Veckoblogg för v 46-2011

MÅNDAG: Blev ingen tidnings eller postrunda. Däremot så blev det en längre promenad på eftermiddagen fick ihop 50 minuter. Var 7+ då vi steg upp, men det blev kyligare fram på dagen och på kvällen var det minus grader. Stickade klart den lilla koftan och stickade även en mössa till, men den blev inte klar. På kvällen såg jag ”Det okända”, försöker att inte missa något program men ibland händer det att man gör det.

TISDAG: Fin morgon med några minusgrader. Följde med Kjell då han for till skogen och gick av vid infarten till Storforsen. Det blev drygt 4 km hem och det var en härlig morgon för promenad. Ringde vuxenskolan, hade sett en annons om fotokurs och det är något jag önskat att få gå länge. Nu tog jag chansen och anmälde mig, får se om jag får lite mera nytta av kameran efter den. Blev en kortare postrunda vid lunch så jag fick ihop totalt 1 timmes promenad under dagen. Sydde ihop tröja och gjorde klart mössan, nu får man hoppas att Kjell har rätt då det gäller kön. För denna gång har jag stickat i färg som passar bäst till en tös.

ONSDAG: Kände mig mer död än levande då klockan ringde och jag somnade om. Blev ingen tidningsrunda. Skulle göra en morotssoppa och lite annat i matväg hade jag tänkt. Men jag var så trött, beslutade mig för att gå ut och gå en sväng. Och då jag kom tillbaka så hade jag börjat vakna till. Så jag fick göra maten jag tänkt. Sen var jag och fick hjälp av grannen och spola bilen. Den behövdes verkligen det, för det var en del salt på den. Synd att de skall salta vägarna, för det blir då inget bättre vinterföre för den skull. Det var bättre då det inte saltades tycker jag. Gick bara den lilla rundningen då jag hämtade posten, men det blev tre stycken av dem innan den kommit för den var sen denna dag. Kände mig spak hela dagen, så jag tog en riktig vilodag från motionen behövde det kände jag. Kollade i min dagbok och förra året denna dag så var det 16- på kvällen och nu var det 6+ grader. Det är verkligen stor skillnad på temperaturen. Men det är skönt att inte snön kommer ännu, räcker om den kommer till 1:a advent. Vintern blir nog lång ändå, fast det är ju synd om de som har backen.

TORSDAG: Lite piggare denna morgon då klockan ringde, så det blev en tidningsrunda. Sen blev det även postrunda. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen och hämtade tipslappar och så köpte jag nytt batteri till stegräknaren. På kvällen såg jag bingo lotto och vann en ny lott, det är stora vinster det. Men jag tycker man blev lurad på spel, det var bara 2 stycken och samma pris för lotten. Det borde han varit tre spel som vanligt för det räckte ju i två timmar. Så om de skippat allt trams så har det hunnit med tre spel. Och Loket håller på att vara för gammal för att vara med tycker jag själv i alla fall.

FREDAG: Var några minus grader då jag steg upp, jag gick min tidningsrunda på morgonen. Men det blev plusgrader fram på dagen. Jag skulle ta fram skarvsladdar till belysningen. Men jag hade glömt att den längsta jag hade var sönderkörd. Den låg under snön i vårvinter då det skulle skottas upp till brunnen och blev sönderkörd. Så jag hade ingen sladd som räckte ner till garaget från släden. Skall köpa kontakter till den och göra ett par kortare skarvsladdar av den. Hade tänkt tänt släden men det gick ju inte, men jag har satt dit en liten tomte på den som också kommer lysa. Och så tog jag ut en typ av gran, men har inte kört igång den heller. Väntar ett tag till, har ett par saker till som skall fram. Jag cyklade 5 km på förmiddagen och på eftermiddagen for vill Karin och handlade. Då vi ätit middag så var det dags för Bjurholm skulle hämta Marcus vid bussen. Elin mådde inte bra och följde inte med, synd har varit roligt få träffa henne. På kvällen blev det tårta och go fika, det var försenad tårtkalas för Marcus. Han hade ju inte fått någon tårta då han fyllde år. Och det skall han ha här hos oss. Sen fick han sin födelsepresent från sin gammelfarmor. Vår present hade han redan fått. På kvällen så blev det att ta vara på tiden med honom och vi spelade bl.a kort. Inger ringde men det blev inte så långt samtal för Marcus hade just kommit då hon ringde.

LÖRDAG: Var och handlade hos Karin, hade glömt en del saker. Marcus han sov ut och tog det lugnt och kom ner först till lunch. Då blev det frukost för honom och lunch för oss. Sen passade jag på att ta till vara tiden med honom. Då vi ätit middag så for han hem med bussen till Umeå. Synd att det var så kort besök, men det blir kanske längre nästa gång. Då jag kom hem från Bjurholm satte jag mig ner och sorterade kort och så beställde jag almanacka till Marcus gammelfarmor, gjorde även beställningar på julkort och en agenda till mig själv som jag skall ha som dagbok. Är roligt att göra en med egna foton i, men det tog sin lilla tid innan det var klart. Blev en hel dags vila från motion för mig.

SÖNDAG: Trött då klockan ringde, jag gick ut och gick min tidningsrunda som jag brukar ta. Och tack vare den så vaknade jag till. Fyllde på med fågelfrö och talgbollar och nötter. Och det var en hel del fåglar här under dagen. Före lunch så blev det motionscykel, cyklade 10 km och halva tiden på tunga växlar. Så jag var ganska mör i benen då jag var klar. Har sett lite skidor, såg stafetten med herrarna. Och så stickade jag under tiden, har inte stickat så mycket de sista dagarna. Veckans höjdpunkt är Marcus lilla besök, är roligt då han kommer till farmor och hälsar på.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.