Veckoblogg för v 5 – 2012

MÅNDAG: Ingen tidnings eller postrunda under dagen. Var till Bjurholm på eftermiddagen, bl.a. var jag och löste ut medicin. Och så skulle jag fara och köpa mig nya vinterstövlar, för det är hål på mina och jag får in snö. Men det var ganska utsålt, så jag får försöka klara mig vintern ut med dem jag har. På kvällen blev det 1 mil på motionscykeln, så jag fick motion även utan promenader

TISDAG: Blev en tidningsrunda på morgonen och så lite till posthämtningen. På eftermiddagen var vi till Vännäs. Var in till Ica som vanligt innan vi for hem. Men denna gång blev det inget garnköp, har så jag klarar mig ett tag. Ingen stickning på kvällen utan jag vilade mina axlar och min nacke. Trött som vanligt på kvällen så jag slappade bara framför tv:n

ONSDAG: Har gått trögt med viktnedgången, har bara gått ner 5 hg under januari månad, så det är minus 8,6 kg. Men det är inte lönt att gräva ner sig för det, det är bara att ta nya friska tag. För bort skall kilona. Jag har varit lite svag för mjukt bröd och det skall jag inte äta. Även om det är nyttigt bröd. Så nu är det slut med smörgås till kvällsfikat. Kom på att jag skulle försöka städa en garderob i köket på övervåningen där jag har symaskiner och en massa sytillbehör. Men dörren gick inte att få upp helt, så det är lite svårt att komma åt. Hade en stereobänk intill dörren, där jag har mina Lp skivor och en skivspelare. Den har fått stå så nära för skivstångens skull. Men nu kommer knappast Kjell att använda den något mera. Men jag kunde flytta på skivstången så pass att jag fick upp dörren. Då jag ändå fick ta ut alla skivor för att kunna flytta stereobänken så passade jag på att sorter skivorna. Har en hel del Lp skivor märkte jag. Även en massa stenkakor och singelskivor. Började städa i garderoben, men han inte så mycket. Men jag hittad en hel del tyger som man kan sy baby kläder av.

TORSDAG: Kylan kom med besked och det är ingen ide att vara ute och motionera då, det var kring 25-29 minus hela dagen. Inger ringde och man fick prata bort en liten stund. Fortsatte med min städning och jag hittade gamla kort från början av 70-talet. Hur de hamnat bland sytillbehören vet jag inte. Men det var roligt att hitta dem i alla fall. Blev inte klar med gallringen denna dag heller. Men nu slängde jag bort små tyglappar, för de är inte till någon nytta.

FREDAG: Kallt hela dagen och även natten. Tur man har varmt och skönt inomhus i alla fall. Var första dagen som solen tittade in i köksfönstret, kändes skönt att få tillbaka den igen. Den har ju varit borta ganska länge nu. Vi var och handlade på eftermiddagen, både hos Karin och Bjurholm. Cyklade 1 mil på motionscykeln. Fick en trevligt samtal på kvällen, det var lilla Lovisa. Hon hade fått brevet med nappen till sin pojkdocka, ”lillebror” som dockan heter. Jag hittade inte igen nappen och hade skickat efter från en leksaks affär. Så nu har hon napp igen och så hade hon fått ett par sockor som jag stickat. Ordentligt kallt på kvällen, det var 32,8 då vi gick i säng.

LÖRDAG: 33,3 grader klockan nio då jag hämtade tidningen. Och som kallast hade det varit 35,6 under natten. Jag trodde det skulle krypa ner mot 40 men som tur var så gjorde det inte det. Cyklade 15 km på motionscykeln och det gick ganska bra tycker jag själv. Marcus ringde och det är roligt då ”lilldrängen” gör det. Han är väldigt omtänksam, ringer och hör hur vi mår. Vet inte hur många barnbarn som gör det, han tänker inte bara på sig själv i alla fall. Och så berättade han om lillan, de har inte hittat något bra namn på henne ännu. Fortsatte med städningen och blev klar, men hittade ett par tröjor jag stickat till Linn då hon var mindre. Så jag började repa upp dem, tänkte sticka sockor av det garnet.

SÖNDAG: Sov länge även denna morgon, har sovit för länge både lördag och söndag nu. Cyklade 15 km innan lunch. Och så har jag cyklat 15 km innan jag skulle börja med middagen, så jag har fått bra med motion. Har gjort av med en massa kalorier också. Jag hade tänkt cykla 3 mil i sträck, men kände att jag inte skulle klara det. Men det går nog lika bra att dela upp det. Mildare i dag, känns som det börjar bli temperatur så man kan börja vara ute igen. Foto kursen idag blev inställd på grund av kylan och det har nog inte varit så roligt att vara ute och fotat då det är så pass kallt. Men det kommer fler söndagar förhoppningsvis. Vinst på en bingo lott, det blir att rita ett kors i taket och det blev 2 Sverige lotter. Kanske man kan vinna där om man har tur.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.