Veckoblogg för v 3 – 2012

MÅNDAG: Sov dåligt under natten, så man var ganska trött då klockan ringde. Men efter en tidningsrunda så piggnade jag till. Var ganska behagligt ute då på morgonen. Fick torrfodret till katterna från foderbilen.se. Är ganska smidigt att få hem fodret ända hem till dörren. På kvällen så jag både på Idrottsgalan och Det okända. Fick byta kanal under reklamtiden, så jag kunde följa vissa saker. Men jag röstade på curlingdamerna, men det hjälpte inte. De blev utan pris tyvärr.

TISDAG: Kallt mest hela dagen, så det blev inga rundor för mig. Vi var till Vännäs på eftermiddagen. Och då vi var klar där så for vi och levererade vaggan till Marcus. Vi träffades vid en mack i Umeå och så for han till Flurkmark med den. Sydde ett underlakan och örngott till den på förmiddagen. Och så skickade jag med de små sockorna och vantarna och den lurviga huvtröjan också. Ringde till Inger och pratade bort en stund. Senare på kvällen var det en liten tjej som ringde. Hon hörs så lillgammal ibland, hon hade tappat bort nappen till sin docka som hon kallar lillebror. Så hon ville jag skulle leta efter den på övervåningen. Och så ville hon komma till oss. Försökte förklara att det var för långt att bara komma och hämta henne. Men jag har lovat henne att hon skall få komma i sommar en vecka ensam. Det var viktigt att det bara var hon och jag som skulle flyga i sommar. Sen ville hon höra hur det var med farfar, så hon fick säga några ord till honom också.

ONSDAG: Var en slö och trött dag, hade sovit dåligt även denna natt. Inget vettigt blev gjort. Ingen motionsrunda alls, kändes inte som jag ville göra något. Stickade lite under kvällen och smågluttade på tv:n.

TORSDAG: Hade kommit drygt 1½ dm snö. Jag skottade bort vid brevlådan på morgonen. Men det har blivit en kant där som jag inte får bort. På eftermiddagen så fick jag gå ut och skotta där igen sedan plogbilen varit framme. Kjell han tog bort snön med slungan, går bra för honom att köra traktorn. Veterinären ringde och Tarzan har inte diabetes som tur var. Men vi diskuterade deras vikt. Och då de ätit upp fodret som de äter nu, skall vi gå över till det som vi köpte till Kotte hos veterinären. Det är ett rent bantningsfoder och det var bra även för Kottes tarm och diabetes. De måste ner i vikt, Tarzan han bör gå ner till 6,5 kg och även Petter. Jag var ute på gården med Petter. Ställde honom lite längre ut på gården och då gick han bra i selen. För hon ville in igen, men jag skall ta lite i taget och till slut som kommer det säkert gå. Skall försöka att lära Tarzan att gå i sele också. Jag får väl gå ut och motionera katterna, då andra går ut med sina hundar. Någon skall jag vara lite udda ibland och varför inte jag.

FREDAG: Mycket promenader och jag fick ihop totalt 1,5 timme. Var skönt väder ute i alla fall. Men det är tunggått även om det bara är några cm snö på vägen. Det är bra för konditionen också att det inte är allt för lätt jämt. Fick samtal från Marcus på förmiddagen, de skulle in på förlossningen. Eftersom Elin har haft en jobbig graviditet med både äggvita, högt blodtryck så skulle de sätta igång det. Hon hade havandeskapsförgiftning och jag förstår inte att de låtit henne gå så länge med det. De har fått åka in till förlossningen två gånger sedan 23 december. Det är deras barnmorska som skickat iväg dem för att värdena inte varit bra på Elin. Blev en lång dag och många tankar i mitt huvud. Trött i benen blev jag i alla fall efter promenaderna, men det är skönt att vara ute och röra på sig.

LÖRDAG: Vaknade strax efter åtta, det blev många vakna stunder under natten. Drömde och tänkte på ungdomarna som var på förlossningen. Gick min tidningsrunda och det är alltid skönt med lite motion direkt då man stiger upp. Sen blev det frukost, då vi var klar med den så blev det handling. Jag var både till Karin och Konsum och så lämnade jag in Kjells tips och hämtade mitt andelstips också. Kände av promenaderna på 1½ timme i benen, så det blev bara en tidningsrunda på morgonen. Brukar inte ha mobilen med mig överallt, men denna dag hade jag det. Och vid sex tiden kom första samtalet från Marcus, han berättade att det var inte så många timmar kvar nu och att allt var bra. Sen blev det en evig väntan tyckte jag själv, men klockan 21:29 ringde han. Då var deras lilla prinsessa född, hon föddes 21:08 och var drygt 3215 gram tung och 50 cm lång. Fick det första kortet på henne 22:34, kändes bra att det gått bra och alla tre mådde bra. Men har lite svårt att fatta att man är ”gammelfarmor”, min ”lilldräng” är pappa. Ja, tiden går verkligen fort.

SÖNDAG: Vaknade och kände mig gammal, mycket gammal, minns ju min gammelmormor hon var ju gammal som gata. Fast det är ju några års skillnad på hur gammal hon var. Och de såg mycket äldre ut på 50 talet om de var kring 75 år än hur de ser ut idag. Det går inte att jämföra tycker jag. Sovit dåligt under natten, vaknat tusen gånger tror jag. Trodde sömnen skulle bli bättre då förlossningen var klar, nu behövde man inte oroa sig för det. Men så blev det inte, fanns så mycket i skallen på mig ändå. Då vi ätit vår frukost så for vi och lämnade tidningar, kartonger och plastförpackningar. Hade väntat lite för länge så vi hade en hel del att köra iväg. Cyklade 10 km innan jag började med middagen. Har suttit och försökt göra en egen liten sida till den nya familjemedlemmen. Som skall var på min hemsida. Lovisa har ju också fått egen sida där. Nu längtar jag efter att få se den lilla tjejen. Och ta massor av kort på henne. Är något att se fram emot.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.