Veckoblogg för v 7 -2012

MÅNDAG: En kylig dag och ingen motion alls. Latmasken tog överhand på mig. Kände faktiskt inte för att vara ute. Vi var till Umeå på eftermiddagen, Kjell skulle till ortopeden. Men han behöver ingen operation på axeln och det var ju bra. Om han kan spela golf det får man se längre fram. På kvällen såg jag ”Det okända”.

TISDAG: Ett underbart vinterväder, var och gick mina rundor och så tog jag en del kort. Fick ett fint kort från min mailvän från Småland som hon gjort själv. Vi var till Vännäs på eftermiddagen och jag var som vanligt in och handlade lite på Ica innan vi for hem. Det var alla hjärtans dag, har bestämt mig för att inte fira den dagen. Är bara köpmännen som vill sälja, skall man ge något till någon man tycker om varför ska det då behöva vara en särskild dag. Om man får något någon gång så där helt apropå då vet man att det kommer från hjärtat.

ONSDAG: Snöat drygt 1 dm under natten, så jag fick gå oplogat till postlådan på morgonen. Kjell han for till sjukgymnasten på förmiddagen. Jag tyckte han blev sen, så jag gick och skottade bort från postlådorna. Ville inte det skulle köras fast en massa snö där. Men det var nog inte så bra göra, för det kändes som om mitt bäcken for snett igen. Hade fått till det då jag var i Vännäs. Men Kjell kom hem och hade hunnit skotta, för posten var ganska sen. Kjell fick skotta en massa annat i alla fall. På kvällen var det revision på byns kassa. Har börjat få tandvärk, men det går inte peka ut vilken tand det är.

TORSDAG: -22 grader då jag steg upp. Så det blev ingen tidningsrunda, men det blev fort mildare. Så jag kunde gå en postrunda och då var det sol och riktigt fint vinterväder. Fick igen från Tarzans försäkring och det blev inte så mycket som vi fick betala själva. Vi hade rabatt på självrisken eftersom vi aldrig behövt utnyttjat försäkringen på honom tidigare. Så nog lönar det sig att katten försäkrad. Cyklade 15 km på motionscykeln och jag blev ganska trött. Gick upp och skulle se filmen om Johnny Cash på 7:an. Men det är ju reklam varje kvart, nu upptäckte jag att på tv:n uppe kan man spela in programmen på boxen. Så jag gjorde det sedan jag suttit och tittat och retat upp mig drygt 1 timme. Filmen blir ju förstörd då det är en massa reklamavbrott. Började sticka på en ny mössa, hade sålt de som jag hade på affären.

FREDAG: En riktig skön morgon och det blev en tidningsrunda. Det var kring 10 minus men kändes inte alls kallt. Och det blev bara bättre under dagen. Var till Karin på eftermiddagen och handlade. Stickade klart en mössa som skall till södra delen av landet och även ett par ulliga sockor. Är till min halvsyster, hon brukar vara frusen och så blåser det en hel del där på Östgöta slätten. På kvällen ringde det en liten tjej, hon skulle höra hur det var med farfar och hans axel. Hon är inte fyra år, men är väldigt mån om att farfar skall må bra. Jag fick säga några ord också till henne. Men hon hade inte tid att prata så mycket, då hon hörde att farfar var bättre så var hon nöjd. Såg finalen på ”På spåret” och vinnarna har varit duktiga hela tiden tycker jag, höll på dem faktiskt. Stickade på en mössa under tiden, det går bra att göra det då man ser på tv.

LÖRDAG: Tandvärken har blivit värre och fick ännu mera ont sedan jag ätit frukost. Men kan inte peka ut vilken tand det är, det verkar vara över ett större område som det värker. Gillar inte tandvärk, det gör nog ingen. Vi var till Bjurholm och jag handlade lite på Konsum och hämtade mitt andelstips. Det blev 12 rätt på det och vinsten blir nog 9 kronor per andel. Cyklade 2 mil på motionscykeln på kvällen och det gick bra tycker jag själv. Var himla trött vid 15 km, men då kom det en riktig gammal rocken roll låt på bandet och då gick det bättre att cykla. Körde kassettband, det är bättre då man skall cykla lite längre. För då behöver man inte gå av för att byta skiva. En sida på ett band räcker hela tiden för drygt 2 mil. På kvällen började det snöa ordentligt och det verkade bli dåligt väglag. Men som tur var så slapp man vara ute efter vägen.

SÖNDAG: Kjell steg upp ganska tidigt, han fick köra upp från garaget till vägen med slungan. Han skulle iväg och hjälpa till på Ume loppet, han skulle vara vid starten. Men jag gick inte upp utan låg och sov lite längre. Kände mig slö, tittade på tv på förmiddagen. Och så bad jag Ulf att skotta upp gården åt oss. Så Kjell slapp göra det då han kom hem, det såg ut som om det skulle komma mera snö på eftermiddagen. Men som tur var så gjorde det inte det. Och Kjell kom hem tidigare än vi räknat med. Han fick i alla fall skotta för hand, för postlådan var överplogad. Det blir så då plogbilen kommer ibland. Jag själv satt och gjorde bokföringen till Kjell på datorn, så den finns även där och det tog mig hela dagen. Skall inte göra sådant för jag kan inte tänka klart, varför jag blir stressad av det vet jag inte. Men till slut blev jag klar. På kvällen spelade vi Bingo lotto och vi vann på båda lotterna. Det är ju inte vanligt, blev 100 kronor och en ny bingo lott. Inte mycket, men bättre än bara nitlotter. Stickade klart en mössa som jag skall skicka till Inger, så hon inte fryser då hon är ute med hunden. Hoppas vi får fina vinterdagar nu veckan som kommer så man kan vara ute och gå varje dag en stund.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.