Veckoblogg för v 16 -2012

MÅNDAG: Var en fin morgon och det blev en tidningsrunda. Då Kjell for till sjukgymnasten och tränade så cyklade jag 1,5 mil. Och så sådde jag lite tagetesfrön och några andra sommarblommor. Blev en kortare postrunda också för jag skulle cykla ytterligare 5 km. Jag kände av söndagens motion efter vägen i mina lår. Så det passade bra att cykla även om vädret hade passat för att vara ute och gå/jogga. Rättegången i Norge började och jag tycker det är synd om de anhöriga. Varför filmar och tas det en massa kort på den skyldige, han får ju en massa uppmärksamhet som han vill. Kan inte vara roligt för dem som han förstört livet för. Men det säljer ju en massa lösnummer skulle jag tro. På kvällen kändes min ben och lår möra, såg lite tv och stickade.

TISDAG: Mulet och trist väder, det blåste och var ganska kyligt. Snöfall mot kvällssidan så vintern kom tillbaka. Men det är inte kostigt, för april kan ju vara en vintermånad också. Hela dagen var jag bara lat, fick inte något gjort. På kvällen så satte jag mig på motionscykeln och körde på alla växlar, körde 1 min på varje och varvade så jag fick ihop 12 km. Men 8:ans växel orkade jag bara cykla ½ minut varje gång. Fast jag kände mig stolt att jag fick runt tramporna på den växeln. Man blir ganska mör i benen efter sådan cykling, men jag hoppas man får muskler också av det. För starka ben är ju inte fel att ha.

ONSDAG: Vila från alla motion denna dag, blev inte ens någon extra sväng då jag hämtade post och tidning. Vi var och handlade på förmiddagen, köpte bl.a. mer solrosfrö och talgbollar, småfåglarna behöver fortfarande mat. Och Bofinken ser lite vilsen ut i snövädret. Köpte även hem lite plantjord, det behövs nu framöver. Såg ”Bygglov” på kvällen, skulle se ”Borås SuperStar”, men det var slut. Men jag har ett tv program på onsdagar i alla fall.

TORSDAG: 12,4 minusgarder som kallast under natten. Hade en natt fylld med mardrömmar, så Kjell fick väcka mig flera gånger. Var ganska trött då klockan ringde, så jag somnade om. Var ute en liten stund med Kotte sedan vi ätit lunch. Men han ville in då det var ljud som han inte kände igen. Då Kjell for och tränade i Bjurholm så satte jag mig på cykeln och cyklade 13 km på lägsta växeln. Och så satte jag om en del tomatplantor, de börjar växa ur småkrukorna nu. På kvällen så skulle det vara fotokurs i Bjurholm, men vi fick åka hem. För foto programmet funkade bara på en dator, det har inte direkt funkat så bra med denna kurs. Kjells lag förlorade guldet denna kväll. Jag håller inte på Skellefteå i alla fall.

FREDAG: 8,6- under natten som kallast. Då jag gick min tidningsrunda så gick jag runt grannen och så skaren hem på åkern. Såg att rådjuren varit kring huset och det verkar som en räv även har gått här. Har sett spår efter ekorre också, men idag så visade den sig. Den var och åt av fågelmaten, hoppas vi får ha den kvar här. De är väldigt söta dessa små krabater. Blev flera postrundor eftersom posten alltid är sen på fredagar. Så jag fick ihop bra med promenader under dagen. Marcus ringde på kvällen, det är alltid roligt då barnbarnen hör av sig. Snö på kvällen, tur att jag inte fick min vilja fram att lägga om till sommardäck. Det verkar som om vinterdäck behövs ett tag till.

LÖRDAG: Det blev ingen tidningsrunda på morgonen, snöade ganska bra då jag steg upp. Och jag kände inte alls för promenad i det vädret. Då vi ätit frukost så blev det handling både hos Karin och på Konsum. Var och hämtade mitt andelstips och löste ut en tipsvinst som jag glömt lösa ut. Det blev 4 kronor i min burk för onyttiga saker. Fyllde på med fågelfrö till fåglarna, de behöver fortfarande mat. Är lite dåligt med naturlig föda för dem. På kvällssidan så blev det 1 mil på motionscykeln. Hade tänkt cykla 1,5 mil men benen var som blyklumpar på mig. Men jag fick lite motion i alla fall. Slöade framför tv:n på kvällen med stickningen.

SÖNDAG: Pigg då klockan ringde, gick upp och cyklade 6 km före frukosten. Men benen kändes inte alls pigga de 4 första kilometrarna. Och innan lunchen så blev det 19 km och då var benen mycket piggare. Sen blev det 5 km före middagen. Så jag är nöjd med att jag fick ihop 3 mil denna dag. Men det går bra att cykla lite längre då jag delar upp det i flera pass och bara på den lättaste växeln. I kväll så blev det 100 kronor i vinst på Bingo Lotto, så man får väl säga att kvällen är räddad. Har sett Mästarnas mästare, lite synd att Håkan Loob åkte ut för han har glimten i ögat så han har gärna fått vara kvar ett tag till. Idag har man fått se solen, hoppas nu att det är slut på snöandet för detta år.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.