Veckoblogg för v 9 – 2012

MÅNDAG: Solen sken och det såg bra ut, så jag tog varken vantar eller mössa på mig då jag skulle hämta tidningen och gå en sväng. Men det blev ingen runda, utan jag gick den snabba vägen in. För det var kallt om både huvud och händer. Då jag kom in så såg jag att det var 24- grader. Var till tandläkaren under förmiddagen och drog en tand. Så jag var lite spak efteråt och fick lite ont då bedövningen släppte. Så det blev ingen motion alls denna dag. På kvällen såg jag ”Det okända” som vanligt.

TISDAG: Fint vinterväder och behaglig temperatur. Det blev en tidningsrunda på morgonen, hade kommit en 5-6 cm snö under natten. Var ute med Kotte en sväng, men han ville gå in själv. Tyckte inte om då husse skottade bort snön. Gick en postrunda också i det fina vädret. På eftermiddagen var vi till Vännäs, vi for lite tidigare för vi skulle köpa foder hos Veterinären. Skall köra det nu ett tag, det är ett rent bantningsfoder och även bra för diabetes och tarmen på Kotte. Då jag var klar gick jag in på Poppins och kollade om de hade tyg till dopklänning, men det hade de inte. Kilade in på Ica också innan vi for hem.

ONSDAG: Var till vårdcentralen på förmiddagen, fick träffa en läkare för att gå igenom min medicin. Skall dra ner på den och se hur det går. Var en bra läkare i alla fall. Men man kan inte vara alla människor till lags och även sätta gränser, är inte bara medicinen som skall göra att man mår bra. Ringde min mailkompis i Småland, har tänkt göra det så länge nu. Men det har inte blivit utav, är roligt att prata med dem man mailar till också. Gjorde klart mars månads sida på min hemsida. Sen på kvällen så blev det 15 km på motionscykeln. Började rita av dopklänningsmönstret. Har bestämt mig för att sy klänningen till lilla Elvira. Har gått trögt med min viktnedgång, Men jag har slarvat och ätit mjukbröd och det går inte alls göra om man vill gå ner i vikt. Det har bara blivit 3 hg under februari månad totalt 8,9 kilo lättare.

TORSDAG: Plusgrader under dagen och det började rasa från taken. Var ute med Kotte två gånger under dagen, han vill gärna till ladugårdsporten. Men vill inte vara där då inte snön rasat från taket. Gjorde klart hans nya dagbokssida, tror det blev lite väl mycket kort på förra så den blev väldigt seg. Så nu har Kotte fått sin dagbok uppdaterad för detta år. Kjell han drog ner snön från växhuset. Men senare på eftermiddagen så började det rasa från både altan och ladugårdstaket och även garaget. Så det hade nog rasat från växthuset också. Men man vill inte riskera att taket rasar in på det. På kvällen blev det motionscykeln, hade tänkt cykla 3 mil men benen var tunga. Så jag var nöjd med att det blev 2 mil i alla fall. Och så sådde jag tomatfrön, så nu får man se om det blir någon bra skörd i sommar.

FREDAG: Blåsigt och milt hela dagen. Ringde till sybehörsaffären i Nordmaling och hörde om de hade tyg som var lämpligt till dopklänning och det hade de. Så vi for direkt dit och jag hittade en kanon fint tyg. Men det gäller att tråckla alla delar för det är ett tyg man inte vill sy fel på. Ulf kom och tog bort snön som rasat från ladugårdstaket. Jag var till Karin på eftermiddagen och handlade lite lätt. Fick kattselen jag skickat efter, så nu är jag två stycken och man kan ha både Kotte och Petter ute tillsammans. Var lat och slö hela kvällen, hade tänkt cykla men kände att benen behövde vila en dag.

LÖRDAG: Då vi ätit frukost så blev det helghandling, vi var både till Karin och på Konsum. Och så hämtade jag mitt andels tips, men det gav ingen vinst. Spelade lite på vinnaren på Vasaloppet, satsade 10 kronor på 2 två norrmän och så Brinken. Var ute med Kotte på eftermiddagen, det var så fint väder då. Han verkar gilla att vara ute och gå i selen. Eftersom han har diabetes och tarmproblem så måste vi veta hur mycket han rör sig. För att man inte skall feldosera insulinet på honom. Vi har kommit överens med hans veterinär att han får fortsätta vara inne katt, men att man kan vara ute i sele med honom. För det är bra med lite motion också för honom. På eftermiddagen blev det 15 km på cykeln, cyklade på 1-7:ans växel. 10 km från 2.an till 7.an. Men då man kommer på 6-7 ans växel då går det tungt. Det tog en halvminut längre dessa 15 km än vad 2 milen gjorde på torsdagen. Så det är stor skillnad på fart. Städade bort från köksbordet på övervåningen. Hade börjat med det tidigare men inte blivit klar. Så nu kan jag börja när jag känner för det.

SÖNDAG: Sov länge, Kjell väckte mig klockan nio. Då åt vi frukost och så satte jag mig också framför tv:n. Blev vinst på 10:an man satsade på Brinken, men det ger nog inte så mycket tillbaka kan jag tänka mig. Men man får väl igen det man spelat för kanske om man har tur. Har varit ute och gått på kvällssidan, tog mina löparskor jag har som har dubbar under. De är bra att gå i nu då det är så pass isigt som det är efter vägarna. Men det var i alla fall skönt väder. Hoppas det blir flera sådana vinterdagar till veckan då det är sportlov.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.