Veckoblogg för v 27 – 2012

Jag har inte skrivit på min blogg på några veckor. Men humöret har inte varit rätt för att göra det. Just nu känns det bättre igen, så nu går det bättre att skriva i bloggen.

MÅNDAG: Trött då jag vaknade innan klockan ringde. Men så hade jag nog bara sovit max 4 timmar. Jag bestämde mig för att somna utan hjälpmedel av någon tablett. För att börja ta dem varje gång man har svårt att sova är inte så bra. Tog min tidningsrunda och det var ganska behagligt ute. Jag tappade en plomb i en tand då jag åt min fil frukost på söndagen. Det var Kellogs goda flingor som orsakade det. Fick komma redan efter lunch och fixa tanden. Men egentligen skulle man skicka faktura till Kellos, för det var deras flingor som orsakade det hela. Det blev en dyr söndagsfrukost i alla fall.

TISDAG: Sov bra hela natten, fast jag tog hjälp för att somna. Men jag kände det skulle bli ytterligare en sömnfattig natt om jag inte tagit det lilla pillret. Vaknade till en fin sommardag i alla fall. Det blev både tidningsrunda och kortare postrunda. Målade på bron, ungefär halva delen blev klar. Då Kjell for till Golfbanan så följde jag med och gick av mitt i byn ungefär. Sen tog jag älvs stigen hem, det blev ganska precis 2,6 km den vägen. Det var bara jag och myggen efter stigen. Men det var gott om dem i alla fall. Då jag kom hem, så satt jag en stund i kattgården och kollade då katterna busade och hade det skönt. De gillar då man kommer in och sitter där hos dem en stund. Jag brukar passa på att dricka kaffe där ibland. Kotte ser så nöjd ut då han är ute i kattgården. Och även om hans öga inte är bra, så verkar han mycket piggare nu. Han är mest lekfull och är både äldst och hans hälsa är inte den bästa. Jag är glad att jag var envis och såg till att den blev gjord. Och nu då den är klar så tycker även Kjell det var en toppenidé. Men det är tack vare honom som den blev på rätt sida om altan och att den blev så pass stor. Min första tanke var på norrsidan och mycket mindre. Synd bara att man inte byggt den för flera år sedan. Nu vill Kjell ha innertak också, så det får bli nästa år. Jag avslutade kvällen med ”Mord i Midsomer.

ONSDAG: Målade på förmiddagen och det blev nästan klart, bara stolpen som blev kvar. Vi var till Balsjö och Bjurholm efter lunch. Jag löste bl.a. ut mina nya gummistövlar med korta skaft och ser inte ut som gummistövlar. Så nu kan jag inte skylla på att jag inte har några om det blir blött efter regnet. Men får hoppas man slipper använda dem förrän till hösten. Var på till terrängbanan på kvällen och motionerade. Det var bra temperatur, men mycket mygg.

TORSDAG: En underbar fin morgon, då jag gick min tidningsrunda så sken solen var varmt och skönt och älven låg spegelblank. Kjell målade klart vindskivorna på kattgården, så nu blev det klart med målningen där också. Och så oljade han in ett par fönster innan han for till golfbanan. Då han for så åkte jag med till affären och gick hem. Då jag ätit middag så oljade jag in källardörr och trappa till altan. Men det var nästan för varmt för att göra sådant. Man skall nog olja in då det är mulet och uppehåll, eller åtminstone skugga. På kvällssidan tog jag en promenad. Blev så himla sugen på glass, så jag var tvungen att besluta om jag skulle ta en. Men valde promenaden och då jag kom hem från den så fanns inget sug kvar efter glass. Jag var bara sugen på att dricka vatten. Fick ihop lite över 1 timme med promenader under dagen, så jag kände mig stolt då dagen var slut.

FREDAG: Trött då klockan ringde, så jag somnade om en stund. Inga rundor då jag hämtade post och tidning. Men jag städade ordentligt på förmiddagen så jag fick lite motion då i alla fall. Sen blev det handling för helgen hos Karin. Var nog sommarens varmaste dag, det var kring 24-25 grader under stora delen av dagen. Då vi ätit middag så for vi till golfbanan. Och just som vi skulle börja spela, så ringde det en liten tjej. Det var roligt få höra från Lovisa, men det blev inte så långt samtal. Men det spelar ingen roll, är roligt att få säga några ord till henne i alla fall. Och min kväll räddades tack vare att jag fick göra par på 2:an hålet. Även om jag spelar från grönvit, så var jag nöjd. För min del var det ett framsteg. Och utslagen gick ovanligt bra för mig, men sen var det lite si och så. Fast vi fick en härlig runda i det underbara vädret. Var en perfekt kväll för golfspel.

LÖRDAG: Fick mail om att Brolle var flyttad från Torget i Lycksele till Hotell Lappland. Och att han skulle uppträda först 23:00. Då man läst annonser och även på biljetterna så såg det ut som han skulle vara 21:00. Och jag hade bara tur att jag kollade skräpposten, för där var mailet. Det var utskickat fredag, en dag innan. Så vi åkte ganska sent till Lycksele och först var vi till Mia och Gustav och fikade. Sen fick Linn vara där under tiden vi var och hörde Brolle. Anna och Ulrika var också med, så vi var nästan hela släkten. Vädret var inte det bästa, men det var inte kallt i alla fall. Och det fanns paraply så det gick bra ändå. Vi var hemma ganska precis klockan 02:00. Det blev en dryg dag och man var trött då man kom hem.

SÖNDAG: Trött och slö hela dagen. Så man gick som i dvala, man är för gammal för att vara ute så sent. Och jag kunde inte somna på en gång, så jag låg vaken till mot 03:30. Kändes som om man aldrig kvicknade till under dagen. Och vädret var ju inte precis så uppmuntrande. Det blev en riktig stugsittardag.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.