Veckoblogg för v 47-2011

MÅNDAG: Blev bara en tidningsrunda på morgonen. Skulle få torrfoder till Petter och Kotte med postbilen, så jag var tvungen att passa den. Men den var ganska sen, kom först efter halv två. Ringde Inger på förmiddagen och pratade bort en stund. Och då postbilen farit så gick jag upp och cyklade 12 km. Pratade med sonen, får se om de kan komma upp beror på hur fullt det är på tågen. Innan kvällsfikat så cyklade jag 13 km, så jag fick ihop 2,5 mil. Men Kjell lyckades smitta mig med sin förkylning för sedan jag cyklat så började jag hosta. Och det känns i bröstet då det är förkylningshosta, får tungt att andas tack vare astman. Såg på ”Det okända” på kvällen.

TISDAG: Trött då klockan ringde, men det hade blivit dåligt med sömn för jag hostade en hel del. Och hade inte någon hostmedicin hemma som var bra. Blev bara rundningen runt gården då jag hämtade tidningen. Var spak hela dagen. På eftermiddagen var vi till Vännäs, kanske man skulle varit hemma. Men det kändes dumt att ringa och avboka tiden så sent. För då får han inte in någon annan på vår tid. Var in till Ica och handlade lite lätt. Och till apoteket och köpte hostmedicin, hade beställt på vårdkontakt sidan men inte hunnit få något. Så det fick bli receptfri medicin. Köpte sallad som jag åt, är smidigt att plocka ihop en. Och jag brukar se till att jag köper så jag får till lunch dagen efter också. Fick hög feber och feberfrossa så jag satt och hackade tänder. Sedan jag tagit Iprem hade jag ändå 39,6 och det värkte i kinder och över ögonen.

ONSDAG: Sov dåligt hela natten, värkte i kinder kändes som de skulle sprängas och över ögonen, öronen och halsont och hosta. Feber hade 38.5 innan jag ens stigit ur sängen. Ringde vårdcentralen och fick tid direkt. Vi har verkligen bra personal på vårdcentralen. Det blev prover och temp, hade tagit en Ipren innan jag for upp så febern hade gått ner lite. Träffade en bra läkare och fick penicillin, hostmedicin, rinexin för bihålorna. Vilade hela kvällen med lite stickning ibland.

TORSDAG: Trött då klockan ringde, hade hostat en del även denna natt. Gick och hämtade tidningen, men jag gick inget extra utan den normala vägen. Kände mig spak hela förmiddagen, men febern var borta kändes det som. Var och handlade lite hos Karin och så slog jag in ett paket som skulle skickas till Inger på hennes födelsedag. Hittade en julstjärna i mitt datorrum, som jag hade där förra året. Så jag hängde upp den och tände den.

FREDAG: Vi hade tid hos veterinären i Vännäs för Kotte och Petter. De skulle vaccineras båda två. Och Kotte skulle kollas upp för sin diabetes. Det var mycket djur där, så vi åkte hem innan provsvaret var klart. Men veterinären Richard ringde senare på eftermiddagen och blodsockret var väldigt bra på honom. Så vi skall kolla hans diabetes varje halvår nu. Men blir det något så får vi fara in med honom. Däremot så blev man lite förskräckt över Petters vikt, han har gått upp ännu mera och väger nu 8,8 kg. Vi rådfrågade veterinären och jag skall prova med att gå ut i sele med honom. Så jag beställde på nätet den största kattselen som fanns. Tror den skall räcka till, de är lite smidigare än hundselarna. Så jag hoppas den passar så man slipper köpa till en hund. Lämnade in Kjells tips och handlade lite på Konsum innan vi for hem. Inger ringde och vi pratade bort en stund, men då jag pratat en stund så vill rösten försvinna på mig. Men hostan har blivit mindre och det märks att penicillinet har börjat göra verkan. Kvällen tillbringade jag framför tv:n med lite stickning.

LÖRDAG: Strömlöst från strax efter sju, så det blev inget kaffe efter frukosten. Och jag låg lite längre också, var inte lönt att ha bråttom upp då man inte kunde göra så mycket. Vi for till Karin och handlade, hon kunde köra kassan. Men man fick låna ficklampa för att hitta vissa varor. Sen for vi till Bjurholm och där fanns strömmen. Hämtade mitt andelstips och så handlade jag lite på konsum som inte Karin hade. Var och köpte kontakt till skarvsladdar också, men jag blev lite osäker på jorden. Så jag avbröt monteringen. Vi fick tillbaka strömmen lagom till lunchen, så då fick man kaffe i alla fall. Var lat hela dagen, kände inte för att göra något alls. Jag tände bara en sak som skall föreställa gran med belysning ute, den står vid altan så man behöver ingen skarvsladd till den. Kände inte för att plocka fram ljusstakar eller stjärnor, + grader ute och grönt, det ger ingen julstämning. Fick telefon från en liten tjej, som berättade vad hon och farfar skulle göra då hon kom upp. De skulle bl.a åka kana i snön och så skulle tomten komma och det tyckte hon skulle bli så roligt och så skulle hon åka i farfars bil.

SÖNDAG: Sov ganska länge. Då vi ätit frukost så tog jag ut snögubbe, ren med släde och tände även ljusslangen runt källardörren. Den som går runt altan kunde jag inte tända för stickkontakten var sönder. Så det skall bytas ut innan det går att tända. Men inomhus kände jag fortfarande inte för att tända några ljusstakar eller annat. Vi var inte på någon julskyltning hoppade över det i år. Det blev Umeå i stället vi var på Elvis forever på Idunteatern. Och det var bra, fick njuta av min favorit musik och både Jack och Henrik är kanonbra. Kjell han gillar Jack något mera, men för min del är de lika bra båda två. Vi var då inte ensamma från Bjurholm som var där. Blev en bra och skön söndagskväll i alla fall.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.