Veckoblogg för v 11 – 2012

MÅNDAG: Blåsigt, var nästan så man blåste bort då man var ute. Blev inga extra turer då jag hämtade tidning och post. Ingen motion alls under dagen. Pratade med Kottes ordinarie veterinär Richard, frukosaminprovet var bra på honom. Så vi skall köra den vanliga dosen med insulin på honom. Däremot skall vi ge honom det redan klockan sex, så han får tillräckligt med mat i sig innan det blir natt. För de skall inte ha mat om nätterna. Då Kjell såg ishockeyn så sydde jag på dopklänningen. Men då jag hade sytt fast volangen så upptäckte jag att den satt uppe på livet. Så det var bara att sprätta upp den och det blev inga skador på tyget som tur var. Sen sydde jag fast det på nederkanten som den skall vara. Nålade och tråcklade fast livet så jag såg hur den blir. Hade ordentligt ont i nacke och axlar då jag slutade med sömnaden.

TISDAG: Gôr trött då jag vaknade, hade somnat om sedan klockan ringt. Så det blev ingen tidningsrunda. Blåste ganska bra även på förmiddagen. Blev en postrunda för mig i alla fall. Sen på eftermiddagen var det Vännäs och jag hade ont i varenda muskel, vet i sjutton vad jag gjort. Blev varken syningen eller stickning på kvällen.

ONSDAG: Tidningsrunda och det var riktigt skönt ute redan från morgonen. Då jag gick postrundan tog jag kameran med mig och tog lite bilder. Fick för mig att skicka in till svt, till vädersidan. Och jag blev verkligen paff då fotot kom med i programmet halv sex, det hade jag inte räknat med. Var en del södra delen av landet som sett det fick jag veta. På kvällen så blev det motionscykel 1 mil och så sydde jag lite på klänningen. Såg även dialektprogrammet som började på 1:an, det var Värmlands dialekten. Men jag kommer nog inte se några fler program, för det var inte i min smak märkte jag.

TORSDAG: Tidningsrunda och det hade kommit snö på backen, så man fick gå lite försiktigt för isen syntes inte så bra. Vi var till Bjurholm på förmiddagen, var och hämtade min medicin och så löste jag ut paket med lite nya kläder. Då Kjell for för att träna sin axel så gick jag upp och cyklade 12 km. Blev sen 8 km sedan ”Go Kväll” var slut. Fick telefon från Värmland, de hade sett fotot på tv:n också. Sydde klart dopklänningen är bara knapphål, namn och datum som skall göras på den. Skall tvätta klänningen först innan jag broderar dit det.

FREDAG: Milt och äntligen rasade det klart från ladugårdstaket. Ulf var hit och tog bort det för den var en hel del snö som kom ner. Var ute en liten stund med Kotte, han fick gå till ladugårdsporten och undersöka. Han har villat gå dit hela tiden han fått vara ute, men då inte snön rasat så ville jag inte var där. För rasar det då man står där så kanske man inte hinner undan. Var och handlade på eftermiddagen, blev sugen på rotmos så jag köpte kålrot och gjorde mos till mig själv. Är bara jag som äter den maten i detta hus. Inga tidning eller postrundor. Men på kvällen blev det 11 km på motionscykeln och jag använde mig av växlarna upp till 5:an så det var ganska möra ben på mig då jag var klar. Marcus ringde, de måste byta datum på dopet för hans morbror hade bokat samma datum. Hoppas det blir tidigare i maj i stället, för man vill inte att dopklänningen skall vara för liten då det är dags.

LÖRDAG: Tidningsrunda på morgonen, men det var riktigt halt trots att dubbarna sitter på stövlarna. Rullade upp håret på papiljotter, det är lite för långt just nu håret. Men jag hade tänkt klara mig ett tag till innan jag klipper mig. Vi var till Umeå med L o. S, var och såg Bosse Parnevik och så åt vi i Umeå innan vi for hem. Det blev en trevlig eftermiddag och kväll. Fast det blev både kebab rulle och en massa godis. Men det var ju lördagskväll, så jag kände för att äta onyttigt. Blev 10 rätt på andelstipset så det blir nog en 10:a till att lägga i burken. Blev 8 kronor förra helgen.

SÖNDAG: Sov länge, var nog ganska trött och jag hade ingen klocka som ringde och väckte mig. Innan det var dags att äta lunch så skjutsade Kjell mig till stolpfabriken och så fick jag gå och jogga därifrån till rastplatsen. Går inte att vara efter vår lillväg med löparskor. Så Kjell väntade på mig där. Fick ont i smalbenen då jag joggade, börjar tro att det är dålig dämpning i skorna de håller på att vara ganska gamla. Det var i alla fall bra väder för motion. I efter middag har jag suttit med dagbokssidor som skall användas under året. I bland är det svårt att bestämma sig för vad man vill använda. Men det finns mycket på nätet som man har nytta av. Det är i alla fall roligt att kolla vad som finns. Men det är lätt att man blir sittande i flera timmar om man inte har koll på klockan. Nitlotter på Bingo Lotto som vanligt. Tur man vinner lite på andelstipset i alla fall.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.