Veckoblogg för v 8 – 2012

MÅNDAG: Kylig morgon, det var kring 17-18 minusgrad då jag steg upp så det blev ingen tidningsrunda. Det känns inget vidare att få in kyla i mun då får jag tandvärk på en gång. Var lat på förmiddagen. Då Kjell for till sjukgymnasten följde jag med och gick hem från rastplatsen, det var betydligt skönare och mildare ute då. Halvsyster Tanja ringde och vi pratade bort en stund. Hade stickat sockor och mössa till henne som hon fick med posten. Det blåser ganska bra där på Östgötaslätten så hon behövde en varm mössa. På kvällen såg jag ”Det okända”.

TISDAG: En solig men blåsig vinterdag. Ingen tidningsrunda denna dag heller. Jag tog ut Petter och Kotte. Först så fick Petter gå ut, men han gillade inte blåsten så han ville jag skulle bära honom. Men det går ganska bra att ha honom i sele. Sen provade jag med Kotte och jag har en bra sele så det gick bra att ta på honom den. Och det syns att han varit ute tidigare i sitt liv. Han gick på ett helt annat sätt och tänkte gå till syrenbuskarna, men jag hade vara inneskor på mig så jag kunde inte följa med honom dit. Men han skall få gå ut flera gånger, skall köpa en sele till så man kan ta ut båda samtidigt. Vi var och hämtade semlorna hos Karin och körde ner till skolan. Sen på kvällen så gick jag till skolan och kokade kaffet och dukade fram till bystämman och så gick jag hem. Jag åt två semlor under dagen, kunde bara inte motstå frestelsen. Man är ganska svag då det gäller sötsaker tydligen, då man inte kan se en semla utan att äta den. Det var kring 15- då jag kom hem och det kände jag i munnen, för jag fick tandvärk innan jag var hemma. Satte mig framför tv:n och stickade då jag kom hem.

ONSDAG: Ingen motion alls, gick bara och väntade på att jag skulle fara till tandvården. Där blev jag kvar i drygt 1 timme. Verkar inte vara hål i tanden som skall göra att det gör ont, är något med tandhalsen. Spelar ingen roll vad det är, det är inte skönt i alla fall då man äter eller får dit luft eller kall dryck. Inte ens kaffet går att dricka utan att det gör ont. Snöat och det blev ca 1 dm igen. Snö finns det så det räcker till, är risk att vi får det kämpigt med snösmältningen i vår. Vi har problem med diket som går runt gården, det håller inte undan vattnet, så vi får in det i källaren. Och det är inte så lyckat eftersom vi har pumpen till jordvärmen i det rummet. Väghyveln var och bröt kanterna och hyvlade vägen, vi har höga snöplogskanter nu efter vår lilla väg. Man syns inte bakom dem då man går efter vägen.

TORSDAG: Det var en speciell dag tydligen för vårt land, en liten prinsessa kom till världen. Hoppas att inte tidningarna jagar de nyblivna föräldrarna allt för mycket. Och så blev det en massa experter som uttalade sig om vad hon skulle heta. Tur att man bara är en vanlig ”kärring” från ett brukssamhälle i Värmland. Man kan göra både tokigt och vettigt och ingen som skriver eller diskuterar det. Fast man vet ju inte vad som händer bakom ryggen. Men man får ju gå ut i alla fall utan en massa fotografer som springer och skall fota. Blev en ganska fin vinterdag med solsken, så jag tog en promenad och tog lite kort runt omkring här hemma. På kvällen cyklade jag 2 mil på lägsta växeln och jag kände mig jättenöjd, för jag cyklade under 39 minuter. Tror det var rekord för min del.

FREDAG: Det är kallt om nätterna och morgonen, men sen blir det ganska bra temperaturer under dagen. Jag somnade om sedan klockan ringt, så det blev ingen tidningsrunda. Och det blev bara en kort postrunda också. Känner fortfarande av tanden, går inte att äta på den sidan och den tål fortfarande inte kylan. Vi var och handlade för helgen, var både hos Karin och på Konsum. Sen hämtade jag ut de båda tipsvinsterna för två helger, det blev 18 kronor totalt i min burk. Men Kjell vann ju 100 kronor på sin bingo lott och jag en ny lott. Så det var ju lite vinster att få ut i alla fall. Marcus ringde två gånger under dagen. Han ville höra hur det var med Kjell och om han skulle operera axeln. Det är en kille som ringer och frågar hur vi mår, han bryr sig om sin farmor och farfar. Och så hade de bestämt namn på sin lilla prinsessa. Hon skall heta Elvira som huvudnamn. Även den kungliga prinsessans namn blev känd. Tycker det var bra att de tog ett namn som de s.k. experterna inte hade räknat med. De brydde sig inte om vad gamla drottningar hetat tidigare, utan tog ett namn som de kände för. Marcus ringde lite senare också, han funderade på om jag ville sy dopklänningen till Elvira. Han visste jag hade sytt en då Mia föddes och att det blev en släktklänning som de får ha, med namnen broderade på klänningen. Jag lovade inget på en gång, men jag kände mig hedrad. Mönstret finns kvar, så det är i så fall bara tyg som skall inköpas. Jag får tänka några dagar hur jag gör, för jag vet att det är en del att sy innan den är klar.

LÖRDAG: En fin vinterdag, var lite blåsigt men soligt i alla fall. Det blev en tidningsrunda innan frukosten. Lite senare så tog jag ut Kotte, han gick jättebra i selen och var och undersökte ladugårdsport. Var även ner till Ulrikas vedförråd och där fanns nog lukt efter sork, för han ville inte gå därifrån. Han var och pulsade i snön också, verkade tycka det var roligt att vara ute och gå i band. Så det blir att skaffa en sele till, har en som är till hund och inte lika smidig. Kotte kan kanske ha den i nödfall, men kattselen är att föredra. Han blev i alla fall trött efter det lilla äventyret. Efter lunchen så blev det städning och Kjell han fick ta bort snön som kommit igen. Innan det var dags med att börja med middagen så gick jag ut och gick drygt 3 km, det var jätteskönt väder för en promenad. Kvällen blev slapp och jag stickade en del som vanligt.

SÖNDAG: Kall morgon men det blev en solig och fin vinterdag. Tog ut Petter och Kotte, men jag hade bara en kattsele och en hundsele. Så Kotte fick ta hundselen, men den är inte lika smidig som kattselen, väntar på att få den jag beställt. Men Petter han är inte lika duktig på att gå i sele som Kotte är. Tror det kan vara bra för Kottes tarm och diabetes att få vara ute och röra sig lite. Men vi kan inte låta honom få bli utekatt, för vi måste ha koll på hans tarm och hur mycket han rör sig så han får rätt dos med insulinet. I eftermiddag så fick Kjell köra mig till vägen som går till skidbacken. Sen gick jag hem och så rundningen runt grannen så jag fick ihop 3,5 km. Var lite blåsigt, men ändå väldigt skönt ute. Har börjat jobba med en sida till lilla Elvira, hon skall få en egen sida precis som Lovisa har. Men det är en del jobb innan man får den klar. Får hoppas det blir fint väder även till veckan, det är skönt att vara ute och röra på sig. Frisk luft mår man alltid bra utav har jag känt.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.