Veckoblogg för v 23- 2012

MÅNDAG: Ingen motion under dagen. Men fick lite med att jag planterade blommor i krukor. Fick ge mig för jorden tog slut, men fick bra mycket klart. Hade svårt att vara inne, för då gick jag bara och kollade Kotte. Jag ser att det inte vill ge sig, känns som om han inte kommer få glädje av kattgården. Det var för hans skull jag ville ha den. För att ha något att göra så satte jag upp nät på 3 etapper till. Slog inte in märlor i botten eftersom jag var lite osäker att det blev rätt. Kjell han var och spelade golf. Jag har inte haft lust ännu för det. Kjell hämtade mera jord till mig hos Karin. Så jag fick göra klart med blommorna i urnorna. Kände ångest och oro under dagen, rädsla att tappa Kotte. Han betyder så himla mycket för mig, varför det blivit så vet jag inte. Men på kvällen så blev det en klar förbättring på katten. Och hoppet kom tillbaka igen att han skulle räta på sig även denna gång.

TISDAG: En pigg och alert Kotte, hela dagen. Han sov inte så mycket under dagen, verkade som om han skulle ta igen de dagar han inte mått bra. Och han ville även ut, så jag tog selen och följde med honom. Så han fick lukta och smaka på gräset. Ögat har inte blivit bra, men betydligt bättre. Placerade ut de sista krukorna och urnorna där de skall vara. Men 2 Daturor fick vara kvar i växthuset. Hade himla ont i arm och axel, efter spikningen. Så jag orkade inte spika fast nätet som jag tänkt. Var och bytte ut färgburken, köpte 2 stycken 3 liters burkar i stället för 1 liter. Vi skall ha till så pass mycket så det kommer nog gå åt. Började måla, men fick sluta då jag inte fick upp armen på slutet. Det gjordes ganska mycket på kattgården på kvällen. Man såg slutet då man gick in för kvällen. Fick telefonsamtal från Postkodlotteriet, hade vunnit på någon dragning. Det var ingen högvinst, men dock en vinst 450 kronor. Lovade bjuda på smörgåstårta om de kom till mig med en högvinst. Det kan man lova, för de kommer aldrig.

ONSDAG: Sov till halv nio, det var ju röd dag. Tur jag gick ut och målade direkt då jag hade ätit frukost, för det kom en hel del regn, flera stora skurar. Jag hann långsidan där hängrännan och stupröret skall sitta. Men det blev inte uppsatt, däremot blev det hål uppsågat och snyggat till i altan. Och så fick Kotte gå ut och även Petter vågade sig ut till slut, men fegisen till Tarzan han kikade bara genom hålet. Kjell for och högg en tall, som skall in i kattgården, den delades så det blir två stammar för att vässa klorna. Man har tur som har en sådan finsnickare till granne, för det är inget slarvbygge bara för att det är en kattgård. Vi är gör nöjda som vanligt då han gör något. Och Kotte verkade hel nöjd och det är för hans skulle vi gjort den. Städade altan och det behövdes verkligen. Var mycket katthår i soffan eftersom de ligger på den ofta. Ringde sonen och ville höra hur de mådde, var ett tag sedan jag pratade med dem där nere på södern.

TORSDAG: Ingen vanlig motion denna dag heller. Men jag tror jag får en del av den varan då jag är ute och målar och grejar på. Klockan 11:22 då vågade fegisen Tarzan ut. Men det var tack vare att jag lagt ut älgben och kött i kattgården. Han är en stor ätare av den sortens kött, det kunde han inte motstå. Men då han väl kom ut och fick se sig omkring så blev det flera turer ut. Jag satte upp en hylla så de kan sitta på och titta ut. Och så fick Kjell hjälpa mig att måla det som var högst upp. Jag var för feg att göra det själv, han är också höjdrädd men klarade det bättre än mig i alla fall. Så nu är det bara ett varv kvar på de högre höjdarna.

FREDAG: Motionen har legat ner denna vecka helt nu, men då man är ute och håller på med målning, blomplantering mm så får man förhoppningsvis en viss motion också. Var och handlade för helgen. Och så var jag och köpte mig ett par nya finskor, jag hade inte några sådana alls. Men eftersom jag hade ett presentkort från julen så passade jag på och köpa ett par snygga och sköna skor. Fick även en klack på dem och så kan man ha dem både sommar och vinter. Löste ut penicillin till Kotte, han skulle köra 4 dagar till så det blir 10 dagar totalt. Ögat är inte bra, men bättre. Halsen verkar ha blivit normal igen. Och jag är glad att vi gjort kattgården, synd bara att vi inte gjort den för flera år sedan. Hoppas nu att Kotte får några år till så han får nytta av den. På kvällssidan var det en liten tjej som ringde, det första hon sa var ”jag vill ha dig farmor”. Och hon hördes ledsen på rösten, försökte prata bort det. För det är inte så lätt att träffas då man vill när vi har 100 mil från varandra. Men det är tur man kan få prata med henne i telefon ibland i alla fall.

LÖRDAG: Var till Bjurholm och skulle köpa krokar till hängrännan. Men det var inte så lätt som jag trodde, för det fanns 4 stycken olika modeller. Tur man bor på liten ort, så man fick låna hem dem för att få reda på vilken man skulle köpa. Var trist väder hela dagen, så man var bara lat hela dagen. Kände inte för att göra något alls faktiskt.

SÖNDAG: For till Nordmaling för att avsluta fotokursen. Tycker inte att detta har fungerat alls, nu sista gången det skulle vara så hade jag inte ens fått meddelande om att det skulle vara. Så det var tur jag träffade M på fredagen, så jag fick veta det. Har fått åka två gånger till Bjurholm och det har inte kunnat vara någon kurs. Så nästa gång de skall ha en fotokurs måste det nog kollas upp att programvara fungerar som det skall. Vi var och åt pizza som lunch, det var gott även om det var onyttigt. Då jag kom hem så hade det kommit sand till kattgården och hängränna och stuprör var på plats. Kjell hade skottat in sanden där den skall vara, så nu får man hoppas att de kommer på att man kan gå dit istället för på lådan inomhus. Är bara tallarna som skall på plats, sen är hela kattgården klar. På kvällen blev det tv, jag gillar Parry Mason och ser det gärna.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.