Veckoblogg för v 1 – 2012

MÅNDAG: Det var en hel del snö som mötte en då man gick ut. Men som tur var så hade vi hjälp. Tommy skottade det som skulle göras för hand. Marcus och Elin kom tillbaka från Umeå, det hade varit jobbigt att köra bil. Men de kom fram helskinnade i alla fall. Var full rulle hela dagen. På kvällen var jag trött och kände mig grinig.

TISDAG: Trött då klockan ringde. Det blev skottning även denna dag för det kom mera snö under natten. Marcus han körde fast med den lånade skotern på åkern. Och han hjälpe till med hanskottningen också. Han är alltid hjälpsam den killen. Vi var till Vännäs på eftermiddagen och jag var in till Ica och handlade lite där. Då vi kom hem så var maten klar, Linda hade lagat till en god korv stroganoff och Ris. Även jag var tvungen att äta lite ris till. Det smakade bara mera, men jag kunde inte äta hur mycket som helst.

ONSDAG: Mera snö och handskottning. Kjell han fick börja köra med snöslungan direkt efter frukosten för vi skulle ha ut bilarna från garaget. Det blev en resa till Umeå och flygplatsen i det dåliga vädret. Var inte kul att köra bil, det tyckte inte Marcus heller. Men vi kom fram i alla fall. Det blev lite ledsamt då de for, man vet ju aldrig när man ser dem nästa gång. Men Lovisa längtade efter mamma. Hon hade varit med pappa i drygt 3 veckor, så det är inte konstigt om han vill hem till mamma. De kom i alla fall med flyget, men hade fått vänta i Umeå för att banan skulle skottas innan de kunde flyga iväg. Marcus han stannade kvar i Umeå och jag for hem. Kom hem till slut och då åt vi av den goda maten som Linda lagat. Sen frös jag in resten, för det var ganska mycket kvar. På kvällen var vi på revy i Bjurholm och det är alltid roligt att vara på sådant. Jag var trött på kvällen, kändes att man varit igång hela dagen. Och det hade varit en hel del stress, så jag mådde inte direkt så bra.

TORSDAG: Sov till halv nio. Gick ut och skottade upp en gång till fågel automaterna, så man kommer åt att fylla på frön. Det var inte så lätt, för snön var tung. Då vi ätit frukost så blev det mera handskottning, framför postlådorna och framför garaget. Men Ulrika tog sin sida på garaget för jag orkar inte skotta allt själv. Sen blev det ladugårdsporten och framför vårt gamla garage. Vi har vaggan där som vi måste ta in snart, det skall dit en ny madrass bl.a. Den måste vara klar då den lilla damen kommer till världen. Vi var och handlade och hämtade tipslappar. Jag fick min motion genom att skotta snö och så gick jag från Konsum till S. Så jag fick tillräckligt under dagen. Det var minusgrader och riktigt skönt ute. På kvällen blev det fars med Eva Rydberg.

FREDAG: Sov länge och var trött då jag vaknade. Var en ganska lat dag, for till Bjurholm på eftermiddagen och lämnade in tipset och hämtade mitt andelstips. Skulle lösa ut biljetterna till ”Nu är det klippt”. Men det gick inte så bra, kunde inte få ut dem på Lilla skafferiet. Jag for hem och mallade, för jag tyckte det var konstigt att jag inte kunde få ut dem. Och det var sista dagen, sen skulle de gå tillbaka till ticket. Kände mig bara sur och besviken. Började städa mitt datorrum och det behövdes verkligen. Tog fram sopsäckar så jag kunde slänga en massa saker som jag sparat ”kan vara bra att ha”. Städade bland garnerna och fick bra ordning där också. Började sticka ett par sockor med häl, är inte så bra på det. Men med lite träning så kanske man kan få till det till slut.

LÖRDAG: Kände mig utvilad då jag vaknade. Det blev en tidningsrunda i det sköna vintervädret var bara 4- grader just då. Gick in på ticket och kollade upp om biljetterna till ”Nu är det klippt” och våra platser som vi blev av med fanns kvar. Jag kollade noga och upptäckte att jag hade gjort fel, det var därför som jag inte kunde lösa ut dem i Bjurholm. Det fanns två olika rutor, en var för ATG och en för att hämta på Biljettcentrum. Nu gjorde jag rätt och skyndade mig till Bjurholm och löste ut dem. Det blir 70 kronor dyrare, därför är det skilda rutor att fylla i. Nu vet jag till nästa gång förhoppningsvis. Var in till Karin innan vi for hem. Hade tänkt fara iväg med sopsäckarna till återvinningscentralen. Men vi ändrade oss, så jag fick även städa garderoberna och slänga en del gamla kläder som jag inte använder. Och så tog jag reda på den rena tvätten och lade in i garderoberna. Kände mig nöjd efteråt och mitt datorrum blev bra. På kvällen så såg vi på tv, såg Morden i Midsomer.

SÖNDAG: Vaknade i tid för att jag skulle kunna se reprisen på På Spåret. Ville se hur det skulle gå för Ralf Edström och hans partner. Har varit en riktigt slö dag. Var till Konsum och handlade lite på eftermiddagen. Sen har jag inte gjort så mycket nytta under dagen. Har kikat på skidskyttet, gillar det bättre än vanlig skidåkning. Fick mina raggsockar klar och hälen blev bra. Så nu vill Kjell ha ett par också, har gott om restgarner så jag skall göra av med det till sockor. Har sett ”Slaget om Sverige” nu ikväll och spelat bingo lotto med nitlotter. Skall se resten på farsen som är på kanal 7. Ingen promenad under dagen, det var lite väl kyligt efter älven för det. Och så var jag LAT också. Får hoppas vi får lite mildare till veckan, men någon mer snö behöver vi inte i alla fall.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.