Veckoblogg för v 51-2011

MÅNDAG: Började dagen med att fylla på fågelfrö och skotta framför postlådan. Kjell skulle till sjukgymnasten på förmiddagen så jag åkte med till affären och handlade lite och så gick jag hem. Var skönt väder för en promenad, köpte bl.a. coccosfett för att göra egna talgbollar till fåglarna. Då vi ätit lunch så gick jag ut och styrde bort snön framför ladugårdsdörrar, garagedörrar och framför bron. Det var tung snö, men jag fick bort det till slut så Kjell kunde köra med snöslungan. Sonen ringde och han hade fått tågbiljetter, att han fick det var nog bara tur. Men man blev glad då man fick veta att de kommer upp. Då vi ätit middag blev det handling hos Karin. Och på kvällen så städade jag klart på övervåningen, så det blev dammfritt och fritt från katthår någorlunda i alla fall. Det luktade gott då man skurat alla rum med såpa.

TISDAG: Uppe med tuppen kan man säga 05,20 ringde klockan. Var trött men vaknade till då jag kom ut. Tåget var försenat, det skulle ha kommit 06:13 till Umeå. Men först 08:05 kom det och ändå är det ingen snö på spåret. Men Sj. kan nog aldrig hålla tiderna. De var trötta hela gänget, så de vuxna sov några timmar. Var till vårdcentralen med Kjell efter lunch, det var gallbesvär igen. Nu fick han lite starkare tabletter att ta till. Lovisa fick bada på kvällen, hade lovat henne det. Det var en trött tjej som somnade vid nio. Och själv var jag ordentligt trött då jag lade mig vid halv elva. Man är inte van att vara vaken i 17 timmar.

ONSDAG: Gick en kortare tidningsrunda då jag steg upp. Blev dåligt med motion ute, men desto mera inomhus. Hann inte med att gå någon postrunda. Marcus och Elin kom och jag fick jättefin julgrupp från Elin och hennes mamma. Det kändes roligt att få en sådan. Då kvällen kom var jag trött och somnade ganska snabbt.

TORSDAG: Trött då klockan ringde och det var 17,6 minusgrader. Inte riktigt vad man räknat med. Lovisa sov länge och det gjort väl alla, förutom Elin som var uppe först av gästerna. Men det är väl inte så lätt att ligga så bra med den stora magen. Jag tror att den lilla kommer innan beräknad tid. Marcus och Elin åkte hem, sedan Marcus varit och köpt begagnade däck i Bjurholm till sin bil. Jag var till apoteket och till Konsum och Karin och skulle handla. Men jag blev så stressad då jag kom in i Konsum, så jag hade inte så mycket med mig därifrån. Jag ville bara ut och hem. Det var likadant då jag var hos Karin. Stickade på dockklänningen till Lovisas docka.

FREDAG: Var 0,5+ grader då jag hämtade tidningen, snabba kast i vädret. Och så regnade det lite under dagen. Jag for tidigt till Karin och handlade, ville komma dit innan det blev för mycket folk. De som var i Umeå för att handla blev ganska sena innan de kom tillbaka. Men till slut så kom de. Då kom Marcus tillbaka också och det är alltid roligt då lilldrängen kommer till farmor.

LÖRDAG: Sov till strax efter nio. Då frukosten var avklarad så började jag med att göra mera köttbullar. Blev även en liten Jansons frestelse till sonen. Var bara han som ville ha det. Barnen väntade hela dagen på tomten. Vi hade julen inne hos oss, Ulrika och Anna och Linn kom in. Mia jobbade hela julhelgen så henne får man ge julklappen åt då hon dyker upp nästa gång här hemma. Vi hade en bra tomte, finns en som är väldigt bra här i byn. Men Lovisa blev lite rädd från början och kröp under bordet. Det släppte till slut och hon kunde ta emot paketen. Det var hon som fick mest, men hon har ju flera stycken hon får från. Vi ger barnbarnen för samma summa och även barnen får samma. Så det blir rättvist från oss båda. Sen blev det att leka med de nya sakerna. Och vi spelade julklappsspelet sedan vi ätit risalamalta på kvällen. Jag blev utan, men det gjorde inget alls. Trött på kvällen och somnade ganska fort. Det var nöjda barn som somnade verkade det som. Och det är för barnens skull man firar jul. Fick jag själv bestämma så kunde jag gärna skippa julfirandet.

SÖNDAG: Trött i morse också. Lovisa kom ner först, så hon fick äta frukost med oss. Sen på eftermiddagen så följde jag med den lilla damen ut. Drog henne runt på kälken, men blev både less och trött. För det var många varv runt gården. N-O körde upp ett spår som hon får ha då det frusit till, då behöver man inte vara rädd att hon kommer ut på vägen om hon vill åka pulka eller snowracer. Sen tog jag fram den lilla sparken och den gillade hon också. Lärde sig fort att använda den på rätt sätt. Men skidor ville hon inte prova. Har blivit att äta rester under middagen. Man måste äta upp det som blev över. Känns bra att julhelgen är över snart och det blir vardag igen.

www.rallyfarmor.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.