Veckoblogg för v 14 – 2012

MÅNDAG: Var ganska tunggått då man hämtade tidning, det var nog 1½ dm snö som kommit under helgen. Kjell fick ta ut traktorn och ploga igen. Såg i tidningen att det verkar vara på gång skatt på dubbdäck. Förstår inte hur man resonerar, verkar vara en del som dör av partiklar från dubbdäcken. Men hur många kommer dö för att de har dubbfria däck. Det är betydligt säkrare att köra med dubbdäck än med dubbfria. Vore det inte bättre att det gjordes något åt detta mobilprat då man kör bil. Det är nog inte så riskfritt heller, det behövs inte pratas i telefon då man kör bil. Om man nu måste ha telefon med sig så kan man stanna och prata. Man kan inte vara koncentrerad till 100 % då man skall både köra bil och prata i telefon och kanske till och med sms:a. Nej telefon och bilkörning hör inte ihop och dubbdäck skall det vara på vintern. Blev bara en kortare promenad vid lunch. Satte mig och bokförde till Kjell istället, det måste göras även om det är trist. Blev en solig dag men inte någon större värme. Fick inbjudningskort till Elviras dop i maj.

TISDAG: Kylig morgon, var 16- grader då jag gick tidningsrundan. Och det hade varit 22- som kallast. Det blev en fin vårvinterdag med sol, fåglarna fick påfyllning. Vårfåglarna behöver hjälp med maten, för det finns knappast någon naturlig föda då det är så kallt. Gick rundor vid lunch och tog foton också. Fick ett brev från Lovisa med posten och där en teckning till farmor, det blev jag glad över. Det fick komma upp på kylskåpet så då kan man se det varje dag. Då Kjell for upp till skidspåret för att sköta om starten på klubbmästerskapet så följde jag med och gick av vid infarten till stugbyn. Det var 1- grad och riktigt skönt ute för en promenad. Fick ihop 45-50 minuters motion under dagen.

ONSDAG: -23,1 som kallast under natten, blev tidningsrunda och så gick jag en hel del mitt på dagen. Så även denna dag fick jag ihop bra med motion. For och handlade på Konsum strax innan stängningsdags. Ville passa på då det inte var så mycket folk, köpte sådant som inte Karin har. Sen blev det tv hela kvällen, onsdagar kommer bli min tv kväll. Det är både ”Bygglov” och ”Borås super star” på 4:an som jag inte vill missa. Fick en fint påskkort som är handgjort av min mail vän i Småland. Det är roligt att få sådana kort som är gjorda för hand.

TORSDAG: Inga post eller tidningsrundor under dagen. Ringde till Lovisa och tackade för brev och teckning. Hon ville veta om jag satt upp det på kylskåpet och det hade jag ju gjort och då verkade hon nöjd. Var och helghandlade hos Karin på förmiddagen. Var lämpligt med folk då jag var där. Köpte hem påskgodis till påskkärringarna, men de kom inte i år. Kanske de blivit för stora för att komma. Blev motionscykeln innan kvällsfikat, det blev bara 13 km men med högre fart på 1:an. Sedan gjorde jag bottnarna klara till smörgåstårtor. Gjorde två sorter för att det skall passa alla. En del gillar inte skaldjur, så de blev en mindre med det mellan bottnarna. Gör tårtan av Polarkakor, den blir väldigt saftig med det brödet tycker jag själv. Sydde lite på namnet på dopklänningen.

FREDAG: Gick upp och cyklade 8 km direkt då jag steg upp på morgonen. Hade tänkte gå ut och gå, men jag valde cykeln istället. Sedan blev det städning på förmiddagen. Min ”halv” syster ringde och talade om att Sten & Stanley var på radion. Det finns en del minnen med dem, vi var till parken många gånger och dansade till dem då vi var ”unga”, kanske för unga ibland. Men de var bättre ”förr” tycker vi båda. Innan lunchen gick jag upp och cyklade 7 km på hög fart, så jag fick ihop 1,5 mil. Det fick räcka med det som motion under dagen. Då vi ätit lunch gick jag upp och sydde klart namnet på dopklänningen. Och så sydde jag ett örngott av ett gammalt överlakan som jag stoppade klänningen i och knyt till då jag skulle tvätta den i maskin. Inger ringde och det blir jag alltid glad över, man saknar henne många gånger. Förstår inte varför hon skulle flytta till Närke av alla ställen. På kvällen så hade vi grannpojkarna och deras mamma på smörgåstårta. De är alltid så hjälpsamma då man behöver ett handtag, så vi ville bjuda dem. Jag kunde äta smörgåstårta med gott samvete, hade ju gjort av med en del kalorier under dagen. Kanadagässen är här i byn, det är 5 stycken som går och strosar och söker sig mat på Magnus åker. Lite synd att det är för långt bort för att ta några kort. Men har man tur så kanske de kommer på våran åker också då det tinar bort snön.

LÖRDAG: Trött på morgonen, det blev en hel dags vila från all motion. Var ute en stund med Kotte, men Kjell stod och slog golfbollar i en hink och det ljudet gjorde honom rädd. Så det blev inte så lång stund innan han ville gå in själv. Försökte ta kort på Kanadagässen, men det blir inte bra eftersom det är lite långt till åkern från oss. Kjell var nöjd efter sista matchen mellan AIK och Skellefteå. Nu är hans lag i final, så då får väl jag heja på Brynäs eftersom inte Färjestad gick vidare. På kvällen såg vi på golf, men jag orkade inte sitta uppe hela tiden. Så vid tolv gick vi och lade oss. Men det är roligt att se och framförallt roligt att se att proffsen kan missa också på sina puttar.

SÖNDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om. Hade tänkt gå ut på morgonen, men jag kände mig för trött för det. Men innan lunch så for jag ut och motionerade, Kjell fick köra mig 2,7 km hemifrån och så gick och provade jogga bitvis. Var jätteskönt väder för motion och jag klarade smalbenen denna gång. Eftermiddagen har jag tillbringat framför datorn, försöker göra några musiksidor till min hemsida med musik som jag tycker om. Nu ikväll blir det nog mest golftittande på tv. Man kan spela bingo spelen och slå över mellan reklamen, uppträdande och annat trams. Då det är bingo lotto på 4:an så är det inget roligt, för då kommer reklaminslagen in i programmet. Idag har jag inte sett kanadagässen, kanske de har farit vidare. Vore trevligt om de hade stannat kvar i byn. Men man får vara glad att vi har hackspetten, och skatorna kvar i alla fall.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.