Veckoblogg för v 4 – 2012

MÅNDAG: Vi var till Umeå i ett ärende. Hade tänkt få fara och se den lilla tösen. Men det var besökstider på kvällssidan på BB, så det gick inte. Får vänta tills de kommer och hälsar på. Fortsatte att uppdatera Lovisas egen sida och blev klar under kvällen. Man minns ju inte allt så jag var tvungen att kolla dagböckerna vad som hänt och vilka datum hon varit här hos oss. Julen och Nyåret var ju i färsk minne så det gick bra. Blev ”Det okända” på kvällen, men det var inget bra avsnitt tyckte jag. Inget medium som jag gillar eller tror på.

TISDAG: Var och gick ca 25 minuter under lunchen. Det var ganska skönt ute, men man blir varm då man går också. Kjell var och tränade på eftermiddagen. Satt och försökte få till sidor för de olika månaderna för året 2012 som jag skall ha till min hemsida. Men det blev inte alls klart, lite svårt att bestämma mig hur de skall vara. Varfågeln var här, det är ingen stor fågel men ändå en rovfågel. Den tar småfåglarna, det var tyvärr ganska mörkt ute då jag såg den. Så kortet jag tog blev inte alls bra. Men man märker då det kommer en rovfågel för då försvinner alla fåglar till och med rågskrikan försvinner. Och den är större än Varfågeln, den är visserligen vacker men inte så trevlig för småfåglarna. Vi har haft den här tidigare om åren också. Innan kvällsfikat blev det cykling, blev 1 mil på 1-2:ans växel och så fort jag kunde. Blev ordentligt trött i benen, men var nöjd 19:03 på milen är bra för min del.

ONSDAG: Sov länge, hade glömt bort att jag stängt av ringningen på telefonen. Jag försöker alltid att gå upp i vettig tid på vardagar. Är inte bra att sova för länge, man blir bara slö och trött. Gav fåglarna mat på förmiddagen, sen blev det inget vettigt gjort på hela dagen. Vi var till Bjurholm och så handlade vi både på Konsum och här hemma. Var och löste ut medicin och så hämtade jag ett paket. Hade skickat efter nappar till Lovisas docka som hon kallar lillebror. Hon hade tappat bort nappen till honom och jag kunde inte hitta den här hemma. Nu har hon en, så jag gjorde ett brev som skickades. Och så hade jag stickat klart ett par sockor till henne som fick komma med. Ringde till Marcus, för att höra om Elin och flickan fått lämna BB. Och nu hade de fått göra det. Längtar efter att få se den lilla damen.

TORSDAG: Snö under dagen, men som tur var så var det bara kallsnö. Så det är inte så tungt att få bort. Kjell håller på att vara så pass bra att han kan styra undan snön framför garaget och ladugårdsporten. Gick 20 minuter under postrundan. Men det blev ingen tidningsrunda för jag sov för länge. Inger ringde på förmiddagen och det är alltid trevligt. Sonens far ringde också, skulle fixa present till den nya lilla familjemedlemmen från honom. Så jag får försöka komma på något bra och nyttigt kanske också. På kvällen satte jag mig på motionscykeln och cyklade 10 km. Körde på 1:an från början och lite på slutet, men sen blev det att cykla på alla växlar upp till 7:an. Men det är inte så stor skillnad mellan 6-7:ans växel kände jag. Fick i alla fall runt tramporna även om det var tungt. Säkert nyttigt för benen också. Satt och gjorde klart februaris dagbok till min hemsida.

FREDAG: En lat dag, gick bara korta bitar. Eftersom posten var sen, så blev det flera gånger till postlådan. Var till Karin och handlade på eftermiddagen. Marcus ringde och det blir alltid farmor glad för. Han är fortfarande min ”lilldräng” även om han är pappa själv nu. Satt och gjorde flera sidor klar för hemsidan. Så nu är jag klar med månaderna fram till juni i alla fall. Såg på ”På spåret på kvällen”.

LÖRDAG: Fick en ide på fredagskvällen innan jag somnade att jag skulle göra två kattbäddar. Så jag var och hämtade två brödlådor hos Karin, de var perfekta för det ändamålet. Och så köpte jag en fleecefilt. Hade kvar mitt gamla istoppstäcke så det kom till användning. Limmade fast både stoppning och filt med limpistolen. Och det blev faktiskt ganska bra, katterna gillade dem i alla fall. Ställde en vid elementet i tv rummet. Och så en på golvet i sovrummet, där får Petter ligga om nätterna. Var och hämtade paket, som skall vara till den lilla tjejen. De har inget namn till henne ännu. Och så hämtade jag andelstipset och det blev 12 rätt på det. Tänk att man inte kan få in 13 rätt en sådan här gång. Men jag är glad för vinsten som blev. Såg ”Morden i Midsomer” på kanal 8 på kvällen.

SÖNDAG: Sov länge och så blev det att fara till Rågberget. Skulle börja en fotokurs i digital fotografering. Men alla som var anmälda kom inte. Fick i alla fall se vilken skillnad det blir om man ställer in kameran rätt och inte har på automatik. Tog över 600 bilder, men bra många blev utgallrade direkt. Vi var där över 3 timmar, men på slutet så frös man ganska bra. Och jag frös länge även sedan jag kom hem. Eftersom jag är nyfiken av mig så for vi så jag fick lösa ut tipsvinsten i eftermiddag. Det var 1988 kronor, inte så dumt att lägga i burken för onyttiga saker. Nu har vi spelat bingo lotto, men där var det nit som vanligt. Men det blev en bra spelhelg i alla fall. Får gärna bli flera gånger en sådan vinst under året. Förra året blev det ganska mycket minus på andelstipset. Så det vare roligt om det blev plus detta år i stället.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.