Veckoblogg för v 20 -2012

MÅNDAG: Jag tänkte ta en tidningsrunda, men hade tagit sommarjackan på mig. Men det var inte precis någon sommartemperatur ute. Så jag gick bara runt granngården och vår rundning. Och det blev ingen postrunda heller, för då regnade det ganska bra. Lovisa hon tog sovmorgon. Redan klockan tio ungdomarna från Umeå. Så det har varit full rulle under dagen. Lovisa hon fick bada på eftermiddagen. Och innan det var dags med Göteborgsresan så skulle det bli surströmmingspremiär. Men varken Skövde eller Göteborgare gillade vår goda fisk. De provade i alla fall. Kändes jobbigt som vanligt då de far. Men förhoppningsvis så ses vi i sommar igen. Det blev verkligen tyst och tomt sedan alla farit. På kvällen kändes det som om luften gått ur mig.

TISDAG: Kände mig inte på humör på hela dagen. Men jag kom mig ut på en promenad i alla fall. Då Kjell for sedan vi ätit frukost följde jag med och gick av efter Stensvattsvägen och så gick jag hem, var skönt att få röra på sig. Sen blev det Vännäs på eftermiddagen, kilade in till Ica innan vi for hem. Kvällen var jag bara LAT och trött som vanligt då fått mina muskler masserade. Men det var egentligen bara nacke, axlar, käkar som jag var spänd denna gång.

ONSDAG: Fin morgon, blev en tidningsrunda. Tomatplantorna fick stöd av käppar, de håller på att vara för stora för fönstren. Men jag vill inte sätta ut dem ännu, har tänkt slippa att ha värmen på i växthuset under maj. Så de får stå inne ett tag till. På eftermiddagen var vi till Bjurholm, hade glömt att ta bort lykta och krans från graven. Nu blev det en ros på en gång och några penséer. Och så fyllde jag på med lite ny jord där, det behövdes verkligen. Handlade hos Karin, kändes inte som om det skulle var helg. Kilade in på Järnaffären och beställde nät till kattgården. Det blir inget billigare att åka till Umeå och köpa det, utan det blir dyrare för bensinen är inte gratis precis. Var till B-E och pratade med honom så vi kan köra igång med rastgården på en gång han är tid.

TORSDAG: Lat hela dagen, trött på morgonen. Satt mycket framför datorn höll på att göra Lovisas nya sida klar, det är hennes 4:e sida. Blir så mycket foton så jag har fått göra flera sedan hon föddes. Och så började jag med Elviras sida, men kom inte så långt med den. Jag kom mig för att cykla 1 mil i alla fall och så tränade jag med mitt band som är kanon. Blir styrketräning på sätt och vis med det och det sitter på dörren. Enkel och smidig träning, tror att det kan få vissa muskler att bli bättre ”hoppas i alla fall”.

FREDAG: Trött då klockan ringde och kände att jag hade mera muskler än jag vetat om. Det var ont lite överallt och då har man förmodligen tränat de musklerna. Då Kjell for till Bjurholm så åkte jag med honom och så gick jag hem och även min postrunda så jag fick ihop totalt 30 minuter gång under dagen. Älven hade stigit en del under natten, men det känns skönt att det bara är en liten snödriva kvar på gården. Tvättmaskinen funkade igen, måste ha varit något som fastnat och lossat själv. Spelar ingen roll egentligen, huvudsaken är att den fungerar. Var och klippte mig hos Windey, skönt att få bort lite hår. Såg på Let´s Dance på kvällen och min favorit är fortfarande kvar.

LÖRDAG: Sovmorgon, hängde ut den nytvättade tvätten. Känns skönt att få torka kläderna ute. Det luktar så gott då man tar in dem. Körde igång en tvätt och provade ett annat program och det funkade även på 90 graders tvätt. Vi var och handlade på förmiddagen både hos Karin och i Bjurholm. Det blev även 10 säckar med plantjord och 2 säckar gödsel. Var ute med Kotte i sele en stund, så han fick käka lite färskt gräs. På eftermiddagen fick Kjell köra mig till Heja och så gick/sprang jag hem. Men det gick tungt och jag fick ganska ont i smalbenen efter 2 km.

SÖNDAG: Sov för länge som vanligt då det är söndag. Då vi ätit frukost gick vi ut och Kjell skottade bort utarmad jord i växthuset och så fyllde vi på med både gödning och ny jord. Det gick totalt 11 säckar jord och 4 gödningssäckar. Sen vattnade jag, tog vattnet jag hade i dammen. Är lite för mycket vatten i älven för att man skall kunna köra igång pumpen. B-E kom och mätte upp hur mycket virke vi har själva till kattgården och hur mycket vi behöver köpa. Det som kommer bli problem är plåttaket, känner inte för att köpa nytt. Men det verkar vara svårt att få tag på svart plåt som är bättre begagnat. Sen blev det vårlunken och det är alltid bra med folk på den och det är trevligt då det är så många som kommer även om inte vädret var det bästa. Började regna så man var ganska blöt innan man kom hem, men då man vann på utlottningen så gör det inget att man blir blöt. Och jag hade så tur också att det fanns en reflexväst kvar, behövde en ny för den gamla har gått sönder. Men det är verkligen tråkigt att inte kommunen kommer med dasset som vi är lovade sen flera år. Det sägs att det är gjort ett nytt, men jag börjar tvivla. För om det nu är gjort ett varför kommer det inte på plats. Det är många redan som suttit där och fikat och varit och sökt efter dasset. Nu när det annonseras om vandringsleden och kanotningen efter älven, tycker jag kommunen skall tillägga i reklamen att POTTA medtages. För det är lite svårt att sätta sig i naturen då man kommer fram efter en dags vandring eller kanotning. Det är nog dags att Agnäs borna besöker kommunen varje dag och frågar efter dasset. VI behöver det NU.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.