Veckoblogg för v 45-2011

MÅNDAG: Grått och mulen både ute och inne. Kände mig inte alls på humör idag. Men det blev bra tid med promenader i alla fall under dagen. Marcus ringde, vi pratade ganska länge. Känns bra då ”lilldrängen” ringer. Stickade klart mina andra socka, så nu har jag ett par sockor i alla fall. Får nu se om jag gillar modellen, då blir det kanske flera. Det var ett bra mönster i alla fall. Skönt att slippa sticka hälar.

TISDAG: En varm höstdag, var drygt 9 grader varmt mitt på dagen. Blev bara tidning och postrunda. På eftermiddagen så var vi till Vännäs på behandling. Fick stickförbud i 2 dagar, jag vet att nacke och axlar inte mår bra av det. Men tycker det är roligt och har svårt att låta bli. Var och handlade på Ica innan vi for hem. Och jag stickade inte något på kvällen. Utan lyssnade på Östergötlands lokalradio, de har program på tisdagar och torsdagar som jag gillar. På tisdag så spelar de Elvis och torsdagar 60 tals musik. Och med den nya tekniken så kan man ju lyssna i efterhand om man vill. Kommer sällan ihåg att lyssna rätt tid, för det är mellan 17-17:45. Synd att inte Västerbottensradion har sådana program.

ONSDAG: Blev en vilodag från motionen. Kände mig trött hela dagen. Och så hände något som aldrig hänt förut. Jag tog fel på Marcus födelsedag, jag brukade alltid ringa först av alla. Men fick för mig att det var torsdag han fyllde och även Kjell hade fått för sig att den 9:e var på torsdag. Marcus ringde på kvällen, han gick lite runt. Till slut så kom det fram att han fyllde denna dag. Jag tyckte det kändes så hemskt att glömma dagen då ”lilldrängen” fyllde. Men han förlät sin glömska farmor. Kanske berodde det på att han redan fått sin present i pengar. Men jag skall aldrig glömma denna dag något mera. Han är nu 19 år i alla fall och jag tycker inte det är länge sedan han var en liten kille som lekte här inne med ”lillpigan Mia” . De kallades för lillpiga och lilldräng då de var små.

TORSDAG: Blev väckt innan klockan ringde. Så jag kunde inte somna om utan gick ut och tog min tidningsrunda. Var dimmigt och trist väder efter älven, men då jag var till affären så sken solen där på eftermiddagen. Blev bra med motion under dagen, först 45 minuter promenader och så cykling på kvällen. Så jag fick ihop drygt 1 timme under dagen och var nöjd med det. Tänkte börja sticka på kvällen, men kunde inte bestämma mig för vad jag skulle sticka så jag började inte med något.

FREDAG: Var 4,8- då vi steg upp. Kjell for till skogen så jag följde med honom och gick hem från Vägen till skidbacken och så gick jag min runda runt grannen. Så det blev 40 minuter innan jag var hemma och det var soligt och fint väder för promenad. På eftermiddagen blev det handling hos både Karin och Konsum. Sen löste jag ut tipsvinsten från helgen som var och det blev 2 kronor till burken min för onyttiga saker. Löste även ut lite extra god mat till katterna, de får dela på en liten burk varje kväll. Ingen stickning på kvällen så jag har varit duktig några dagar. Men jag skall ta pauser då jag stickar, skall försöka göra det då jag börjar med något nytt.

LÖRDAG: Sov till halv nio och det var halt efter grusvägen. Blev bara den kortaste vägen då jag hämtade tidningen. Grått och trist väder hela dagen. Kjell dammsög på förmiddagen och jag skurade och gjorde rent nedervåningen. Kändes bra då det luktade nyskurat. Flyttade en stor hibiskus till övervåningen. Den är så stor så den tog upp ett helt fönster. Man vill ju ha in så mycket ljus man kan få nu under den mörka perioden. Den får vara på övervåningen i ett fönster där tills våren då solen börjar titta in igen. Då är den ett bra skydd mot solsken. Om den nu överlever på övervåningen, är lätt att glömma vattna blommorna som är där. Hade beställt böcker av jultidningsförsäljerskan. Och fick dem, blir en del läsning framöver. Var en bok om Elvis och så en GI-mat bok. Började sticka på ett baby tröja på kvällen. Har ju en hel del mönster att välja på. Skall bli till den lilla nya familjemedlemmen som kommer i januari. ”lilldrängen” Marcus skall bli pappa då och jag blir ”gammelfarmor”, det låter verkligen gammalt.

SÖNDAG: Trött då klockan ringde så jag somnade om en stund. Kylig morgon, men det blev riktigt skönt ute. Då jag var och gick i eftermiddag så var det 0,7-, ett toppen väder för promenad. Fåglarna har fått mat, både små och stora. Har hängt ut talgbollar så hackspetten får om han kommer. Den var här för någon dag och sökte efter talgbollar verkade det som. Så jag tyckte det var bäst att skaffa, då behöver han inte hacka på huset. Men det har den inte gjort någon gång ännu så länge i alla fall. Och så måste ju skatorna få mat också, jag gillar de fåglarna. De är smarta och vackra också. Jag tänker inte väga mig varje söndag, utan jag väntar med att väga mig den sista varje månad i stället. Då ser man hur mycket minus det blivit under en månad. Men att jag minskar det känner man på jeansen. Snart kanske man får ta fram andra jeans som jag lagt undan för att de krympt i tvätten. Behöver då inte köpa nya kläder i alla fall då jag går ner. Nu blir det tv resten av kvällen och stickning under tiden. Får väl gå upp och röra på armarna då det är reklamavbrott. Så kanske jag klarar nacken och axlarna bättre.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.