Veckoblogg för v 49-2011

MÅNDAG: Kom lite mera snö under natten, så det var vitt på backen i alla fall och även i träden. Det ser betydligt trevligare ut med snö än bara gröna gräsmattor och grå väg. Var och handlade hem så jag kunde baka. På eftermiddagen var jag och hämtade Anna vid bussen och hämtade ut Kottes insulinsprutor. Det är tur att det bara går en spruta på 40 dagar, för insulinet är inte precis billigt. Och tur att det är gratis för folk ännu så länge. Skickade det batteridrivna gravljuset till Värmland. Så nu får pojkarna ta det till graven. Det är betydligt finare än det vi har nu till Nils och Hennys gravlykta, får se om vi byter ut det till den nya modellen. På kvällen blev det bakning. Det blev saffransbröd av 2 liter, det blev för mycket deg för bunken till assistenten så jag fick föra över deg till flera stora kärl för att få det jäsa bra. Blev lite väl mycket deg och jag var inte klar förrän strax före tio. Då var både rygg, fötter och armar trötta. Hade hittat recept på Ica.se med bl.a. vit choklad till längderna. Gjorde bullar med lite gott mellan också, så det blev saffransbullar istället för lussekatter. Nu bör det finnas saffransbröd så vi klarar oss detta år i alla fall.

TISDAG: Trött då klockan ringde och somnade om, var mer död än levande då jag steg upp. Blev ingen tidningsrunda, men däremot en postrunda. Vi bar ner alla plastpåsar med bröd i boxen, men en påse fick var kvar uppe. Är bäst att ha det i boxen nere, för jag kan bli frestad att äta annars. Men smakade av längderna och det blev goda. Var till Karin på förmiddagen och växlade in min burk för onyttiga saker. Hade 830 kronor där, blev en kaffebryggare och resten av pengarna fick komma tillbaka till burken. Då Kjell for till möte i Umeå, så följde jag med och gick hem från anslagstavlan. Sen började jag baka vetebullar av 1 liter, drömmar och syltkakor av färdig deg. Drömmarna är från min kokbok från skoltiden, är ett gammalt bra recept tycker jag. Blev klar strax innan han kom hem. Nu har vi kaffebröd så det räcker i alla fall. Trött i benen och ont i armar. Men det kändes bra då jag var klar.

ONSDAG: Trött då klockan ringde, men piggnade till då jag varit och gått en runda. Slog nog rekord i att prata i telefon under förmiddagen. Jag ringde Inger sedan vi ätit frukost och läst tidningen. Så då Kjell for och skulle hugga lite ved så pratade jag i telefon. Och då han kom hem strax före tolv pratade jag också i telefon. Då jag pratat klart med Inger så ringer min gamla kompis från Värmland. Och vi hade inte pratats vid sedan i februari, så vi hade mycket att prata om. Så det blev telefon i 2½ timme drygt. Vi hade tid senare på eftermiddagen i Vännäs, så vi hann äta middag innan vi for. Musklerna var betydligt bättre denna gång på mig. Och så tog vi ett längre uppehåll över julen. Var in till Ica innan vi for hem, trött och slapp på kvällen. Började snöa på kvällen, bättre det än regn.

TORSDAG: Då jag steg upp och gick ut så hade det kommit ca 15-20 cm snö. Det var kallsnö och låg fint i buskarna. Men betydligt mer tunggått kände jag då jag gick min postrunda. Kjell tog fram traktorn och skottade bort snön som fallit. Var till Karin och handlade bl.a. en säck med fågelfrö och en hink med talgbollar. Det var 4:e säcken vi köpte sedan i oktober. På kvällen var det Agnäs IK möte här. Så jag och en del katter var på övervåningen och såg på tv där.

FREDAG: Dagen började med strömavbrott, då jag gick in tidningsrunda så slocknade lyset. Började blåsa en del redan då. Så det blev inget kaffe till frukosten och då känns det som om man inte får någon bra start på dagen. Vi läste tidningen i skenet av stearinljus och det är inte så lätt. Det blev en tur till Bjurholm istället, vi räknade med att det var ström där. Och så var det också, handlade lite på Konsum och så lämnade jag in Kjells tips. Då vi kom hem strax före lunch så hade vi fått tillbaka strömmen. Så då fick vi kaffe efter lunchen i alla fall. Snöade ordentligt under dagen och det var precis inte någon lätt snö som kom. Kvällen tillbringade jag framför tv:n med bl.a. ”På spåret”.

LÖRDAG: Jag tog med mig tumstocken då jag hämtade tidningen och det var kring 45-55 cm snö efter hela vägen till postlådan. Fick ta Kjells stora stövlar på mig, men de räckte ändå inte till så det blev en hel del snö i dem då jag pulsade ner till lådan. Tur jag vet vart den står, för den syntes inte alls. Jag gick den korta vägen, men den tog i alla fall ganska lång tid för mig at gå fram och tillbaka. Vi fick inte ut vare sig traktor eller bil från garaget. Och den tunga snön var inget för den lilla traktorn. Så Kjell fick ringa till Ulf så han kom och tog bort snön åt oss. Var och handlade lite lätt hos Karin. Och på eftermiddagen hämtade jag mitt andelstips. Då det var ca 25-30 minuter kvar på fotbollen så hade vi 12 rätt och var värt drygt 4000 kronor. Men då tipset blev klart så blev det bara 10 rätt som är värd 29 kronor. Hade hoppats på en liten större vinst innan året är slut. För vi har gått ganska mycket minus under detta år på andelstipset. Men man slutar inte även om det är minus, för skulle man sluta och det blev vinst så skulle man ångra sig i hela sitt liv. Marcus ringde och det blir man alltid glad över, är roligt då barnbarn hör av sig till en.

SÖNDAG: Vitt och fint på backen och i träden och minusgrader också. Så det är ett riktigt fint vinterväder. Har gjort klart julkorten som skall skickas, så nu är det bara frimärken som skall köpas till dem. Jag har gjort egna julkort, tycker det är roligare än de färdiga korten. Brorsan ringde och hade varit på graven i Degerfors och satt dit batteriljuset i gravlyktan som jag skickat ner. Det var ett par centimeter snö även där. Beställde biljetter till Bosse Parnevik den 17 mars i Umeå. Det är något som jag ser fram emot att fara på. Är bäst att vara ute i god tid så man får bra platser och det fick vi nu. Vi har varit på Lucia festen här i byn. Jag var så duktig att jag gick dit och hem. Linn var med och barnen var jätteduktiga. Då det var dags för

fika då gick jag hem. Kjell fick stanna bra mycket längre, för Ulrika och flickorna skulle åka med honom hem. Det var 15,6 grader kallt då jag kom hem. Men det kändes inte så kallt, tyckte det var riktigt skönt ute. Får hoppas jag kan komma igång med motionen igen. För utan den så är det svårt att minska i vikt. Och så mår man mycket bättre av att röra på sig.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.