Veckoblogg för v 2 – 2012

MÅNDAG: Blev en tidningsrunda på morgonen, det var ganska kyligt. Men jag fick en Elvis halsduk av min halvsyster Tanja i julklapp och den värmer verkligen skönt. Passade bra att ha det var ju Elvis födelsedag också. Brukar inte se på tv mitt på dagen, men gjorde ett undantag. Det var repris på ett program där de visade Jänkare från Västerås i en hel timme och Stig Berglund var med. Han har skrivit bl.a. boken ”Uppväxt med Elvis” som jag köpte av jultidningsförsäljerskan. Gjorde klart Kjells sockar så nu behöver han inte frysa om fötterna. Och att jag lyckades sticka sockor med häl, det är jag förvånad över själv. Har aldrig klarat det tidigare, har inte gått efter något mönster. Men jag minns ju hur mamma gjorde. Såg på ”Det okända” på kvällen, men det var ett medium som jag inte tror på denna gång.

 

TISDAG: Både tidnings och postrunda, kändes skönt att få göra dem igen. Tog in vaggan och på kvällen gjorde jag en ny madrass av en stor madrass, skar sönder den. Men det tog sin lilla tid, för jag var tvungen att dela den för den var för tjock. Morakniven blev väldigt slö i alla fall, den tålde inte skumgummi. Men hittade tapetknivar så jag fick den klar till slut. Sen sydde jag ett madrasskydd också, blev bra tycker jag själv. Blev trött i både rygg och nacke, men det är riktigt kul att hålla på med att sy och greja.

ONSDAG: Började dagen med att släcka ner släden, den syns ändå så dåligt så jag tyckte det var läge att släcka den. Då vi ätit lunch for vi till återvinningscentralen. Men jag visste inte att man måste sortera noga nu, så jag fick ställa mig och sortera där. Nu vet jag om det, får väl försöka komma ihåg det om det blir flera gånger. Men jag kommer nog försöka skicka det mesta med sopbilen. Man betalar ju för det, så det är lika bra tunnan är riktigt full varje gång. Då vi ätit gick jag upp och sydde ett spjälskydd till vaggan. Men det har varit smidigare att gå och köpa ett. Jag är uppväxt hos en skräddare och fick inpräntat att man skulle alltid tråckla innan man sydde. Det går liksom inte ur mig, så det tar mycket längre tid att få något klart. Men det blir kanske mera välgjort. Och tråckelstygnen syns inte så jag behöver inte sitta och sprätta bort dem då det klart. Hade inte tyg så det räckte till båda sidorna, så jag gjorde det med olika tyger. Men det går att vända och variera, lite. Senare på kvällen gjorde jag en tunn kudde och sydde en filt också. Hade en del fleece tyg, som passade att göra en skön filt utav. Släckte ner det mesta runt altan också, är bara en liten ljusgardin som lyser ännu. Tycker det är dags att släcka ner julbelysningarna nu.

TORSDAG: Gick min tidningsrunda, det var ganska behagligt då bara 6,6- grader. Men det blev snabbt kallare. Redan vid lunch var det drygt 13- grader. Såg skidskyttet på eftermiddagen och så stickade jag ett par små babysockor, det blev riktigt söta. På kvällen så blev det cykling. Det har blivit ett långt uppehåll med det. Nu blev det 15 km och det gick riktigt bra tycker jag själv, gick under 31 minuter så det får man vara nöjd med. Men jag använde mig bara av 1-2:ans växel. Kändes skönt att komma igång med motionen igen. Den behöver jag för att må bra och för att kilona skall försvinna.

FREDAG: Fredagen den 13:e och den blev inte så bra heller. Vi såg att Tarzan inte var sig själv på morgonen. Han var väldigt rädd om baken, fick en tid i Vännäs. Och där blev det att söva ner honom lite lätt för att kunna undersöka om det var urinstopp. Men som tur så var det inte så. Det berodde på att han inte varit bra i magen sista tiden. Vi tog en massa prover på honom då vi ändå var där. För jag har ju varit orolig över den giftiga blomman han åt av i april förra året. Men han hade inte fått några men efter det som tur var. Innan Postkodlotteriet började så gick jag en sväng. Det var drygt 7-, kändes ganska skönt ute. Behövde rensa skallen kände jag. I bland känns det som om jag har för mycket i tankarna och det är inte bra.

LÖRDAG: Sov till halv nio, då blev det en tidningsrunda. Då vi ätit frukost blev det handling både här i byn och Bjurholm. Hämtade mitt andelstips, men det gick inte så bra så det blev inte en enda krona till min burk. Sen blev det en lat dag, hade inte lust med något alls. Har kommit ner i en svacka nu. Varför det blev så vet i sjutton, men jag hade trott jag skulle kunna sluta med min medicin under våren. Men det går nog knappast, då skall det till ett under.

SÖNDAG: Kände mig inte alls i form då jag vaknade och inte på förmiddagen. Jag gick ut och gick och det är en ganska bra medicin märker jag. Det var kring 10- grader och snöfall, kändes något bättre då jag kom hem igen. Vi skulle egentligen till Flurkmark i eftermiddag, men Kjell mådde inte bra heller. Är magen som krånglar, så jag ringde till Marcus så han fick vidarebefordra varför vi inte dök upp. Får köra ner vaggan till veckan i stället, så den finns på plats då lilla damen kommer till världen. Varje gång telefon ringer, så väntar man att det skall vara Marcus som ringer och berättar att allt gick bra. Men vi får nog vänta några dagar till. Har kommit på hur man stickar häl nu på sockor. Så jag sitter ofta med det framför tv:n, man behöver inte tänka eller räkna så det går bra att göra sockor. Tog ut Petter med sele idag, men jag börjar försiktigt för han måste ju få vänja sig med snön. Men jag är säker på att innan våren eller försommaren så går han i sele ute.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.