Veckoblogg för v 52-2011

MÅNDAG: Veckan började med strömavbrott, det hade inte blåst så mycket men strömmen försvann i alla fall. Och vi fick inte igen förrän efter ca 11 timmar. Så det fanns inte mycket att göra under dagen. Maten fick inhandlas hos Elisabeth och Jan, tur de finns. Så vi åt skrovmål hela bunten. Man har verkligen blivit beroende av elen, tur att det inte var 20 grader kallt ute. Då har man nog frusit ordentligt, det är enda nackdelen med jordvärmen.

TISDAG: Gick en tidningssväng, var ett tag sedan. Blåsigt under dagen, det var flera plusgrader då jag hämtade posten men kändes inte som det. För vinden var verkligen kylig och den kröp in på kroppen tycker jag. Lovisa var med Farmor till affären och handlade glass. Jag missade glassbilen så jag hade slut på all pinnglass och även strutar. Nu fick hon själv välja vilken stort pinnglass hon ville ha. Stickade klart åkpåsen till Lovisas baby docka och hon fick ta på dockan den. Sen började jag med en filt till den. Nu är det dockkläder som gäller. Men jag gör det gärna, är roligt sticka det faktiskt.

ONSDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om. Lovisa kom ner först till oss. Ingen motion alls under dagen, bara rundan då jag hämtade posten. På eftermiddagen var Kjell till Umeå och gjorde ultraljud på sin onda axel. Och det var så dåligt som han trodde, blir operation. Då vi kom hem så var jag tvungen fara till Bjurholm med startkablar, Marcus var stående med sin bil utanför Konsum. Men den startade på en gång då den fick lite hjälp på traven. Såg lite tv på kvällen och stickade klart filten till Lovisas babys docka. Och så började jag på en ullig tröja till den. Jättetrött på kvällen och somnade ganska fort.

TORSDAG: Hade kommit ca 5 cm snö under natten. Men det behövde inte skottas just då. Kjell ville vänta för att se om det skulle bli regn eftersom det var kring 0 grader. Ungdomen var till backen och åkte skidor. Lovisa var hemma hos mig. Marcus och Elin var också kvar hos mig. Kjell var till berget flera gånger och så på kvällen var det Rågbergsrundan. Linda lagade en god middag och diskade. Så jag slapp allt sådant, hon gjorde också lite extra till mig så jag slapp pastan. Gott var det i alla fall och kändes skönt att sätta sig vid bordet och bara slappna av.

FREDAG: Mera snö under natten. Tommy han skottade bort från bron, ladugård, garage och postlåda. Kjell tog traktorn och tog bort resten från gården. Marcus och Elin for tillbaka till Umeå. Jag har världens bästa ”lilldräng” och Elin är en underbar tjej också. Känns så roligt att de kan komma och vara här och känna sig som hemma. Var till Bjurholm och köpte Lovisa riktiga vinterstövlar på rea. Köpte en liten större storlek också, så hon har nästa vinter om hon kommer då också. De var i skidbacken och hon åkte snowracer, men frös om händerna och fötterna. Så jag hämtade henne och så fick hon prova de nya blommiga stövlarna. Nu behöver hon inte frysa om fötterna när hon går ut. Allvädersstövlar är nog bra, men inte här uppe i 10- grader. Men det är inte så lätt att tänka på allt då man far iväg.

LÖRDAG: Lovisa kom ner till oss redan halv sex, hon kunde inte sova sa hon. Men hon fick krypa ner mellan farfar och mig och då somnade hon om och sov till nästan halv tio. Tog det lugnt på förmiddagen. Och sedan vi ätit lunch for jag till Karin och handlade. Sen fortsatte jag till Bjurholm och det blev både Konsum och Järnhandeln. Köpte det billigaste setet med raketer till kvällen. Vi sköt iväg dem så Lovisa fick vara med också, men hon var lite rädd för de största för hon tyckte de lät så mycket. Kvällen var lugn, precis som man vill ha det.

SÖNDAG: Sov länge och det gjorde alla andra också. Vägde mig och det var minus 8,1 kg. Har gått lite trögt nu i december, men det har väl blivit lite för mycket extra är svårt att låta bli allt som är gott. Jag har inte gjort så mycket på dagen. Har hjälpt Lovisa så hon fick bada och det blev ett långt bad. Så jag hämtade stickningen och satt och stickade under tiden. Marcus och Elin for tillbaka till Umeå. Det var barnmorske besök i morgon. Nu blir det tv för min del resten av kvällen. Har inte motionerat något denna vecka heller, men ändå fått ihop 45286 steg. Så jag måste ha fått lite motion inom husets väggar.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.