarmor. Marcus ringde, han hade löst ut biljetterna till Elvis Forever. På eftermiddagen kände jag mig spak i benen. Men det var en fin dag för att gå så pass mycket.

FREDAG: Trött då klockan ringde, men det blev en tidningsrunda och jag vaknade till innan jag kom in. Fick garn på posten, så nu har jag mer att sticka. Har kommit in i en stickperiod kan man säga. Efter lunchen så for vi och handlade, både hos Karin och på Konsum. Sen löste jag ut mina nya hörlurar och det var mycket bättre än de gamla. Köpte ett par som var lite dyrare och de stängde ut ljud som är runt omkring också. Vi var till graven med ljus och krans, vi har ett batteri ljus. Tyckte bättre om det, för då vet man att det lyser. Och förra året så räckte det ända in i januari. Då jag kom hem så ställde jag ut ett batteriljus på släden. Det är till dem som inte finns hos mig längre. Och en extra liten tanke gick till mor. Hon kanske ser att jag tänt ett ljus för henne. Senare på kvällen så blev det 15 km på motionscykeln, försökte cykla ganska fort. Och jag var nöjd, för det blev under 30 minuter. Men jag var ganska slut efteråt. Blev stickning av sockor och jag fick klar en socka. Har fått ett bra mönster där man slipper sticka hälar. Så denna gång lyckas jag tror jag, Lovisa skall få dem.

LÖRDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om. Före lunch så fick Kjell hämta mitt andelstips. Och själv så gick jag mot Bjurholm, han hämtade upp mig efter drygt 3 km. provade att jogga ca 7-8 minuter. Men fick gör ont i mina båda smalben, så jag fick sluta och då orkade jag nästan inte gå. Så jag får ge upp försöken med jogg, får inse att det bara är gång som gäller för min del. Men kanske det kommer gå bättre då jag gått ner i vikt. Och så är det nog dags att skaffa nya skor med bättre dämpning. Tror mina skor håller på att vara för dåliga, har ju haft dem i ganska många år. Grått och trist väder hela dagen. Blev elva rätt på andelstipset och det blir 20 kronor i utdelning på den. Så det blir pengar till min burk, hela 2 kronor.

SÖNDAG: Sov ganska länge. Har inte känt för att göra ett dugg under dagen. Egentligen skulle jag ha varit ute och rört på mig. Men vädret var så grått och trist så jag bestämde mig för att vila denna dag. Har tittat på tv, såg en bra gammal film på förmiddagen på TCM. Stickade klart min socka och började på den andra. Är ett roligt mönster att sticka efter och lätt. Får se sen om man kommer gilla dem, då kan man sticka flera. Har liksom dåligt med sockor till vintern. Kvällen blir framför tv:n med fars på 7:an efter bingo lotto.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.