Veckoblogg för v 10 – 2012

MÅNDAG: Soligt och kring 13- grader då jag gick min tidningsrunda. Var riktigt skönt ute, men någon tidningen fick jag inte med mig. Den var försenad och kom senare, då det blev tidningsläsning och en extra kopp kaffe på förmiddagen. Gick postrundan i det sköna vårvintervädret. Så jag fick ihop totalt 40 minuters promenad. Sen blev det 10 km på cykeln innan middagen. Hade bestämt mig för att det skulle bli 1 timmes motion under dagen. Marcus ringde, han har sportlov nu. Men det är inte säkert de kan komma över under denna vecka. Är en hel del skolarbete för honom också och så skall han byta ut någon på bilen. Började med dopklänningen sedan vi ätit middag. Mia har kommit hem och man fick se henne i alla fall. Är inte så ofta man ser den tjejen, men hon jobbar och har sin kille där uppe i lappstockholms trakten. Och så blev det ”Det okända” på kvällen.

TISDAG: Trött på morgonen och somnade om sedan klockan ringt. Var spak hela dagen tycker jag. Inga tidnings eller postrundor blev det. På kvällen gick jag upp och klippte till tygdelarna till dopklänningen. Då jag sporrat ena delen till kjolen så gick den sönder. Men jag kollade i lådorna och där hittade jag en sporre som Henny säkert haft då hon bakade. Och den var mycket bättre än den ordinarien sporren. Sydde ihop axlarna till livet, men sen blev det inte mera. Vill bara sy och arbeta på denna klänning korta stunder, för jag vill inte det skall bli så jag känner mig pressad och stressad för då kan det lätt bli fel.

ONSDAG: Kom upp strax innan klockan skulle ringa. Gick ut och gick min tidningsrunda, det var bara drygt 1 minusgrad. Men det blev plusgrader och så blåste det, så det töade lite under dagen. Jag gick upp och cyklade 5 km på förmiddagen. Sen blev det en postrunda. Och på eftermiddagen blev det 5 km till på motionscykeln igen. + 5 km på kvällssidan. Sydde också på dopklänningen. Såg och hörde på radion att den som misshandlade sin tjej och stack henne med svärd fick sitt straff sänkt med 3 år. Kändes lite som om bara man är berusad så är det nästan fritt fram och nästan slå ihjäl någon. Man måste väl ändå ta ansvar vad man gör även om man är mycket berusad. Det är ju ingen som tvingar en att dricka, man gör det av egen vilja. Men det är väl så att det är fritt fram att misshandla och göra en kvinna illa, hon får väl skylla sig själv om hon blir misshandlad eller halvt ihjäl slagen.

TORSDAG: Kjell väckte mig vid sex tiden, var hur trött som helst. Så jag ville bara sova, men till slut så fattade jag att det var något fel på Kotte. Då jag såg hans pupiller och hans förvirrade sätt så insåg jag allvaret. Det blev att göra en blandning av dextopur och vatten i en plastspruta och få i honom det. Han hade fått för lågt blodsocker, men det hjälpte inte så jag gjorde en ny omgång. Men tyckte inte han svarade på det heller, så det blev att ringa jourhavande veterinär i Vännäs. Det var bara att göra sig i ordning och fara in. Där var det en jättebra veterinär, tror hon hette Hagman. Hon hade gjort allt klart, så då han kom in så blev det blodprov direkt och så satte hon sockerlösning i dropp på honom. Han hade även feber och vi lämnade honom där sedan vi suttit hos honom i ca 3 timmar. Då vi for hem så hade han fått näringsdropp och även penicillin spruta eftersom han hade hög feber. Det var andra gången han fick lågt blodsocker. Kan vara motionen som han inte är van vid och så har vi bytt foder. På eftermiddagen fick vi hämta honom. Han har en förmodat infektion i kroppen, men det syntes inte vad det är. Men han svarade bra på penicillinspruta, så det blir en penicillinkur på 10 dagar för honom. Och så har han blåsljud på hjärtat, men det hade även Richard hört redan förra året. Nu tyckte denna veterinär att det var mycket. Hela kvällen gick han och följde efter mig, det var som han var rädd att man skulle försvinna för honom. Gick upp och sydde på överdelen till dopklänningen, ärmarna kom på plats.

FREDAG: Trött då klockan ringde, men jag kom iväg på en tidningsrunda i alla fall. Var grått och trist väder hela dagen. Det blev lite stökigt då vi skulle ge Kotte penicillin tabletten på morgonen. Men till slut så fick vi ner den, men på kvällen så krossade jag den med brödkaveln och blandade ner det i lite fil och vatten. Sen fick han det genom en plastspruta och det gick bättre det än att stoppa in tabletten i munnen. Gick min postrunda och så följde jag med Kjell till rastplatsen då han for till Bjurholm och gick därifrån. Så jag fick ihop 45 minuters promenad under dagen. Handlade lite lätt på eftermiddagen. På kvällen så sydde jag på överdelen till dopklänningen. Ärmarna kom på plats och överdelen blev så gott som klar, bara knapphålen som fattades.

LÖRDAG: Vaknade innan klockan ringde, det var fint väder redan då jag gick min tidningsrunda 1,5 + grader. Då vi ätit vår frukost så for vi och handlade både hos Karin och Konsum. Sen hämtade jag mitt andelstips som det blev 10 rätt på. Köpte mig tulpaner, det är alltid trevligt med lite blommor sedan man städat. Var så fint väder, så Kjell fick köra mig till Stolpfabriken sedan jag packat upp varorna och så gick jag hem. Det är ganska precis 4 km, provade att jogga ca 1 km och det gick bra. Kände inget i benen, ändå hade jag bara skorna för promenader på mig. Det var drygt 6 grader varmt ute då jag kom hem. Då vi hade ätit middag så blev det symaskinen en stund. Klippte till volang och rynkade den och så sydde jag ihop siddelarna på kjolen till klänningen. Senare på kvällen blev det ”Mord i Midsomer”.

SÖNDAG: Vaknade redan klockan åtta och var utsövd kändes det som. Så jag tog på mig kläderna och tog en promenad, var riktigt skönt ute kring 0 grader och solsken. Kände att jag har några muskler i ryggen som har fått jobba. Vet inte vad de jobbat med, men onda är de i alla fall. Kanske spände jag mig på något konstigt sätt igår då jag försökte jogga, eller så har jag suttit konstigt då jag sytt. Såg lite tv på förmiddagen, sen provade att ta ut Tarzan i sele. Men han var då så himla rädd, han är ingen utekatt det såg jag och han har aldrig varit ute någon gång i sitt liv. Han är alldeles för skraj för okända ljud för att vara ute. Så det blev att gå in igen, men på altan vågar han vara där är det tryggt för honom. Har sytt lite på volangen till klänningen. Och nu blir det tv för min del resten av kvällen. Men jag börjar känna i benen att jag nog kanske varit lite för ivrig i helgen med motionen. Fast det är ju bra att röra på sig också, det går ju över. I morgon kanske det inte känns alls.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.