Veckoblogg för v 50-2011

MÅNDAG: 23,6 minus som kallast under natten. Fick börja med att ge fåglarna mat, det var ganska tomt i deras automater. Sen blev det en kortare tidningsrunda i sakta fart, för det var nästan 18 minus. Och jag vet att det inte är lönt att gå för länge eller för fort då för astmans skull. Var till arbetsförmedlingen på förmiddagen. Sen fick Kjell fara akut till tandläkaren efter lunch, han hade bitit sönder en tand. Blev mildare under dagen, så då vi gick till sängs var det bara 5- grader.

TISDAG: Plusgrader då man steg upp. Gick min tidningsrunda och postrunda, det var betydligt varmare än på måndagen. Fyllde år, fick trisslotter av Kjell och rosor och en fint linne av Ulrika. Fick även lotter av Inger och fina katter som hon broderat. Sen ringde både barn, barnbarn och bröder och systrar. Var och handlade hos Karin på eftermiddagen. På kvällen började det regna. Det är ju inte det man vill det ska göra i mitten av december. Har varit bättre om det kommit mera snö istället.

ONSDAG: Trött på morgonen då klockan ringde. Och det var halt som sjutton så det blev ingen extra runda då jag hämtade post och tidning. Gav fåglarna mat på förmiddagen. Kjell han skulle lyfta skrot innan han satte sig på motionscykeln. Men det hände något med axeln, så han fick riktigt ont. Vi fick fara till akuten, det var senorna som fick sig en smäll. Men han kunde inte göra så mycket med högerarmen. Det var inget roligt att vara ute och köra bil, för vägen mellan Agnäs och Bjurholm var mer som en isgata än väg. Och en bra bit mot Vännäs var den inte så rolig heller. Men ju längre fram mot Vännäs vi kom, desto mer blöt var vägen. Det var inte så mycket folk på akuten så vi var hemma strax efter elva. Nu får han vänta på ultraljud på axeln. Men det lär han inte få göra före jul i alla fall.

TORSDAG: Trött även denna morgon då klockan ringde, så jag somnade om en stund. Jag var till Bjurholm och fixade julklapp till Kjell. Löste även ut biljetterna till Bosse Parnevik i mars. Kjell fick hjälp av S. att skotta bort snön från balkongen och framför ladugårdsporten. Det hade rasat där och vi har soptunnan där inne, så man måste hålla upp framför den dörren. Hade tänkt ta fram granen, men den fanns uppe på vinden och där finns inget lyse.

FREDAG: Halt fortfarande efter vår lilla väg. Så det har blivit dåligt med extra rundor då jag hämtar tidning och post. Var upp till vinden och tog ner julgranen och klädde den. Men man kan inte påstå att granen är någon skönhet. Den blev lite bättre då man fick dit glittret med ljusslingor i. Fördelen med det är att man behöver inget annat glitter och så behöver man inte så mycket kulor heller. Men det är nog sista året den granen får vara med. Det får bli en gran som man har ute på altan om den skall vara kvar. Städade bort stickningen från tv rummet, nu blir det inget mer stickning på ett tag i alla fall.

LÖRDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om en stund. Då vi ätit frukost så for jag till Karin och handlade. Och sen kom dammsugaren fram, så det blev dammfritt några dagar i alla fall. Då vi ätit lunch så blev det Bjurholm för min del. Var och handlade ett par julklappar till Lovisa från oss. Och så skickade jag iväg julkorten, det blev 26 stycken, men har säkert glömt någon. Det är inte så lätt att komma ihåg alla. Hämtade mitt andelstips och lämnade in Kjells tips också. Då jag kom hem så slog jag in alla julklappar till Lovisa och Kjell. Så nu är de klara. Hade skaffat julklappar till Lovisa från Värmland och Flen också. Marcus paket från dem slår jag in lite senare. Var less på kvällen, hade tänkt städa mitt dator rum också. Men jag orkade inte.

SÖNDAG: Har varit en slö dag, hade tänkt städa mitt datorrum men det blev inte. Men jag har börjat städa och ändra lite bland sofforna i tv rummet på övervåningen. Vi har Marcus 3:a och 2:a där + vår egen soffa och fåtölj. Så det är lite trångt, men nu blev det bättre med plats då jag ställde om den stora soffan. Och så städade jag köket, så nu behöver jag bara dammsuga och skura. Marcus ringde och det blir man alltid glad för. Har sett ”Slaget om Sverige”, gillar det programmet för det är ju bara om Sverige och roligt att försöka svara på en del frågor. En del kan man direkt och en del kan man inte alls. Kom att tänka på att det bara är 2 veckor kvar tills det är nytt år. Usch vad veckorna går fort, de går för fort tycker jag. Men det är väl så då man börjar bli äldre. Då var man var ung då tyckte man de gick sakta.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.