Veckoblogg för v 24 -2012

MÅNDAG: Äntligen kom jag ut på en tidningsrunda. Blev även en promenad vid posthämtningen. Och solen lyste hela dagen, var riktigt skönt ute. B-E kom och så kom tallarna upp också. Det blev vässning direkt för Kotte. Han verkade gilla den nya inredningen. Trött på kvällen och kom i säng i vettig tid.

TISDAG: Uppe tidigare än vanligt. Vi skulle till Umeå och uppvakta Marcus på hans examensdag. Då jag var och hämtade blommorna, så ringde han. Magsjuka hade brutit ut på honom på natten, så han kunde inte fara på sin examensdag. Kändes verkligen sorgligt för honom, han hade sin studentmössa och skulle äntligen ta examen. Men vi beslutade åka ner till Umeå i alla fall, sedan vi ätit lunch. Jag kilade upp med blommorna och lämnade dem i dörren. Ville han skulle få dem, då jag hade beställt och köpt dem. Sen for vi ner på stan och Kjell köpte sig golfskor. Han hade presentkort på Stadium och utnyttjade det. Och då vi var klara där, så blev det Vännäs och behandling. Var länge sedan jag hade så besvärligt i mina muskler, hela kroppen var som fiolsträngar. Och jag kan inte säga att det var skönt med massage. På kvällen var jag trött och gjorde inte något.

ONSDAG: Trött då klockan ringde och jag somnade om en stund. Då Kjell for och tränade i Bjurholm, följde jag med och gick från P-A och så hem via målarbacken och östervägen. Var bra väder för en promenad. Pratade med Kottes veterinär på morgonen, finns inte så mycket att göra åt ögat just nu i alla fall. Finns ingen medicin som hjälper, så vi får avvakta och se hur det blir. Men han verkar inte ha ont i alla fall, för får han det så måste vi göra något ändå. Han kan ha lite sämre syn på ögat, men jag tycker inte det märks i alla fall. Och han är i övrigt ganska pigg, kattgården gör honom gott. Pratade med sonen, han hade varit på ögonkontroll också, det är sviter efter diabetesen. Får hoppas de kan fixa hans ögon.

TORSDAG: Trött även denna morgon. Och det var inget som bet på mig, jag hade ingen lust att göra något alls. Vi var till Bjurholm på förmiddagen och köpte en skiva av takplasten som man har till altan. På kvällen blev skivan uppsatt på norrsidan, så det inte skall driva in så mycket snö i vinter. Lister kom upp och kattgården blev helt klar. Kändes skönt, men jag ångrar att den inte byggds för flera år sedan. Det har varit bra för Kotte och hans diabetes tror jag.

FREDAG: Kyligt på morgonen, jag hade bara ¾ tights på mig då jag gick min tidningsrunda. Och det var kallt på benen, men sedan blev det varmare och riktigt skönt väder. Passade på att hänga ut tvätten, den torkar bra då det blåser. Samlade ihop alla blomkrukor som jag haft i sopsäckar i ladugårdsporten och i påse i växthuset. Men det var så många krukor så jag fick diska i flera omgångar innan alla krukor var rena. Sen tog jag och städade ur skåp i köket på övervåningen och ställde in alla krukor där. Så nu har jag alla samlade på ett enda ställ och så är det lättare att se vilka storlekar som finns. Har blivit en hel del krukor under åren då man köper sommarblommor. Men nu finns det krukor om man får för sig att börja driva upp sommarblommor igen något år. Och Sverige förlorade mot England, för min del spelar det ingen roll. Är inte det minsta intresserad av fotboll.

LÖRDAG: En fin sommardag. Var och handlade hos Karin direkt sedan jag ätit frukost. Kjell han for och spelade en partävling. Innan lunch så gick jag en längre runda, gick efter älven och upp för tvärbacken nere i ogärna och så gick jag så jag kom ner på vandringsleden igen. Var skönt väder för motionen, det tog nästan 50 minuter innan jag var hemma. Passade på att tvätta 2 maskiner till och hänga ut, då det var perfekt torkväder.

SÖNDAG: Vaknade innan klockan ringde och tyckte inte det var lönt att försöka somna om, trots att jag var trött. Hela förmiddagen har jag känt mig trött, men vädret har ju inte varit så uppmuntrande heller. Vi skippade Vårlunken, kände inte för att gå den. Så i år har man varit slö att vara med. Får skylla på vädret och jag har inga stövlar att ha. Men har hittat ett par roliga gummistövlar på nätet som jag beställt. För det är bra att ha ett par, man kan vilja vara ute även om det är lite blött i markerna. Kjell for till Bjurholm nu i kväll, då åkte jag med och gick av mitt i byn. Sen gick jag hem och från rastplatsen så sprang jag max mellan 1 lyktstolpe och gick 1 stolpe. Det är en bra motionsform, man får upp pulsen ordentligt. Och benen var ordentligt möra då jag kom till gården. Men jag blev nästan piggare sedan jag varit ute och rört på mig. Får hoppas att jag kommer kunna vara ute och röra på mig ordentligt framöver. För jag behöver det, både för kropp och själ känner jag.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.