veckoblogg för v 13 – 2012

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men det blev en tidningsrunda i alla fall. Men det kändes inget skönt med skavsår då man gick. Då Kjell for och tränade på förmiddagen så gick jag upp och cyklade 1 mil. Satte om några krukväxter också då jag ändå var på övervåningen. Grått och mulet väder, regnade en stund också och det kändes som aprilväder. På kvällen så blev det 1 mil på cykeln också. Så jag fick ihop 2 mil totalt och kunde känna mig nöjd med motionen. Koltrasten visade sig för första gången i år.

TISDAG: Somnade om då klockan ringt, kändes som om jag ville sova hela förmiddagen. Skyller på sommartiden, man har ju borta en timmes sömn. Ingen motion alls under dagen. Vi var till Vännäs på eftermiddagen. Kilade in till Ica som vanligt. Musklerna var något bättre denna gång. Men det kanske har betydelse att jag inte sickat eller sytt så mycket. Marcus ringde sedan vi kommit hem och det gör alltid farmor glad.

ONSDAG: Sov för länge som vanligt, det håller på att vara en ful ovana. Trist väder på förmiddagen. Kände mig lat och det blev varken tidnings eller postrunda. Men på eftermiddagen blev det fint väder. Jag tog en motionstur och stannade av vid affären då jag kom tillbaka. Handlade och så fick Kjell hämta mig med varorna, men jag fick en halvtimmes motionstur i alla fall. Det var bra väder just då för motion. På kvällen skulle jag sy lite på dopklänningen, men skallen funkade inte, så jag slutade så det inte skulle bli något fel.

TORSDAG: Ingen normal tid denna morgon heller. Var en fin vårvinterdag, tog ut Kotte en kort stund så han fick känna på den härliga vårluften. Då Kjell for och tränade hos sjukgymnasten så cyklade jag på motionscykeln. Körde 1 mil och använde mig av växlarna upp till 6.an, men det är tungt för benen då man skall cykla på 6.an växel. På kvällen var det fotokurs i Bjurholm.

FREDAG: Ingen tidningsrunda, men fåglarna fick mat innan jag hämtade tidningen. För det hade kommit en del snö under natten och snöade även under dagen. Bofinken såg lite vilsen ut där på backen. Men det verkade som de kände till att vi lagt ut mat, för det var en stor skara av dem här som åt från backen. Mitt på dagen gick jag 40 minuter totalt och så cyklade jag 1 mil på kvällen. Så det blev 1 timmes motion under dagen. På eftermiddagen så handlade vi för helgen och var och hämtade tipset i Bjurholm. På kvällen så sydde jag klart knapphålen på dopklänningen. Jag bävar alltid för att sy dem på maskin, tycker aldrig de blir bra. Men nu är de klar alla fyra. Var trött på kvällen, men det kanske man får vara då man motionerat en timme.

LÖRDAG: Vintern kom tillbaka, som kallast under natten var det 14- grader. Städade före lunchen, hade tänkt cykla 2 mil. Men det kändes som jag behövde en dag ledig. Så jag var bara lat hela dagen. Tyvärr så har jag varit dålig att hålla mig borta från mjukt bröd sista tiden och det märker man på vikten. Det går inte så bra att gå ner i vikt då man äter det. Sista veckan har jag inte ätit mjukbröd på kvällen till fikat. Utan bara äpple och actimel, man behöver inte mera. Nu skall jag även ta bort mjuk bröder på morgonen, för min del skulle det vara extra skatt på det. Då kanske det var lättare att hålla sig bort från det. Men jag vet nu att det funkar inte med viktnedgång om man inte skippar det. Har gått ner lite denna månad, totalt så har jag tappat 9,3 kg. Så det har inte gått som jag planerat.

SÖNDAG: Snöat ganska bra under denna dag och nattkallt, 15,2- som kallast. Så än är det vinter, vi fick fylla på med fågelfrö. Har varit mycket av dem hela dagen. Sov för länge som vanligt. Innan vi skulle äta middag så cyklade jag 1 mil på 1-3 ans växel. Och så har jag cyklat 1 mil till nu innan bingolotton men bara på 1:ans växel. Har pratat med en liten tjej idag. Hon skulle rita något till farmor som hon skulle skicka med posten. Vet inte vart jag skall rita korset i taket, men det blev 100 kronor i vinst på bingo lotto. Har varit snäll hela dagen och inte lurat någon alls. Nu är det ny månad och nya tag och inget mjukbröd till frukost eller kvällsfika.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.