Veckoblogg för v 18 – 2012

MÅNDAG: Det blev en tidningsrunda, var en fin morgon för det. Kjell var och tränade och då cyklade jag 12 km på motionscykeln. Det var tunga ben, men jag cyklade på lägsta växeln så jag kunde genomföra motionen. Blev en liten runda då jag hämtade posten. Då vi hade ätit lunch så for vi och handlade hos Karin. Sen blev det Rågberget på kvällen, det var bra underhållning där av en utflyttad Agnäs bo. Jag är inget för storhelger som Valborgsmässoaftonen, är många barn och kvinnor som får må dåligt den helgen. Vi åkte hem då de tände brasan, jag tål inte få rök i mina luftrör så jag avstår brasan. Raketerna såg man från köksfönstret.

TISDAG: Vikt minskning under april tyvärr bara 1,2 kg. Totalt är jag 10,5 kg lättare och det känner man på vissa kläder. Men det är långt kvar till målet jag har satt upp. Önskar bara att mina smalben inte gjorde ont då jag skulle jogga. För det är en bra motionsformen också om man vill gå ner i vikt. Och så är det roligare att få variera sig, annars blir det ganska trist. I tidningarna stod det om mycket fylla och bråk under valborg. Varför skall det alltid till alkohol då man skall fira. Tänkte på att EU vill förbjuda smakämnen som finns i snusen för det verkar farligt. Men vem vill förbjuda alkoholen? Den ställer till betydligt mera än smakämnena i snusen. Det spelar väl ingen roll vad som finns i vårt snus, man blir ju då inte aggressiv av snus eller dum mot någon.

Var kyligt på förmiddagen, men efter lunch så blev det ganska behagligt ute. Kotte fick gå ut i koppel en stund och det finns mycket att lukta på. Och så verkar det vara gott med grönt gräs. Men jag vågade inte låta honom gå för mycket, vill inte han skall få blodsockerfall. Önskar vi kunde börja bygga kattgården direkt då det blir snöfritt. Får se om det kan gå att göra det, vore bra om katterna fick börja vara där ute. Sedan jag varit ute med Kotte gick jag själv en promenad och så gick jag några vändor i backen till grannen.

ONSDAG: Blev en tidig morgon, men ingen tidningsrunda. Vi skulle till Umeå och besikta Subben. Tur vi for lite tidigare, för det var en krock på bron vid Statoil macken i Vännäsby. Så vi fick ta en omväg till Umeå, kom precis den tid vi hade. Men vi fick en 2:a på handbromsen, Kjell tyckte det var konstigt för det var inget fel på den. Vi for till Volvo och de kollade den, förmodligen hade killen dragit i spaken för 4 hjulsdriften och det är klart då är det inte något utslag på handbromsen. Men med telefonsamtal så löste det sig och de släckte 2:an på bilprovningen. Innan vi for hem från Umeå så var jag och provade ut nya skor, blev samma märke som de jag har. Men nu har jag dämpning i skorna igen. De är 6 år gamla, så det var nog inte konstigt att dämpningen var slut. Var och provade dem och jag fick inte ont i smalben förrän efter ca 2,5 km. Var ute med Kotte en stund på eftermiddagen, men det blåste och var mycket som verkade farligt. Men han gick min postrunda i alla fall.

TORSDAG: Kylig dag och det var täckjacka som gällde, tur man inte hängt undan den. Inga extra turer då jag hämtade tidning och post. Kjell har kommit med ett nytt förslag på kattgården, den blir betydligt större men också bättre. Så jag var upp till B-E och visade det nya förslaget och det blir inte dyrare med material. Vi skall förlänga altanen istället och för katternas skull blir det bättre. Så min enda rabatt försvinner, men det står jag ut med. Får en lite plätt kvar på hörnet av altan. Men jag odlar hellre i krukor än i rabatt så det blir bara bra för min del. Är lättare att odla i kruka och så slipper man en massa ogräs. Såg Lets Dance på kvällen. Sålde min cykel till Lena, nu slipper man ha dåligt samvete att det står en riktig cykel som inte används. Det är en bra cykel för den som använder den. Men jag gillar inte cykling efter vägen, håller mig till motionscykeln i stället.

FREDAG: Tråkig dag då det gäller vädret, känns som det är vinter igen. Blev en i alla fall en tidningsrunda. Efter vi ätit lunch så blev det att fara och handla det som skulle köpas in till Agnäs IK:s årsmöte. Och jag gick till skolan på kvällen, hade tänkt gå hem också. Men då hade det börjat regna och var trist väder så jag åkte med Kjell hem. Var inte så många som kom på årsmötet, lite synd. Men det är hockey och folk ser nog hellre på det än går på årsmöten på kvällen.

LÖRDAG: Snön mötte en då man steg upp på morgonen. Det var att ta fram vinterskorna igen och mössa och vantar kom också fram. Men det var nog tur det var blötsnö, för annars har det säkert varit ett par dm ny snö på backen. Vi var och handlade på förmiddagen och Kjell skulle hjälpa golfklubben på vårdagen. Men det fanns ingen där då vi kom upp och sen kom vedköparna och hämtade veden så det blev inte att han for upp igen. På kvällen var vi till kyrkan och hörde Jard Samuelsson och han var mycket bra. Synd att inte flera hade kommit till kyrkan då de äntligen hade bra musik där. Kjell var också nöjd då vi åkte hem, men det kan ju inte bli annat än bra då det är en fd. värmlänning som uppträder. Men får oss var det rätt musik i alla fall. Snöade ganska bra under kvällen.

SÖNDAG: Sov länge och var trött en bra stund sedan vi ätit frukost. Före lunchen gick jag ut och gick en kortare sväng. Sen blev det motionscykeln då jag kom hem, cyklade 11 km före lunchen och sen blev det 14 km före middagen. Måste cykla två pass för att få ihop 2.5 mil har inte tålamod att sitta 44 minuter på en gång. Har sett på Mästarnas Mästare och en av mina favoriter är till final det är Magnus Wislander. Kvällen slutar med snöfall verkar det som. Har gett småfåglarna lite mat, för det är nog inte så lätt att hitta flugor och småkryp i detta väder. Får hoppas att det dåliga vädret snart är över, kanske man får se solen till veckan.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.