Veckoblogg för v 17 – 2012

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om. Vaknade till ett grått och trist väder. Och jag har inte gått några extra steg då jag hämtat tidning och post. Älven började gå upp nedanför båtintaget här hos oss och några vaker hade det också blivit. Vi hade mycket fåglar denna dag, som mest räknade vi till 14 skator, 3 kråkor, 12 duvor, 8 rågskrika och kanske 50-60 tal med bofinkar och några talgoxar. Men det är trevligt med fåglar runt huset. Jag önskar bara att något skatpar kunde bygga i någon av björkarna. Men det verkar inte som de vill bygga här utan bara äta mat. Har aldrig haft duvor tidigare under åren. På eftermiddagen så började regnet, det regnade ganska bra ett tag.

TISDAG: Var trött även denna morgon, men kom ut på en tidningsrunda i alla fall. Pratade med sonen, var ett tag sedan. Älven blev inte isfri som jag hade trott. Det var trist väder hela dagen, med lite regn också. Men regnet är bra för snön, för nu får det gärna bli snöfritt. Vi var till Vännäs på eftermiddagen, men jag var ovanligt bra i mina muskler. Handlade på Ica som vanligt innan vi for hem.

ONSDAG: Inga tidningsrunda på morgonen, var trist och tråkigt väder från början av dagen. Men på eftermiddagen blev det soligt och fint, så Kjell fick köra mig så jag fick motionera efter vägen. Det blev 3 km som vanligt och det gick ovanligt bra tycker jag själv, även om jag får ont i smalbenen efter ett tag. Såg mina vårfåglar, de var på åkern och gick där och åt, det är Tranorna som jag har som vårfåglar. På kvällen blev det ”Bygglov” för min del, det missar jag inte om jag bara kommer ihåg det. Och så brukar jag se ett program på tv4 fakta som heter ”Det kungliga lasarettet” det är också bra. Älven rev denna dag, så nu är det isfritt på älven. Jag fick fel på en dag, men det gör inget.

TORSDAG: Ingen sol under dagen, men däremot regn som är bra för snön. Det blev inga extra steg då jag hämtade post och tidning. LAT kan man säga hela dagen. Marcus ringde, så jag gick och plockade ner alla Elvis tallrikar och tavlor med honom som jag har på väggen upp till övervåningen. Bra om det är kalt på väggen då det skall fraktas ner soffa från övervåningen. Kjell hjälpte mig sätta om den största kaktusen, han hade 2 huggarhandskar på sig så han kunde hålla i den då jag fyllde på jord. Är inte så roliga taggar på den kaktusen, sen gjorde han nya stag till den och så fick den mindre nytt stag. Den behövde inte någon ny kruka, men bättre stöd. Nu får man hoppas att de kommer blomma lika bra som de gjorde förra året. Det är tack vare blomningen som man har kvar dem. Men de blir lite svåra att sätta om ju större de blir och snart finns inget fönster för dem. Kjell bytte till sommardäck på Volvon.

FREDAG: Solen tittade fram och det var ganska bra väder. Marcus kom med en kompis på förmiddagen och hämtade en av hans soffor och bord och tv bänk mm som han hade fått förvara här hos oss. Men han lämnade den mindre soffan, får se om de skall ha den också. Det beror ju på hur det blir med plats i lägenheten. Vi fick tvätta bilen hos grannen. Och så spolades Subben av också. Det var ett svanpar på älven, men jag skrämde iväg dem då jag kom springande med kameran för att ta kort på dem och det var synd för det är vackra fåglar. Kjell fick hjälp med sin deklaration på eftermiddagen. På kvällen såg jag på tv, bl.a. ”Lets Dance”, men jag förstår inte hur folk röstar. Tycker inte att Camilla H skulle vara kvar, men det är hon nu. Får hoppas att det blir rätt dansare som är kvar nästa vecka.

LÖRDAG: Vaknade och var ganska pigg, så jag tog löparskor och kläder på mig och gick/joggade till anslagstavlan och hem då tidningen skulle hämtas. Gick 2 lycktstolpar och joggade 2 med lite högre fart. Det var ett skönt väder vid den tiden för att motionera. Och det är ganska skönt att röra på sig direkt då man stigit upp ur sängen. Då vi ätit frukost och läst tidning så blev det helghandling hos Karin. På eftermiddagen var det teater i Umeå med S och L. ”Nu är det klippt”, men det var inte något höjdare har sett betydligt bättre föreställningar. Vet inte om det var värt priset, men middagen efter föreställningen var värd varje krona. Men det var inte precis någon nyttig mat, men gott var det. Det var i alla fall en trevlig stund även om inte föreställningen för högsta betyg. Då jag rättade andelstipset då vi kom hem så visade det sig att det var tolv rätt på det. Och Kjell fick 10 rätt på sitt tips och nya rader på måltipset och så fick han även in 2 rätt på jokern. Så det var en bra tipslördag för oss båda. För min del blir det not ett par hundra till min burk.

SÖNDAG: Hade tänkt gå ut och gå i morse, men jag var så trött då klockan ringde så jag stängde av och somnade om. Kjell skulle laga däcket på min cykel, men det gick inte. Har tänkt sälja den och då måste det vara luft i båda däcken. Är inte cyklat många mil på den, så jag tycker det är bättre jag säljer den än att den bara skall stå. Det är en bra cykel i alla fall för den som gillar att cykla. Var till Bo-Erik med min ritning på kattgården. Han skall hjälpa oss i sommar med den. Då blir det riktigt gjort då han gör den. Marcus ringde, de var klara med inflyttningen och det hade gått bra även om det varit jobbig. Men nu är de en egen liten familj i alla fall. Och jag hoppas det skall gå bra för dem med sitt nya liv. Nu på kvällssidan var det så fint väder så Kjell fick köra mig 3 km, först kilometern gick jättebra kunde jogga hela vägen, sen mellan 1,5-2 km så kom smärtan i smalbenen. Det gick inte så bra då det började, men jag fortsatte i alla fall så jag fick ihop mina kilometrar. Och det spelar ingen roll om jag går eller joggar då det väl börjat. Men man kan inte gå eller jogga som vanligt. Blir så himla besviken, för jag vill så gärna träna och vara ute då det är fint väder. Men smärtan försvinner sedan jag varit i stillhet ett tag. Nu har jag spelat bingo lotto, men det gick inte lika bra som tipset. Men man kan ju inte vinna båda dagarna.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.