Veckoblogg för v 12 -2012

MÅNDAG: Vaknade av att telefon ringde ganska tidigt, det var innan klockan ringde. Det var en felringning, men jag somnade om och somnade om även sedan klockan ringt. Så det blev ingen tidningsrunda för mig. Hade kommit sursnö så det gick lite bättre att gå även om man får passa sig för isen finns där under snön. Blev ingen postrunda heller, jag fick hem posten för jag fick torrfoder till katterna. Finns samma torrfoder som hos veterinären, inget billigare men man får det hem till dörren och det är bekvämt tycker jag. Blev 15 km på motionscykeln på kvällen. Marcus ringde, det var bestämt ett datum nu för dopet. Avslutade min kväll med ”Det okända” var sista gången för denna säsong.

TISDAG: Ingen tidningsrunda denna morgon heller, sov för länge. Har känt mig trött varje morgon ett tag. Ingen postrunda heller, för postbilen kom till dörren. Hade fått torrfodret till katterna, det är samma foder som vi köper hos Veterinären och samma pris. Men man får det ända hem och det är praktiskt. På kvällen skolade jag om de små tomaterna, verkar som om alla frön grott. Men blomjorden tog slut så jag kunde inte göra det klart. Cyklade 13 km på lite olika växlar, så jag var ganska mör i benen då jag var klar.

ONSDAG: Tidningsrunda och det var riktigt skönt ute. Blev ganska varmt på dagen, men ingen sol framme. Åkte med Kjell till rastplatsen då han for till Umeå och så gick jag direkt till Windey. För jag skulle klippa mig och det behövdes verkligen. Kändes bra att få bort en del hår. Pratade med B-E om kattgård och vill vi göra den får vi hjälp.

TORSDAG: Vaknade innan klockan ringde och var pigg. Gick tidningsrunda men det var ganska halt så jag gick lite kortare. För då det är halkigt så är det lätt att spänna sig och då blir det ingen bra motionsrunda. Töade mycket under dagen. På förmiddagen var jag till tandvården, så nu blir det inget mer besök förrän till hösten. Om det inte blir tandvärk eller annat, så man måste iväg tidigare. Var in till apoteket innan jag for hem. Staren kom på besök, vet inte att jag sett den i mars någon gång tidigare. De var här hela dagen och åt fågelfrö och talgbollar. På eftermiddagen så provade jag att jogga 2 km, men det blev ordentligt ont i vänster smalben. Är nog dags att prova ut nya skor, de jag har är 6 år gamla och är nog inte så mycket dämpning kvar i dem. Men det var skönt väder för att vara ute och röra på sig. Inger ringde och det blev en stund prat med henne.

FREDAG: Både tidning och postrunda, var skönt väder ute. Vi var och handlade på eftermiddagen både i Bjurholm och hos Karin. Och så löste jag ut min stora tipsvinst från andelstipset och det blev 11 kronor i burken. Min kompis från Södertälje ringde och det blev ett långt samtal. Var så länge sedan vi pratades vid och då blir det lätt att vi pratar länge de gånger vi ringer till varandra. På kvällen var vi till granngården på 44 års kalas. Mia och Anna hade bakat jättegott fikabröd. Det var sådant där som man bara inte kan låta bli att äta av. Så det blev ingen nyttig kvällsfika. Men Ulrika fyller ju bara år en gång om året. Var roligt att träffa tjejerna, man ser dem inte så ofta då de är på andra orter. Kjell var ute och provade att slå lite golfbollar, det verkade gå bra nu i alla fall. Får hoppas det går bra i sommar också. Marcus ringde och det gör alltid farmor glad.

LÖRDAG: Tidningsrunda på morgonen. Då vi ätit frukost så började jag städa, blev en ordentligt städning. Hade tänkt ta fönstren men det får bli en annan dag istället. Kändes skönt då det var klart. Har tvättat upp alla mattor så nu är de rena också. Hade tänkt mig ut och försöka jogga, men jag ändrade mig och cyklade 1 mil istället. Fick nog med motion ändå tror jag, man gör ju av med en del då man städar också. Inga rätt på andelstipset, men man kan inte vinna varje helg.

SÖNDAG: Vaknade inte förrän halv tio i morse. Men klockan var ju egentligen halv nio, nu får man känna sig trött ett tag framöver sedan man blivit av med en timme. Jag gick ut och gick före lunchen, det blåste lite grann. Så någon större värme var det inte. Fick skoskav då jag gick hem, hade nog fel strumpor för jag har aldrig fått det tidigare i skorna jag har då jag går. Tur jag fick det på vägen hem. Skolat om de sista små tomatskotten, så nu är det bara att vänta och se om de kommer växa nog bra. Men man får väl kasta de som inte vill växa, har nog av dem. Har rosor i källaren och de har börjat skjuta, men eftersom de står i ganska mörkt rum så är det väldigt ljusa skott som kommer. Och jag hittade en som hade en ros som blommat, det har jag aldrig varit med om. Får hoppas den vill blomma till sommaren också. Är nog dags att de får lite ny jord även dem. Men jag måste köpa plantjord innan det går att göra något åt rosorna. Känns bra att kunna börja pyssla om blommorna så här på vårkanten. För det börjar kännas som våren är på väg.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.