Veckoblogg för v 48-2011

MÅNDAG: Gick en liten sväng då jag hämtade tidningen, men jag fick ordentlig hosta efteråt. Var milt och blåste en del. Fåglarna fick mat, de äter ganska mycket. Men det är trevligt med dem runt huset också. Började göra december sidan på min hemsida, det tar sin lilla tid. Och såg ”Det okända” på kvällen som jag tycker mycket om. Fick klart en tröja till Lovisa, så nu har jag några stycken till henne.

TISDAG: Tog en liten promenad då jag hämtade tidningen. Fick hosta då jag försökte gå med lite fart. Fick skarvsladden klar, så jag kunde köra igång ljuset på släden och den lilla tomten. Var flera minus då man hämtade tidningen och på kvällen var det nästan 6 grader varmt då man gick i säng. Det är inget roligt väder tycker jag. Fick klar min decembersida och den blev ganska bra tycker jag själv. Stickade mig en ”ful” mössa, men jag gillade modellen, den kommer säkert bli varm i alla fall. Om man nu behöver någon mössa i vinter, det kanske kommer vara plus hela tiden. Glömde ringa till Inger rätt dag, men hon fick presenten i tid i alla fall. Men ringde henne då vi ätit frukost, man håller på att vara gammal verkar det som. Har inte det bästa minnet längre.

ONSDAG: -6,8 i vikt. Hade räknat med att ha gått ner 7 kg, men då jag inte kunnat motionera sista tiden så gick det inte. Men jag är nöjd ändå, blir ca 2,25 kg – i månaden och det är helt ok tycker jag. Så det går än så länge enligt planen, kanske lite bättre till och med. Men man ser att motionen gör en hel del då man vill minska i vikt. Var och köpte mig ett nytt instoppstäcke, mitt höll på att vara lite väl slitet. Så nu kommer det säkert kännas bättre då man skall sova. Vill inte ha ett täcke, för de är för varma tycker jag. Vi städade på förmiddagen, Kjell han skötte damsugaren och jag skurade och gjorde allt annat. Blev bara en tidningsrunda på morgonen. Och den gick att göra utan hosta. Kvällen blev framför tv:n och så stickade jag en till ”ful” mössa. Kanske ger bort den till julklapp.

TORSDAG: Tidningsrunda och även en postrunda fick ihop kring 30 minuter under dagen. Och det kändes bra att få röra på sig. Första dagen i julmånaden, men det känns inte som att det är det. Grönt ute och flera + grader och regnet slår mot rutan, inte finns det någon julstämning då inte. Inga ljusstakar har kommit upp, känner inte för julen i år. Och varför vet jag inte, det är bara så. Men det kanske kan ändra sig längre fram. Ringde min äldste lillebror som blev 50 år, även småbröder blir gamla. Den 1 december 2010 var det 17,6- grader på kvällen, denna kväll var det kring 6+ och regn.

FREDAG: + grader under natten också. Gick min tidningsrunda på morgonen och så blev det en postrunda också. Hade skickat efter en sele till Petter, skall försöka lära honom att gå i den. Och få lite motion på katten, men de hade skickat fel storlek. Skall ha den största av kattselarna, så jag ringde och de får skicka rätt storlek. Den jag fick har bara räckt för halsen, den delen som skall var kring magen. Så det blev ingen promenad med katten denna dag. Kjell tror inte det kommer gå att göra detta. Men vi får se, jag skall i alla fall prova. Var och handlade hos Karin på eftermiddagen. Kvällen blev framför tv:n och vi såg ”På spåret” det är ett program man inte gärna missar.

LÖRDAG: Sov ganska länge, gick ut och gick min tidningsrunda. Då vi ätit frukost blev det Bjurholm, köpte ett batteri ljus till mors grav. Så jag skickar ner det till en av bröderna och så får de gå till graven med den. Så vet vi att det lyser på hennes grav varje dag. Hämtade ut en stor tipsvinst 11 kronor, som jag fick lägga i min burk för onyttiga saker. Sen blev det en sväng in till Konsum också. Då vi ätit lunch så gick jag ut och gick en sväng, det var någon minusgrad och riktigt skönt ute. Kändes bra att få börja röra på sig igen. Blev 10 rätt på andelsstipset så det blir nog några kronor i burken igen.

SÖNDAG: Det blev en sen morgon, vaknade inte förrän strax efter nio. Var ett tag sedan jag sov så länge. Har stickat klart ett mössa till och gjort lite rolig detalj på den. Men den var för liten för Ulrika, hon har liksom lite mycket hår. Så jag började på en ny och större modell. Var i valet och kvalet om jag skulle sätta upp ljusstakarna. Då jag frågade Kjell så tyckte han vi skulle ta fram dem. Och då jag såg att det kommit snö, så hämtade jag stjärnor och ljusstakar. Men upptäckte att flera ljusstakar var borta, kom på att de gått sönder under förra året. Så nu är det bara en ljusstake som funkar, resten är stjärnor. Nu lyser det även i våra fönster efter denna väg. Får hoppas snön ligger kvar, men jag tror inte jag tar bort något från fönstren även om den försvinner. Ingen motion idag, kände inte för att gå ut.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.